Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Есенна морска фотоимпресия
Автор: IDA   
Дата:   05-03-09 19:38

Здравейте приятели,

Били ли сте на нашето море след края на туристическия сезон - в края на септември и началото на октомври? Тогава морето си отдъхва от хилядите курортисти, изчиства се от тоновете боклуци, оставени от тях, и блясва в цялото си великолепие. С настоящата фотопрезентация ще се опитам да споделя с вас емоцията от преживяното в началото на есента на 2008 г. по южното Черноморие, където за пореден път прекарах незабравими нигове със семейството ми и с приятели.

Можете да свалите презентацията от следния линк, който ще бъде активен през следващите 5 денонощия:

http://tranz.it/load.php?id=pfBpBuPZUlfdAOLu249464

Бих се радвал да чуя вашите мнения и конструктивна критика.

Приятно гледане.

Отговори на това съобщение
 Re: Есенна морска фотоимпресия
Дата:   05-03-09 19:43

Можете да свалите презентацията и от сайта на фото форум, за което сърдечно благодаря на Бони. Ето препратката:

https://photo-forum.net/sitepics/misc/Esenna_Morska_Impresiya.exe

За тези, които имат проблем с изтеглянето, съм качил файла и в Rapidshare.de, от където ще можете да го теглите през следващите 30 дни.

Ето препратката:

http://rapidshare.de/files/45955595/Esenna_Morska_Impresiya.exe.html

Като отворите горната страница, ще видите една таблица. Долу в дясно цъкнете на "Free", след което изчакайте часовника на отброи секундите до 0. След това ще се отвори нов прозорец, в който трябва да въведете изписаните до него цветни знаци и да цъкнете върху "Download".

Пробвах горната препратка току що. Работи.

За да задоволя любопитството на фототехничарите, ще добавя, че кадрите са снимани с Canon 350D, EFS 10-22, EF 50/1,8 и EF 100-400. При част от широкоъгълните кадри съм ползвал и кръгов поляризатор.

Публикацията е редактирана (10-03-09 14:17)

Автор: exobexo   
Дата:   05-03-09 19:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-03-09 20:00

Също така, с голяма болка ще добавя, че част от заснетите места са вече история. Там вилнеят багери и булдозери, стърчат кранове, вият резачки, тежки бетоновози заливат всеки метър с бетон, а сивите грозотии в стил "мутробарок" никнат като гъби по самия бряг и не се вижда краят на това безумие. Даже понякога имах чувството, че още малко и ще влязат в морето.

Да се снима по морето с всеки изминат ден става все по-трудно. Вече е почти невъзможно да се кадрира така, че изкопи, огради, табели, жици, стълбове, постройки, купища от строителни материали и отпадъци да не влязат в кадър. Поради тази причина, повечето от кадрите са заснети с изглед към морето, а не към брега.

За съжаление, положението в планините и почти навсякъде, където има красива природа не е много по различно. Затова, нека заснемем и последните все още несъсипани остатъци от нея, за да показваме на децата си, какво е представлявала България.

Автор: nvassilev   
Дата:   05-03-09 20:16

Браво.Прекрасни снимки!

Автор: islander   
Дата:   05-03-09 20:23

Поздравления за невероятната импресия! Покъртително просто...но нашето море е почти към края на пътя на някои да го превърнат в отходна клоака. Не знам как да се изразя за да съм максимално точен, но аз вече спасение за него не виждам.
За нас, на които пъпа ни е хвърлен в него - също.
Съжалявам, че звуча толкова крайно и апокалиптично, но това за мен е истината днес. Дано не съм прав.
Аз все още поемам наесен към морето, но вече предпочитам на север. Там дишам полеко. Все още.

Публикацията е редактирана (05-03-09 20:24)

Автор: icikonti   
Дата:   05-03-09 20:29

Велека е хубава......

Автор: div_ivak   

[smilie24]

Автор: pc_genius   

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: MarinY   
Дата:   05-03-09 20:57

Благодаря ти.
5-6 години не съм стъпвал там и ... благодаря.
Нищо, че компютърният гений ги приема малко бомбонени, от 8000 мили звучат много добре.

Автор: toc   
Дата:   05-03-09 21:01

Страхотни снимки [smilie24]

Автор: deniac   
Дата:   05-03-09 21:05

Иване, благодаря ти за приятната фото-разходка [smilie24]

А за гаврата с природата на новата икономическа върхушка... очаквам скоро ромската общност да "разглоби" и отнесе стотиците безумни строежи по Черноморието. Така, че не е ясно дали като пораснат децата ни, няма пак крайбрежието да подивее [smile]

Добре че кризата дойде и ще спаси поне малкото останало от Велека до Резово.

Автор: zograffa   
Дата:   05-03-09 21:10

Страхотни снимки браво,уловил си по неповторим начин любими мои места по това време на годината ,когато буквално съм през ден на морето, причината е риболова другата ми страст.Тогава наистина можеш да усетиш морския бряг в цялото му очарование.

Автор: didesignbg   
Дата:   05-03-09 21:13

Синеморец ми е толкова любимо място[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Дано повече хора да се замислят над завършека.

Автор: ka7   
Дата:   05-03-09 21:21

Автор: juslen   
Дата:   05-03-09 21:30

Прекрасни кадри,създават много приятно усещане.
Аз също много обичам морето и морските ни курорти,всяко лято сме на море било със семейство или приятели и всяко следващо лято заварвам все повече строежи,все по-малко зеленина,претъпкани плажове и боклуци.

В половината ми снимки дето съм правил на морето има по някой строеж,кран или нещо подобно.
Май само в Стария град Несебър не видях кранове и строежи,иначе обиколихме Обзор-Св.Влас-Несебър-Равда и навсякъде гледката беше плачевна[smile]

Автор: livinginchaos   
Дата:   05-03-09 21:31

Приятелю, свалям ти шапка! И балгородно завиждам на всички, които живят до морето и могат всеки ден да попиват от неговата магия! Това което видях ме накара да мечтая отново за сладките моменти на един пазаржиклия от допира му с морето. С тази красота. Жалко, че на любимият ми плаж, на любимият ми нос, на любимото ми място в цяла българия изникна хотел. А именно носът на мохерите, покрай Лозенец до плажа корал. Вярвайте ми, не ме е боляло никога за нищо така както един приятел се върна и ми показа снимки с бетонното нещо кацнало върху мястото ми където намирах своя покой. Не може да се срави дори да видя дрг космат индивид върху приятелката ми!

Все едно някой върху мен бе изсипал бетон

Автор: OGIMAG   
Дата:   05-03-09 21:32

[thankyou]

Автор: biso   
Дата:   05-03-09 21:33

браво, от години мечтая за свободно време през есента за подобно пътуване.

благородно завиждам

Автор: baddimo   
Дата:   05-03-09 21:40

...Винаги когато гледам море ми се доревава...Благодаря за....[smilie24]

Автор: ivanino   
Дата:   05-03-09 21:42

Истинско удоволствие ми достави - прекрасни снимки, красива природа, морето и момчето, което говори с него!!! Много често посещавам някои от местата, които си заснел и ми беше много приятно да усетя красотата им чрез твоите очи! Ще бъде много жалко и непростимо престъпно дори малка частичка от тези красоти да бъде унищожена! И още нещо е много жалко - че фотографи не управляват НАШАТА страна! Сериозно! Сигурен съм, че държавицата щеше да бъде в много по-добро здравословно състояние![smilie5]
Поздравления за добрата работа! И най-добри пожелания за нови и още по-красиви преживявания![beer]

Автор: milchev   
Дата:   05-03-09 21:49

Евала, IDA! Ти възроди всичко детско в мен!! Уникално въздействие..

Автор: milchev   
Дата:   05-03-09 21:50

https://photo-forum.net/joro/emoticons/clap1.gif

Автор: PhrozenCrew   
Дата:   05-03-09 21:53

Благодаря!
Накара ме да се почувствам странно и да изпитам удоволствие от снимките! ...Както и да се замисля...
Каква собственост имаме ние, боклуци нещастни - метър на два. Това ни е собствеността! Но можем много да унищожаваме! Оооо да![smilie2]

Направи още нещо подобно. Много ми хареса! Имаш усет за човешката душа!
Най-искрените ми уважения! Успех!

Автор: ohluff   
Дата:   05-03-09 22:09

много са готини картинките! браво :)
харесвам морето есен
а още по-хубаво е на пролет!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »