Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Micro Nikkor 105mm VR - нормален ли е шума и пукането при включен ВР???
Автор: batzeto   
Дата:   27-02-09 04:53

Благодаря на всички, които дадоха мнение по темата на lifelover, помогнахте и на мен да направя своя избор. Получих малко по-рано обектива, от колкото трябшаше, но нямах много време да го тествам. Направих 10-тина шота от ръка на тъмно и лампа в нас да се уверя, че работи. Направи ми впечатление, че при включено ВР е доста шумен, чак пука някак си от вътре, при другия ми обектив 16-85 ВР такова нещо няма. Картинката ме радва, макар и в лошите светлинни условия в които опитах, даже съм с 24 каратова усмивка, не очаквах, май го подцених този обектив. Определено съм благодарен на всички, изказали мнение и не съжалявам. Определено най-много ми хареса бокето, при 16-85 такова нещо няма как да постигна,а това лилавкото не го коментираме - очакваше се [smilie18]

http://www.tripntale.com/img.tnt/66PFcDBDwkiwIABSH4712Qss/bTOkr1Qep0q7LTe9RzjkNQss.jpg

Много ще ми е трудно обаче да снимам с ауто-фокуса, докато се разходи и се върне ми омаляват ръцете, май ще си праскам на мануал. Кажете само за тоя шум нормален ли е при ВР? Ще го запиша на видео ако искате, да покажа,за какво иде реч. За разлика от 16-85, който е мейд ин Чайна, този е Джапански, ако има значка това де...

ПС: днес ми дойдоха по погрешка две Nokiа-и N96, чистак-бърсак + 16GB microSD (некодирани), поръчак си само една от DELL, но са ми пратили две, като естествено са ме чарджили двойно. Не ми се разправя да ги връщам и реших да ги задържа. Имам фактури, всичко, а единия тел не съм го и пускал. Ако някой се интересува от този модел, ще съм след 20дни в БГ и може да го вземе (разбира се с отстъпка от пазарната цена, -100лв), ще пусна обява и в базара по-натам, сори за офф-а! Кажете сега за шума какво правим?

Отговори на това съобщение
 Re: Micro Nikkor 105mm VR - нормален ли е шума и пукането при включен ВР???
Автор: batzeto   
Дата:   27-02-09 08:43

линка, отново, че нещо никакъв го няма по-горе + още един

http://s3.amazonaws.com/img.tnt/66PFcDBDwkiwIABSH4712Qss/bTOkr1Qep0q7LTe9RzjkNQss.jpg

http://www.tripntale.com/img.tnt/LiXlPUnLpUec8VaRDjH2wQss/c17sP8Mp0EWPyyYMUCnAjgss.JPG

Автор: pmartinov   
Дата:   27-02-09 10:34

Да това е VR II стабилизация (4 бленди)и има такива звукове които съпровождат нормалното и функциониране.

"Пукането" или по-скоро цъкънето е при започване и спиране на стабилизацията-сработва контактор .Жуженето е самата стабилизация на цял оптичен блок.

Притесненията ви са неоснователни :)

Честито !И много хубави кадри с този хубав обектив.

[shtrak]

Публикацията е редактирана (27-02-09 10:40)

Автор: compur   
Дата:   27-02-09 10:39

обектива е страхотен (поне за мен!) при макро режима е по-добре да снимаш без включена стабилизация. ако снимаш портрети е по-добре да го ограничиш с бутончето, за да не ти използва целия обхват, а само дългата чест. имам мераци за нокията... но зависи и от цената, де! [beer] [beer]

Автор: Тед   
Дата:   27-02-09 11:01

При Canon, без разлика от обектива, нормалното функциониране на ИС не е съпроводено с шумове от скърцащи панти или жужене от бръмбари.[smilie11]
Уж нова дума на техниката, а 105 ВР изненади на всеки ъгъл [smilie7]

Публикацията е редактирана (27-02-09 11:03)

Автор: navy   
Дата:   27-02-09 11:02

Обектива няма забележки и аналог при другите фирми [smilie24]

Re:
Автор: pc_genius   
Дата:   27-02-09 11:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-02-09 11:05

Така, е Н., трябва да продават s Nikkora и тапи за ушите https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWhisper.gif

Дата:   27-02-09 11:08

Тед, заяждаш се [smilie7]

Автор: dd5   
Дата:   27-02-09 11:10

Тед,не се бъзикай [smilie5]
3 канонски стабилизирани обектива съм имал-и те си имаха спечифични звуци при включена стабилизация [smile]

Дата:   27-02-09 11:19

Ами петък е, ако не бъзна някоя лакърдия...ще е сухо.Общо взето не става купона.
Не се засягайте, а щракайте.[smilie24]

Дата:   27-02-09 11:19

Ми същата работа е!
Тези обективи с малка стабилизираща група - те не шумят толкова силно.
А и всъщност думата силно е пресилена...
Леко си жужи както всеки стабилизатор с такъв размер...

Обаче някои хора си търсят повод пак да се заяждат и накрая се почват едни обиди и псувни и админите никонците изкарват виновни, без да разберат, че има 2-3 вманиачени канонски субекта, които само предизвикват тия спорове [smilie23]

Иначе на мен ми дреме на пиперката дали ще ме баннат... форума е едно от няколкото места, в които се забавлявам, няма да ми се наруши рахатлъка...

Дата:   27-02-09 11:20

Иии ко си се газирал бре.Я разходи Д700.

Дата:   27-02-09 11:21

До сега го разхождах, по късно пак [smilie7]

Автор: dd5   
Дата:   27-02-09 11:21

Въобще не се засягам-весело да става [smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: Alex-dan   
Дата:   27-02-09 11:24

Те макро сигмите ги препоръчват редовно гледам в сравнение с Каноните, тъй че какво изобщо ги споменавате [smilie18] [smilie18] Обектива е страхотен, злорадствата са излишни и несериозни [smilie25]

Дата:   27-02-09 11:24

дд5, да, но има група 'сериозни' форумци тук, които искат да четат изчистени полезни теми без караници и спам и редовно ходят да реват на админите [smilie7]

Дата:   27-02-09 11:26

Н. , ти от кои си? Сериозните или несериозните?

Дата:   27-02-09 11:34

Тед, никога не съм ревал на админ, НИКОГА [smilie7]

Алекс, сигмата макро оптически не само, че е по добра от каноните, ами и от 105 никора, по евтина е и е идеалния финансов избор.

Разбира се ако пак ми се приснима макро ще си взема никора, защото стабилизацията е голяма кирия, няма да обяснявам защо [smilie7]

А и е никор - разбира се с тялото чудесно [smilie3]

Автор: bpavlov   
Дата:   27-02-09 12:31

Аз с риск за спам, ама досега не съм видял нито един впечатляващ кадър от този обектив, дайте нещо да сверим часовниците! Някой пък беше казал в предишна тема, че рязкостта не била най важното нещо за този обектив. Ми кое е най-важното за макро обектив? Хайде, давайте някой Роу, по възможност не на статуя и телефон

Автор: Eol   
Дата:   27-02-09 12:42

Тук малко.

Дата:   27-02-09 12:48

[smilie7]

Автор: tantris   
Дата:   27-02-09 12:49

Бе да тества за пурпурни ореоли и аберации на макс отворена бленда. Май само това му беше кусур на тов обектив. Аз съм правил няколко кадъра с това макро и не ми е направило такова впечатление. Но така говорят злите язици.

Дата:   27-02-09 13:00

Обектива няма корекция на хроматичните аберации и поради тази причина рисува прекрасно.
Освен, че е остър, бърз и със много добра стабилизация, обектива без никакви проблеми може да се използва и като портретчик!

Мога да пусна и кадри... близо година съм снимал с него и кусури не съм му намерил [smilie7]

Автор: tantris   
Дата:   27-02-09 13:07

То прекрасното рисуване не беше ли при липса на корекция на сферичните аберации?[smilie8]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »