Автор: batemmm
Дата: 28-02-09 02:41
Колеги, нека да запазим добрия тон. Искам да споделя с вас и моето голямо първо разочарование от OLYMPUS E520 и PENTAX-a от същия клас, когато отидох във ФОТОПАВИЛИОНА с твърдото намерение да си купя първия DSLR. Може би очакванията ми са били много големи или базата за сравнение SONY DSC H9 много висока, но кадрите, които направих със стандартни настройки на апаратите, направени от момчетата в магазина бяха голямо разочарование. Бях се настроил да купя OLYMPUS-a по предварителни проучвания, а и ми пасна на ръката, но кадрите направо ме стреснаха. Със SONY A350 работата бе малко по-добре, но пак се колебаех дали си заслужава да се започне една инвестиция, на която края не се вижда. Чак след третото посещение на магазина и невероятното търпение, което момчетата проявиха към мен се спрях на NIKON D90. При него вече се виждаше осезаема разлика. Но аз бях решил да се занимавам с фотография, а не само да правя снимки.
Та мисълта ми е, Mogila дали ти се правят снимки или ти се занимава с фотография. Ако е второто, място за колебание няма DSLR, с всички произтичащи от него последици (най вече финансови, 1000 лв могат да бъдат само началото). А ако ти се снима, разучи си апарата или ако не можеш да го търпиш вече го смени с някой ултра зум от по-ново поколение - има P90 на NIKON 24x, OLYMPUS-а за който стана по-горе въпрос 26х, има CANON-и, Panasonic-ци и FUJI-та също много добри. Няма да се занимаваш със смяна на обективи и от един момент нататък всички кадри ще ти се получават.
Хайде със здраве и запомни, че хубави снимки никой не е направил на автоматични настройки.
|
|