Автор: Amigo
Дата: 08-03-09 15:47
Преди година си купих един евтин китайски боклук, щото не ми се даваха пари тогава, обаче ми писна евтиното да ми излиза скъпо. Чайната се счупи на третото ползване. Решил съм да си купя нещо свястно до 250 лв. максимум и затова изчетох всички теми за моноподи, пускани досега във форума. Обаче не мога да реша, та малко помощ ако ми предоставите, ще съм ви много благодарен. Има ли значение коя марка да е - Benro, Manfrotto, Giottos или Velbon? То и зависи все пак на какви цени се предлагат моноподи от тези фирми и дали има точно това, което търся.
Плочка е задължително да я има. Да издържа едно 5 кг минимум и да е поне 175 см. Гледам, че има глави ябълковидни и трипозиционни - кой вариант е по-добър и надежден за максимална манипулативност, удобство и стабилност, да може бързо да се завърта настрани и евентуално напред?! Ако има и стъпенка и/или три крачета, които да се слагат в основата, още по-добре.
Моля, дайте някакви конкретни предложения за монопод и глава общо до 250 лв.?
Например видях един алуминиев BENRO MP-98n6 за около стотина лева. Подобен карбонов обаче е около 180 кинта.

|
|