Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Избор на Фотоапарат
Автор: Mogila   
Дата:   26-02-09 23:44

Здравейте,
сигурно ви е писнало да 4етете подобни теми,но наистина се нуждая от помощ...
Аз съм абсолютно на4инаещ.Имам от около 6 месеца Сони DSC-H10.Изобщо не ми харесва какви снимки прави.Мислех 4е съм си купил сравнително хубав апарат,но не съм доволен.
Съжалявам за термините,които ще използвам-ясно е защо.
4удя се ако си взема нов апарат(от тези големите със сменяемите обективи[smilie2] ) дали ще има сериозна разлика в ка4еството на снимките които ще правя?
В момента се намирам в Южна Корея и тук хората масово само такива имат...едвам ги носят:)
Моля ви дайте мнение дали да го сменя и с какъв!Харесва ми Сони А200 (моята оценка е само на външен вид).
Искам да снимам нощни снимки,снимки в по-тъмни помещения,хора в движение и искам да има много зуум(моя 10 зуум не ми стига май).
Бих дал 1000 лева.
Благодаря ви:)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на Фотоапарат
Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   27-02-09 00:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ogimag   
Дата:   27-02-09 00:13

На този етап мисля, че може да получиш много от твоето Сони. просто не си го научил на какво е способно. Затова карай с него. Има време и за големите.
И една молба. Две дори. Слагай пауза след точките! И забрави за тези четворки! [smile]

Автор: ivolant   
Дата:   27-02-09 00:17

Това за големия зум, ще зависи от обективите които ще вземеш, а те не са евтини. Като сложиш и това, че трябва да си купиш тяло и поне още един обектив, май няма да ти стигнат 1000 лева. Горе долу за толкова може да се вземе Никон 40Д!

Автор: J0R0   
Дата:   27-02-09 00:31

Това е твоят апарат:
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_sp590uz.asp

450$
26x zoom
Image stabilization
ISO 6400

[smilie24]

Автор: vgramatikov   
Дата:   27-02-09 01:32

Тоя пич е точно за оли дабъл кит според мен.

Значи преди да си вземеш от "големите".
Наричат се DSLR със сменяема оптика първо трябва да прочетеш доста книжки.

Според мен първата крачка ще ти е да почетеш малко.
Втората ,да практикуваш с твоето фотоапаратче на М режим.(ръчен)
После ще ти се изяснят някой неща :)

За да покриеш "Зуума" на твоя фотоапарат на ДслР ще ти трябват поне 1500лв след закупуване на тялото.

Иначе в качеството разликата е огромна :)

Фотографията е един свят в който освен талант първо ще трябва да си набавиш доста технически познания. И да се научиш да работиш с по скъпа техника и какъв е смисълът от нея :)

Успех.

Автор: lx_atanasov   
Дата:   27-02-09 01:52

Публикацията е редактирана (28-02-09 00:05)

Автор: mbs   
Дата:   27-02-09 08:07

Това са снимките, които можеш да правиш с твоя фотоапарат:

http://www.dpreview.com/gallery/sonydsch10_samples/

Ако ги правиш и искаш качествено развитие посредством различни оптични комбинации, ОК - мисли за ДСЛР. Но има риск и снимките с него да не ти харесват. Така че, снимай на макс с това, което имаш и едва когато изцедиш на 100 % възможностите му, надграждай.

Съветът ми е да не харчиш пари прибързано, преди да си постигнал максимума на това, което имаш. Иначе има логика да се развиваш в посока Сони - най-малко свикнал си с менюто, картите са идентични...

(Буквата "ч", ако ползваш БДС система за клавиатурата е вдясно от "м")[smilie24]

Автор: VioletaSto100   
Дата:   27-02-09 08:45

lx_atanasov не прочете ли, че човекът иска "много зуум(моя 10 зуум не ми стига май)"...

Автор: digitalgab   
Дата:   27-02-09 18:31

Послушай Жоро.

Дата:   27-02-09 19:57

Ми сега хем хубаво, хем евтино! Човекът искал DSLR с мноооооого зуууууум! За 1000 лева, сори, ама не става![ezik]

Дата:   27-02-09 20:00

А олимпус не бих препоръчал и на най-големия си враг!

Автор: batemmm   
Дата:   27-02-09 23:52

От две години снимам със SONY DSC H-9. От сегашните модели еквивалент му е DSC H-50. В интерес на истината не съм снимал с модел, точно катотвоя, но не вярвам да има огромна разлика в качеството на снимките. Почти всички снимки в профила ми са със SONY-то. Ако искаш погледни ги. Снимал съм при всякакви условия, за които спомена. В момента снимам с NIKON D90, но продължавам да излизам и със SONY-то. Както се изказаха колеги по-горе и аз мисля, че още не си достигнал възможностите в ръчен режим на снимане на твоя апарат. При това положение, без да се засягаш, смятам, че ако в момента си купиш какъвто и да е DSLR, не за 1000, а и за 3000 лв, докато не се научиш да го използваш ще бъдеш разочароран от резултатите. Обратно на много други техники, мисля че фотоапаратът, колкото е по-сложен модела му и с повече възможности, толкова по-трудно и по-бавно се свиква с него. В момента, ако приемем, че възможностите нa твоето SONY са съизмерими с DSC H-9, ограничение може да чувстваш само в бързината на снимане, по-висок шум ппри ISO от 400 нагоре. Като плюс обаче имаш приличен зум 10х, който за да го постигнеш с един обектив при DSLR-ите не е много евтино.
Според мен поснимай още и се опитай да разбереш защо снимките ти не са добри - в повечето случаи е виновно ЗАУ-то (задапаратното устройство).
Успех с избора.

Дата:   28-02-09 00:28

Mogila човече, много правилно ти казват ogimag и batemmm, послушай ги, сонито ти е перфектно, 10Х зуум далеч не е малко, а ти си начинаещ. Не слушай "Експертите" дето се опитват да те набутат с боклук като олимпус. Мой приятел така се остави да го излъжат. Купи си олимпус,а после като сравнихме снимките му с тези от моето сони, човека щеше да ревне. Вика:"Моля ти се, бе човек, давам ти 100% от цената, продай ми сонито." Ако искаш същия резултат, купувай смело oly.

Автор: ivolant   
Дата:   28-02-09 00:38

lx_atanasov написа:

> Mogila човече, много правилно ти казват ogimag и batemmm,
> послушай ги, сонито ти е перфектно, 10Х зуум далеч не е малко,
> а ти си начинаещ. Не слушай "Експертите" дето се опитват да те
> набутат с боклук като олимпус. Мой приятел така се остави да го
> излъжат. Купи си олимпус,а после като сравнихме снимките му с
> тези от моето сони, човека щеше да ревне. Вика:"Моля ти се, бе
> човек, давам ти 100% от цената, продай ми сонито." Ако искаш
> същия резултат, купувай смело oly.
>
Ти, луд ли си извинявай? или обичаш да си плещиш колкото да не заспиш! Олимпуса бил боклук :):):) Ако говорим за оптика са НОМЕР 1! Да оставим, че обичам да снимам и имам ДСЛР Оли, само ще ти кажа, че работя като преподавател и нон стоп ползвам микроскоп. Е по-хубава оптика от тази на Олимпус няма, да имаш да взимаш. Просто в оптиката, няма кой да ги стигне! Може да кажеш за малките матрици или, че дизайн и ергономия не ти допада, ама такива изказвания показват ниското ти ниво на познание и моля те не бъркай хората с ОТКРОВЕННИ ГЛУПОСТИ!

Публикацията е редактирана (28-02-09 00:38)

Дата:   28-02-09 00:53

Опа, почнахме ли се!!![smilie19] Оптика на Carl Zeiss при сони, а на олимпус била по-добра оптиката, бегай легай бе[smilie18] !!! А кой прави за олимпус матриците, бе "умник"? Май е сони а? Аман от "експерти"!

Автор: bvidenov   
Дата:   28-02-09 01:03

http://photo-zona.net/images/user61730/album14951/large/1235775696_mkog1513_DSC02744.JPG

Тааа, кво му е на Сонито?[smilie3] jpg без никакви корекции.

Публикацията е редактирана (28-02-09 01:07)

Дата:   28-02-09 01:04

Между другото не си ти човекът, който може да ме нарече глупак, и да определя нивото ми!!! Чак пък ще ме обижда, "преподавател" бил!!![smilie9]Това е отворен форум, всеки има право на мнение,а личните ти нападки са най-малкото неуместни.

Публикацията е редактирана (28-02-09 01:24)

Дата:   28-02-09 02:41

Колеги, нека да запазим добрия тон. Искам да споделя с вас и моето голямо първо разочарование от OLYMPUS E520 и PENTAX-a от същия клас, когато отидох във ФОТОПАВИЛИОНА с твърдото намерение да си купя първия DSLR. Може би очакванията ми са били много големи или базата за сравнение SONY DSC H9 много висока, но кадрите, които направих със стандартни настройки на апаратите, направени от момчетата в магазина бяха голямо разочарование. Бях се настроил да купя OLYMPUS-a по предварителни проучвания, а и ми пасна на ръката, но кадрите направо ме стреснаха. Със SONY A350 работата бе малко по-добре, но пак се колебаех дали си заслужава да се започне една инвестиция, на която края не се вижда. Чак след третото посещение на магазина и невероятното търпение, което момчетата проявиха към мен се спрях на NIKON D90. При него вече се виждаше осезаема разлика. Но аз бях решил да се занимавам с фотография, а не само да правя снимки.
Та мисълта ми е, Mogila дали ти се правят снимки или ти се занимава с фотография. Ако е второто, място за колебание няма DSLR, с всички произтичащи от него последици (най вече финансови, 1000 лв могат да бъдат само началото). А ако ти се снима, разучи си апарата или ако не можеш да го търпиш вече го смени с някой ултра зум от по-ново поколение - има P90 на NIKON 24x, OLYMPUS-а за който стана по-горе въпрос 26х, има CANON-и, Panasonic-ци и FUJI-та също много добри. Няма да се занимаваш със смяна на обективи и от един момент нататък всички кадри ще ти се получават.
Хайде със здраве и запомни, че хубави снимки никой не е направил на автоматични настройки.

Дата:   28-02-09 02:44

bvidenov, много хубав момент си запечатал [smilie24]

Дата:   28-02-09 03:54

Кво му е на Сонито ли, ами шарпи пластмасата.

Автор: Orlin   
Дата:   28-02-09 08:26

Абе и аз веднъж отидох на симфоничен концерт и беше голямо разочарование. Немаше кларинет и зурли, певачката беше дебела и ни един гьобек не удари. Поисках да изпълнят "Камъните падат" но те не пожелаха...

Така е - не само снимането с ДСЛР е по-сложно но и критериите за добра снимка са различни.

Дата:   28-02-09 09:15

Че "Камъните Падат" е велика класика в жанра.
А някои апарати така ги правят, че като види снимката някой от улицата, така приятничко шарпната още от апарата, да тръгва веднага да сменя Олимпуса.

Автор: Mogila   
Дата:   28-02-09 12:40

Леле много отговори написахте:)
Аз неискам да се занимавам професионално с фотография. Просто искам да правя готини снимки и понеже нищо не разбирам се надявах, че ако си взема ДСЛР апарат с някякъв стандартен обектив ще мога на автоматични настройки да правя значително по добри снимки и ако е така бих дал 1000 лева. Тук в магазините има такива за около 700 лева Сони, Канон... мисля че са по ниски цените от в БГ. Но както повечето хора ме посъветваха явно трябва да остана с моя апарат и да се позанимавам с ръчни настройки. Но все пак очаквам още мнения:)
Благодаря ви!

Автор: nastradin2   
Дата:   28-02-09 13:37

Mogila, Здравей приятелю!
Независимо от закачките на хората тук, всички те са добронамерени, прави са и се обединяват около едно - дигиталното снимане не е толкова елементарно нещо и е необходимо да се изкачваш постепенно в знанията и уменията си. Добрата камера и оптика безусловно гарантират високо качество, но без човешкият фактор те си остават само една мъртва техника и нищо повече. И с твоя апарат могат да се направят нелоши снимки. И ти ще ги направиш - повярвай! Но е нужно още да експериментираш, да опитваш, докато достигнеш максимума на възможностите му. Едва тогава той ще ти "отеснее" и ще почувстваш нужда от нови възможности:)
А иначе - щом имаш възможност винаги можеш да си купиш хубав апарат и оптика. Но ако не ги опознаеш и използваш правилно - ще останеш разочарован.
Всъщност за какво ти е толкова мноооого зум??? С него се работи доста деликатно, майсторски. Ако не вярваш - момчетата тук могат да потвърдят.
Иначе - питай. Няма неудобство. Всички тук са готини и стават за Фсичко[smile]. От майсторско снимане - до юнашко напиване[smilie18]
За здравето на всички![beer]
И много нови успехи!!![shtrak] [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: