Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Канон 40Д и КФ Карта
Автор: apZ   
Дата:   26-02-09 18:24

Добър ден!
Имам огромен проблем и реших да се допитам първо тук, бъдейки форум за фотографи!
Апаратът ми е Канон 40Д. Проблемът е следния: когато сложа компакт флаш картата, апаратът казва, че не е форматирана. Давам и' формат от апарата, но той заявява, че не може да форматира картата. Ок, картата я взех с апарата, реших, че проблема е в нея. Но ето, че сега, когато държа в ръцете си СанДиск Екстрийм IV, чисто нова, когато я сложих в апарата, той отново ми каза, че не е форматирана! Не ми стана никак приятно, а чаках за тази карта от доста време. Все пак пробвах да я форматирам от апарата и той пак каза, че не може да я форматира!
Питането ми е какво да правя в този случай? Може ли проблема да е в софтуера на апарата? Не може да е от картата този път, единствената възможност е апарата.
Моля ви, помогнете, кой с каквото може, ще ви бъда безкрайно благодарен! :|

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Канон 40Д и КФ Карта
Автор: HP   
Дата:   26-02-09 18:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 8250   
Дата:   26-02-09 18:33

отвори капачето на слота за картата и погледни и там за всеки случай - да не си изкривил при поставяне на картата някой от пин-овете

Дата:   26-02-09 18:47

Батерията е заредена докрай, на компютъра без кард рийдър не може да се форматира, нали :|
Проверих и ПИНовете, първия път като не искаше да форматира това направих най-напред, но всички са прави, няма изкривени :/ Ще се обадя и на сервиз, благодаря за съветите!

Публикацията е редактирана (26-02-09 18:48)

Автор: asahi   
Дата:   27-02-09 22:31

Изключи апарата, извади картата и пак я вкарай внимателно. Когато са замърсени или окислени контактите дава такива съобщения. Не я форматирай ненужно, няма смисъл.

Дата:   27-02-09 23:14

И това направих, отново и отново :/ Но все същият си остава резултата :/

Re:
Дата:   27-02-09 23:17

Сменяй картата или за по-лесно я размени с някой за известно време. Като си направите едно фото-излетче е най-лесно.

Re:
Дата:   27-02-09 23:23

Смяташ ли, че може сам да се реши проблема [smilie11] Тоест, апаратът след известно време да я приеме картата? https://photo-forum.net/joro/emoticons/indian_brave.gif

Re:
Дата:   27-02-09 23:27

По-добре е да стигнеш до категоричен извод къде е проблемът - в апарата, в картата или в съвместимостта им.

Re:
Автор: mkaraveloff   
Дата:   28-02-09 01:04

обади се на сервиза, снимал съм с такъв апарат много време със 100000 различни карти и никога не е правил проблем...много е възможно предишния собственик да е предприел смели решения със софтуера[smilie11]

имаш чудесен апарат

Автор: irusev   
Дата:   28-02-09 02:03

Имам 40Д. Сменил съм около 15-20 модела карти. Нямало е случай да не се харесат с някоя. Не е капризен по принцип откъм карти.

Дата:   28-02-09 12:31

@mkaraveloff, aпаратът е чисто нов :| Освен софтуера да прави мизерии, друга възможност няма..

Автор: MusicAddictDesigner   
Дата:   08-03-10 20:34

Случи ми се същото нещо със същия апарат след като забравих да изключа апарата и извадих карата. След това каквит и карти да слагам, както и да ги форматирам на компа ми дава все едно и сщо - че трябва да е форматирам, но така и не иска да го направи.

Какво решение предлагате? А ако няма - къде има сервиз, където да мога да занеса камерата (ако е възможно около центъра на София)?

аpZ при теб какво стана?

Дата:   08-03-10 20:45

А ти във вашия вход ли искаш да е сервиза?

За гаранционни проблеми - в магазина, после ЛАС сервиз.
За извънгаранционни проблеми и сигурен ремонт - Зентекс.
Адресите - от Гугъл.

При отваряна на капака на картата и капака на батерията фотоапаратът се изключва сам. Докато мига червеното отзад не се отваря нищо. Пише го в упътването.

Дата:   08-03-10 20:46

Пропуснах - стой далеч от Бушона.

Дата:   08-03-10 20:51

Взела съм го 2ра ръка и нямам идея от къде е купен. Ще потърся сервизи в гугъл, но винаги е по-добре да питаш някой, който е ползвал услугите на сервиза за да знаеш дали е доволен. Не е нужно да се заяждаме.

Кой Бушон?

Дата:   08-03-10 20:58

Потърси сервизи в Гугъл, стой далеч от Бушона и иди при Zentex. Не се заяждам, а изразявам несъгласие с очакванията ти ДСЛР-и да се ремонтират под път и над път като GSM.

Успех!

Дата:   08-03-10 21:00

Благодаря!

Още утре отивам до там!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »