Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 Първият в България :)))
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   03-03-09 19:45

Аз сигурно съм първият в България горд собственик на допълнителна оригинална батерия Canon LP-E6 за прославеното (и дефицитно като пакет сирене по време на криза) 5DmkII, а самият апарат още не е пристигнал, макар че го чакам повече от месец.

Та по тоя повод ми е чудно в глобален мащаб как я мислят тия от канон да я карат така, като от една издънка отиват на по-голяма издънка с всяко ново тяло.

Ако и марк4 се окаже издънка, заклевам се ще сменя системата. Крайно време е канон да престанат да се гаврят с клиентите си по света.

Добре че шефа ми е точен човек и ми даде служебното тяло да поснимам диви животни.

Както очаквах следящия фокус е много слаб. Със сигмата ми (телеобектива) фирата е доста голяма, на фона на отличните резултати с mark II n и mark III като цяло. Но пък останалото е на шест. А видеата са брутални просто. Тези дни като ми дойде последната версия на софтуера за обработка iVideo '09 (който е тамън като за мен - хора които бъкел не разбират от видеообработка) ще направя няколко видеа и ще ги кача да ги видите.

та така с неволите ...

А някой да се похвали с това че чака повече своя апарат? Сигурно има и такива които чакат трети месец, няма да се учудя?

Отговори на това съобщение
 Re: Първият в България :)))
Автор: samara   
Дата:   03-03-09 19:50

...долу Цанон, долу Стоев [smilie23] ...аз едно калпаво 50Д не мога ди си купя [ezik] [smilie18] [beer]
П.П...да живее Джъмбо, мдам [ezik] [smilie18] [beer] [shtrak]

Автор: hotsnail   
Дата:   03-03-09 20:15

Щастието е да искаш това което имаш, не да имаш това което искаш [beer]

Автор: Георги   
Дата:   03-03-09 20:17

ха ха ти още ли чакаш да паднат цените на неизлезлите модели?

я почакай догодина, ще има още по-добро 60д [smilie18] [smilie5] [smilie10]

Автор: baddimo   
Дата:   03-03-09 20:22

...И кво викаш В Сингапур не можах да се изплюя като хората...
....

Автор: svetljo_   
Дата:   03-03-09 20:32

hotsnail написа:

> Щастието е да искаш това което имаш, не да имаш това което
> искаш [beer]

Значи от към тяло съм щастлив, ама откъм стъкла ще трябва да поработя още 100тина години :(

Шотландец, вапросче :-)
как можеш да искаш следящия фокус на 5д да е като на 1Д ?
та те се напално различни животни[ezik]

иначе, и аз бих се радвал да има откъде да си взема 24 ф1.4 мк2, ама .... доставките нещо никаде ги нема[smilie2]

Автор: ivodam   
Дата:   03-03-09 20:33

Какъв Марк 4, нема такова животно, и нема да има, вместо това - нов фърмуер за тройката, барем да беха прибавили фокусиране през ЛВ-то, смотаняци [smilie2].
[smilie23] [smilie23]

А двойката и аз я чакам вече повече от месец, уж беше до края на февруари, дойде март, и нищо конкретно, което е най-лошото... почвам да откачам... [smilie22]

Дата:   03-03-09 20:46

wishful thinking [smilie5]
и мк4 (които все някога ще се появи) и екстри със фърмуер

но пък мен мк3 си ме кефи, само ...
някои съвсем малки неща ми липсват
- свободно избиране на скороста при iso safety shift
- пален контрол на менюто с джойстика (като при 40д,50д,5д мк2)

Дата:   03-03-09 21:10

svetljo_ написа:

> Шотландец, вапросче :-)
> как можеш да искаш следящия фокус на 5д да е като на 1Д ?
> та те се напално различни животни[ezik]

Ок, значи да речем е подобен като този на 450D. Това не е ли подигравка?

> иначе, и аз бих се радвал да има откъде да си взема 24 ф1.4
> мк2, ама .... доставките нещо никаде ги нема[smilie2]

няма, пък и то цената е една ... аз четах ревюта за този обектив - ако не снимаш само на 1.4 или да речем че голяма част от снимките ти са над ф/4, то се обезсмисля покупката на втората версия като цяло.

Дата:   03-03-09 21:25

ShotlandetsaWildlife написа:

> svetljo_ написа:
>
> > Шотландец, вапросче :-)
> > как можеш да искаш следящия фокус на 5д да е като на 1Д ?
> > та те се напално различни животни[ezik]
>
> Ок, значи да речем е подобен като този на 450D. Това не е ли
> подигравка?
>

мииии [smilie5]
вари го, печи го - същият кат в мк1
тонове се изписаха по темата като го обявиха
40д - 9 аф cross tupe
5д (мк1 & мк2) - 1 аф cross type

и аз се надявах да направят нещо по темата, ама неби и си взех единичка

5д си е 5д, за спорт/ птици -> 1 или 40/50д

> > иначе, и аз бих се радвал да има откъде да си взема 24 ф1.4
> > мк2, ама .... доставките нещо никаде ги нема[smilie2]
>
> няма, пък и то цената е една ... аз четах ревюта за този
> обектив - ако не снимаш само на 1.4 или да речем че голяма част
> от снимките ти са над ф/4, то се обезсмисля покупката на
> втората версия като цяло.

че за какво друго ще троши човек толкова пари? за ф4 и нагоре и зуум ще върши някаква работа или примерно 24ф2.8, ама я кажи с кои друг може да щракаш на ф1.4-ф2.0 [smilie5]

Автор: JeT   
Дата:   03-03-09 21:33

Хм ... апарата го получих след 3(три) месеца и половина чакане, но ... от горе долу същото време чакам да получа батерията LP-E6, както и Canon BG-E6 Baterry grip [smilie5] ...

П.П. За нещата, които снимам нямам никакви оплаквания от АФ-а.
Въпреки това (понеже често снимам и с 1Д Мк3) не мога да не отбележа, че АФ-а на 5Д Мк2 би бил актуален преди 10 год., но не и към днешна дата.
В някои ситуации изискващи "следящ АФ" се налага да "имаш черен колан по фокусиране", за да си свършиш работата с малко "брак".

П.П.П.: От дрга страна нека не забравяме, че в "ерата на ръчния фокус" фото-репортерите масово снимаха на филми 400 АСА, със зум-обективи MF80-200mm/f4 (независимо от марката) и пак правеха добри снимки.

Публикацията е редактирана (03-03-09 21:35)

Автор: n1x0n   
Дата:   04-03-09 10:54

Аз това купуване на модел дето е на 2-3 месеца - не мога да го разбера. Що трябва да им ставате бета-тестери на тия фирми?

Имайте търпение малко да си го купят американците, да му се видят бъговете, да изкарат поне 2 ъпдейта на софтуера - пък после си го купувайте.

Тъкмо вече ще го има в наличност. [smilie5]

Автор: dau   
Дата:   04-03-09 10:57

Шотландец, аз отдавна ти казах за АФ-то, ти като прави тестове викаше кове и нямало нужда да е по-различен от на 5Д-то...
е на сега... нъцки стават...

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   04-03-09 11:02

те всички избягали от канон е заради фокуса
ако ще 5д мк7 90 мегапиксела да направят, като не може да фокусира като хората е за кофата
[smilie23]

Автор: El_Fuego   
Дата:   04-03-09 11:06

http://img-c.photosight.ru/038/3106840_large.jpeg

[ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   04-03-09 11:10

dau написа:

> Шотландец, аз отдавна ти казах за АФ-то, ти като прави тестове
> викаше кове и нямало нужда да е по-различен от на 5Д-то...
> е на сега... нъцки стават...

разбира се че кове - изрично казах че снимам при контролирана светлина и впечатленията ми са на тази база. Тогава споменах че ще го видя и с wildlife как се справя и ще пиша. така и стана - написах.

Автор: mixmike   
Дата:   04-03-09 11:19

Нямам оплаквания!
На статива при 10 кратно LiveView и ръчен фокус - кове [smilie11] [smilie5] [smilie21]
За събития, репортаж, спорт, пилци и т.н. има бол други тела.[smilie24]

Btw скоти, има китайски менте батерии, които нямат функционалността (засичането колко са заредени и т.н.) и апарата не ги разпознава и дава че са празни, но си пуцат колкото оригиналната. Вярно, никога не знаеш колко е заредена и колко остава, ама като имаш 2-3...за жълти стотинки са[smilie5] [smilie24] [beer]

Дата:   04-03-09 11:39

MixMike, от тия менте батерии само съм патил. на първият ми Mark II N не правеше добър контакт и ми попиля много ценни кадри при едно снимане. После, на 40D, пак първото ми, влизаше така, че след това само с клещи можеше да се изкара. Слава богу на апарата нищо му нямаше, но явно опираше в корпуса някъде и клинеше. Като снимам на много студено, много бързо/рязко се разреждат, макар капацитета в повечето случаи да им е по-голям. Та повече с тия ментета не ща да чувам да ти кажа.
А иначе моята батерия долетя от Япония чак, щото в америка още я няма в продажба [smilie23]. За в България да не говорим [smilie23].

... и да си упдейтнеш абаут страницата алоууу [ezik] [shtrak]

Дата:   04-03-09 12:19

dau: То е ясно, че който иска добър фокус, си купува 1Д, въпросът е защо маймуните жълти така ни оставиха на сухо и не пускат нов Марк 4 [smilie2].

Автор: OGIMAG   
Дата:   04-03-09 12:30

Аз затова си взех стария, добър 5Д и нямам такива ядове [smilie5]. Канон има да ме чакат да си взема друго скоро [smilie5]

Туземеца кефи! [smile]

Публикацията е редактирана (04-03-09 12:32)

Re:
Дата:   04-03-09 13:09

Иводам пак изпускаш нещо...
никой не говори за фокус като на единиците...
ама 40Д дето на 2 години да има 9 кръстови точки а тука само една... смешно е... даже жалко...
трябваше всичките да са кръстови и с малко по-добро процесорче отзад. на 50Д щеше да е перфектен Аф-то тука, а това че нямало място в тялото са пълни глупости...

Дата:   04-03-09 13:25

dau: Е сега, не съм толкова инженерно грамотен, за да преценя дали има място или няма - факт е, че голям пълноформатен сензор е напъхан в едно по принцип неголямо тяло, и бащицата от Канон казва, че няма място. Не виждам защо пък трябва да лъже. Или защо да е нарочно, заради 1Д серията, като не пускат нови тела 1Д... мътна работа...

Автор: sauron69   
Дата:   04-03-09 13:51

Ми има смисъл да е нарочно, и то заради скръндзавост на Канон. Като ви трябва ФФ и АФ, вземайте 1-ци, по евтино не става, оправяйте се.
Еее, може и да ходите като щете при Никон, ма като вече сте накупили сумати канонски стъкла, я си останете при нас, по-добре.
П.С. Някакси така си представям размишленията на хората от Канон, за съжаление [smilie2]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   04-03-09 13:54

Автофокусния сензор е чип. Размера му зависи от площа, която сензорите заемат от кадъра. (най-общо каано). Броя на автофокусните сензори и типа им няма никакво отношение към размера на чипа. Ама никакво!
(може да има отношение към броя изводи, ако чипа е съвсем примитивен)

Виж, за обработката на повече сензори (всеки кръстосан сензор са всъщност два) се иска повече процесор. Може би това няма в новото 5D.

А другия вариант е откровен мързел. Не са били готови с модела/софтуера/т.н. и просто са турили това дето вече имат.

Re:
Дата:   04-03-09 14:23

50Д е леко по-малко тяло... Д700 подобно по-размер, а какъв Аф има...

да не си подбиват 1Дс мк3 толкова са го направили... тъпи решения... нещо като бити с мокър парцал са канон напоследък... само нелогични решения...

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »