Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Разликата м/у RAW и DNG файл и отваряне в Phshop CS3 ??
Автор: kalitko   
Дата:   04-03-09 03:55

Имам принципно питане - пентаксовите ми Raw файлове Photoshop CS3 не може да ги отваря. Като снимам в DNG формат няма проблем във фотошопа.
Доколкото знам, това е универсален дигитално -негативен формат на Адобе. Но, има ли някаква разлика в качеството м/у RAW и DNG във файла и последващата обработка и има ли плъгини за фотошопа за пентаксови файлове за RAW? За Канонски файлове няма проблем-поне при моя Фотошоп-ЦС3...[smilie11]

Благодаря за малко пояснения от знаещите [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Разликата м/у RAW и DNG файл и отваряне в Phshop CS3 ??
Автор: mihajlov2   
Дата:   04-03-09 09:10

Трябва да си обновиш плъгина на Фотошоп за обработване на RAW файлове - Adobe Camera Raw (ACR) - напълно безплатно от сайта на Adobe до най-новата версия на ACR за Photoshop CS3. Това е ACR 4.6. Отиваш на Adobe.com - секция Downloads, и търсиш ACR за Фотошоп CS3. Дърпаш си файлчето и спазваш точно инструкциите от сайта - копираш го в точно определена директория при затворени Фотошоп и Адоуб Бридж.

Автор: boncho_marinov   
Дата:   04-03-09 10:06

Пентакския е леко компресиран това е май единствената разлика.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   04-03-09 10:31

Абе самата фраза "универсален дигитално -негативен формат на Адобе" не ви ли се струва някак си вътрешно противоречива [smile]
Универсален, ама на някой си...
в смисъл, че има още доста време да стане наистина универсален май, ако изобщо стане...

Автор: asahi   
Дата:   04-03-09 14:47

Колко файлови формати така са си отмрели без да стават популярни... [smilie7]

Дата:   05-03-09 05:13

Доскоро ползвах служебен Канон и не съм се сблъсквал с подобен проблем. Сега, Слава Богу[thankyou] минах на Пентакс изцяло и изведнъж се оказах пред тоя проблем ЦС-3 да не 'чете' RAW-файловете...А не ми се занимава допълнително чрез конвертиране през Пентакския Лаб...който си е гОла вОда...[smilie5]

mihajlov2 - благодаря за направлението-веднага ще го направя, щото туй DNG наистина звучи като нещо съвсем универсално, но всъщност Адобе така се опитват да наложат свой стандарт с надеждата да доминират..Интересното е от репорта за DNG, че все повече производители вкарват в новите модели този стандарт....[smile]

Автор: FMJ   
Дата:   05-03-09 05:43

щом ползвате фотошопа няма как да умре скоро[smilie18]

Дата:   05-03-09 05:43

Бравос-дръпнах го плъгина и всичко е 6+ [smilie24] [beer] Балгодаря още веднъж [thankyou]

Публикацията е редактирана (05-03-09 05:43)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »