Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мастила за Канон със СНПМ. От Къде?
Автор: dvda   
Дата:   05-03-09 19:38

Свърши ми мастилото и ми трябва, а в Прокард свършило.
Кажете какво мастило ползвате и от къде
Принтера ми е ИП4300
Мерси

Отговори на това съобщение
 Re: Мастила за Канон със СНПМ. От Къде?
Автор: victorcito1978   
Дата:   05-03-09 21:17

Vali.bg

Дата:   06-03-09 14:00

за мастило на InkTec ли става въпрос

Автор: IDA   
Дата:   06-03-09 14:22

В Прокарт не казаха ли, кога пак ще пуснат?

Дата:   06-03-09 14:56

IDA точно на теб смятах да пиша лично.
Казаха ми, че вече няма да внасят от ОСР мастилата, които били немски. А само от китайските.

Ти пробвал ли си мастилата на InkTec.

Дата:   06-03-09 15:22

Аз все още карам с последните запаси от немските. Като ги свърша, ще му мисля. Гадно е това, че при всяка смяна на мастилата се налага да се прави нов принтерски профил, но няма как.

Съветвам те да пробваш с китайските на Прокарт. От там твърдят, че давали по-богата цветова гама от немските. Ако решиш да пробваш, пиши дали си доволен. Руснаците по техните сайтове много ги хвалят!

Автор: GenaDP   
Дата:   06-03-09 15:42

"китайските" и "немските" мастила... Вие, гълъбчета, явно смятате, че в Германия и в китай има само по един производител на мастила, а?

Автор: irusev   
Дата:   06-03-09 16:09

Гена, те и в цял свят си мислят, че в България производителя на кисело мляко е един.[smilie5]

Дата:   06-03-09 16:28

GenaDP,

А ти какво предлагаш, "гълъбче"? Имаш ли например мастила с готови профили за определени марки принтери и хартии и можеш ли да гарантираш доставка поне за 3 години напред? На мен например ми трябват мастила за принтер Pixma IP 4500 с принтерски профили за поне 4 вида хартия. Когато ми посочиш сайт с предлаганите от теб мастила и хартии и съответните профили за тях и за този принтер, както например са направили от Прокарт за Епсънските принтери, и можеш да гарантираш доставка за 2-3 години напред, при това на конкурентни цени, тогава с удоволствие ще си купя и мастилата и хартиите от теб.

Иначе насмешките и подигравките си ги задръж за себе си. На мен не са ми нужни, предполагам и на другите също!

Дата:   06-03-09 16:33

Иначе конкретно по-горе става въпрос за "немските" мастила на OCP и за "китайските" на DecTek.

Дата:   06-03-09 16:38

И по-точно казано относно мастилата
по-горе става въпрос за "немските" мастила, които се продават в ПРОКАРТ и за "китайските", които се продават в ПРОКАРТ.
От ясно по-ясно.

Дата:   06-03-09 18:28

"немските" мастила, които се продават в ПРОКАРТ и за "китайските", които се продават в ПРОКАРТ.

Явно фактът, че Прокарт внасят и продават мастила от различни китайски и немски производители е твърде труден за проумяване.

Автор: moketa   
Дата:   06-03-09 18:37

Кво значение има какво е мастилото- китайско или немско, да не си приказвате с него? Каквото си купите - с него ще свикнете.А относно "профилите" - мисля, че IDA ясно се е произнесъл. Всяко мастило с някаква хартия, че и с някакви различно заснети снимки дават различни настройки.Универсален модел няма. Който иска /и му стиска!/ повторяемост на резултатите - да си купува оригинални мастилени касети по 20 лв!

Автор: stormfx   
Дата:   06-03-09 20:25

moketa, голямо значение има какво е мастилото. Пред мен заминаха от китайско мастило 4 от 8 глави на широкоформатен принтер. А не са много евтини [smilie5]

Естествено, че има и хубави китайски мастила, само дето не знам как ще ги различиш.

Дата:   06-03-09 22:11

Самият факт, че използваш неоригинални консумативи означава, че трябва да си готов да си понесеш риска от такива случки! А от разликата в цената на заместителите, грубо казано, би трябвало да си избиеш цената на една глава още при първото зареждане. Колкото до тази случка дето са заминали 4 от 8 глави - ами като замина първата още защо не спряхте? Или чакахте да заминат 4 за да разберете, че мастилото не е читаво? Пак повтарям, който ползва неоригинални мастила си е "турил главата в торбата", но това си е риска! Който пък го е страх от мечки - да не ходи в гората, т.е. да си кара без риск, с повечко пари! Това е същото като овърклокърите при компютрите или във всеки друг случай, когато се излиза извън гарантираните и сигурни параметри на дадено изделие. Риск печели или губи- изберете сами!

Дата:   06-03-09 22:14

Подовата настилка, що се обаждаш, като не разбираш?

Дата:   06-03-09 22:25

А ти Крокодиле, като разбираш много, що не кажеш нещо умно?

Дата:   06-03-09 22:28

Аз вече го казах по-горе. Но явно и ти срещаш трудности при разбирането му...

Дата:   06-03-09 22:42

moketa, принтера беше зареден от продавача с тези мастила и бяха спазени направените от него предписания. Съответно главите бяха сменени гаранционно, както и мастилопроводите и дамперите и още някои работи. С техника в гаранционен срок импровизации не правим.

Изглежда нямаш добра представа колко струват въпросните неща за широкоформатен принтер ако си мислиш, че можеш да ги избиеш с едно зареждане. Широкоформатен не е А3, предполагам се сещаш...

Автор: autosvet   
Дата:   06-03-09 22:42

И за чакам да докарат DCTec (след 15-ти март) и да заредя. Чета из разни форуми насам натам, че са им добри мастилата. Така и не намерих къде в България продават някакви особенно качествени мастила съвместими с Пиксмата в нормални разфасовки за домашна употреба. Ако някой знае моля да сподели.

Публикацията е редактирана (06-03-09 22:44)

Дата:   06-03-09 22:50

Вдигнах нагоре поглед и не видях нищо неразбираемо в изказванията ти. В смисъл, съгласен съм с теб, пък съм направил и допълнения в същата насока. Все пак какво по-специално имаш пред вид, че аз и други не сме те разбрали? Или какво толкова те е подразнило в моето изказване, че се напъваш?

Дата:   06-03-09 22:52

stormfx, знам колко струват въпросните неща. А като са толкова скъпи защо рискувате с непознати мастила? Защо не пробвате първо на по-евтини "неща"?

Дата:   07-03-09 02:32

Мисля вече обясних, но щом не е станало ясно нека пак да повторя. Принтера беше зареден с тези мастила от продавача на машината при първоначалния пуск. Съответно той си носи отговорността. Аз от своя страна си направих необходимите изводи [smilie5]

Автор: nickey71   
Дата:   07-03-09 11:21

dvda-звънни в прокард-София там имат,поне преди две седмици си поръчах оттам.Във Варненския офис нямат мастила от около месец и нещо.Чакали доставка ама кога-само "оня дето ходи между редовете"знае.Може да си сложиш и мастила от ИНКТЕК-ще ти дава отклонение единствено от магентата,защото е по-наситена и клони повече към червено.А относно запушване на дюзи и тем подобни изказвания-поддръжката на една печатаща глава не се свежда само до пускане на тест на дюзите и евентуално самопочистване.Иска се и малко ръка да барне,когато се наложи-примерно загуби цвят по време на печат или се появят линии,ама това е друга тема[smilie7]

Дата:   07-03-09 19:11

Точно във София звънях и няма.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »