Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ORWOchrom UT21?
Автор: denull   
Дата:   01-03-09 01:15

Здравейте пак тичам за помощ... [smilie2]

Та искам да попитам тези филми за диапозитиви та могат ли да се проявят в нормално фото с цифров минилаб или тряба да се проявят ръчно със химии ? И какви химий са ми нижни и къде мога да намеря ?

Мерси [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ORWOchrom UT21?
Автор: asahi   
Дата:   01-03-09 01:17

Вариант 2, но по-добре не се занимавай. Много са остарели.

Автор: nodoubt   
Дата:   01-03-09 01:23

не слушай хора , които не са пипали. ръчно се проявяват. стават химии за няколко различни просеца , най-добре орво c9165. трудно се намира , обикновено е 10-20 години изтекла ама си работи [smilie3]

Дата:   01-03-09 01:29

ами аз имам 7 филма ORWOCHROM UT21 и немога да ги оставя така просто и на мен целта ми е да стане нещо по-разчупено с дефекти :D та nodoubt от каде мога да намеря това орво? [smilie8]

мерси ! ! ! :)

Дата:   01-03-09 01:34

филми мога да ти заделя и рол и лайка. химията си я кътам че е кът. прахообразна ще я прежаля ама течна ше си я заделя... [smilie8] може да се пробваш в базара също. ако не си проявявал цветен филм на ръка , може да се замислиш дали това е за теб [smilie11] .

Дата:   01-03-09 01:38

ами хванал съм тука стари съветски книги и чета :) И съседа ми ще удари едно рамо той е от старата школа и от там ще взема доза ама тая химия ми е зора :( аз писах на fra аз от него ги взех и дано да има нещо скатано :D иначе fra каза че и с AGFA COLOR става ако искам да е негатив ... тая АGFA звучи по-лесно откриваема :D

Дата:   01-03-09 01:45

не ти препоръчвам крос процес с химия за негатив. иначе филм орвохром с позитивна химия агфа процес АР41 съм пробвал и става добре , леко с ефект но добре.
ако филмите са съхранявани както трябва и намериш подходяща течна химия шанса за приемлив резултат е голям.

Автор: lipostok   
Дата:   01-03-09 01:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: william   
Дата:   01-03-09 07:58

В нормално фото - не. По стандартен процес E-6 - също не.

Тези филми са предвидени за обработка при 25°, а днешните процеси са на 38° и емулсията се отлепва.

Най-добре с оригинална химия (намира се още) или по E-6 с понижена t° и удължено време.
И в двата случая качество не търси... ама за чесане на крастата става.

Автор: lipostok   
Дата:   01-03-09 08:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: caro-anton   
Дата:   01-03-09 10:07

10 комплекта с течна химия изхвърлих.
Никой не ги искаше в базара преди 1 година.
Сега - били дефицитни.
пфу...

Автор: asahi   
Дата:   01-03-09 13:56

Гледам си старите УТ-та - ми заминали са. Цветовете бледнеят към зелено, червеното отстъпва дори и в най-слънчевите кадри, за ефектите на руската оптика да не говорим.

Вярно, кефа беше голям да изкараш познаваемо позитивно изображение след много разходи на пари, време и усилия, но днес и джобната сапунерка вади по-добра картинка от UT21.

Автор: alsash   
Дата:   01-03-09 16:08

ORWOchrom UT21.....[smilie18] те и като нови не ставаха за нищо......иначе химия имам още няколко 5л разфасовки.....ама си ползвах от тях С07 за проявяване на хартия С37 за стоп р/р...С57 за извелител при тониране...С71 просто за фоксаж.....само С17 не му намерих приложение.[smilie2]

Автор: boncho_marinov   
Дата:   01-03-09 16:50

Този , който ти ги прояви в машината си след тази операция ще трябва да изхвърли цялата химия, да не говорим, че ще ти смъкни емулсията поради температурна разлика в процесите........ и т.н.

Автор: miton   
Дата:   02-03-09 01:50

Изхвърли филмите и няма да имаш проблеми, те и като нови за нищо не ставаха..... та след 20 години ли?[smilie11]

Автор: miton   
Дата:   02-03-09 02:03

виж тва е от 1985г.

http://photo-zona.net/images/user3095/album5452/large/1235952089_ftow3284_img261.jpg

Публикацията е редактирана (02-03-09 02:06)

Дата:   02-03-09 11:17

Аз искам да получа нещо като това
http://flickr.com/photos/vincenТt_vega/419990848/
http://flickr.com/photos/vincent_vega/419990848/
http://flickr.com/photos/mr_sqwiggle/2906582729/in/photostream/

едвали ще бъда много разочарован :D

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »