Автор: rlk
Дата: 27-02-09 03:31
Малко промяна в питането. Тъй като погледнах и по-стари теми и видях, че като болшинство хората са доволни от мастилата при Прокарт, а те продават на ОСР (дали наистина са немски ... кой го знай). InkTec могат да се намерят при мен само на касетки, а това не ме устройва и затова питах за наливни по 1 л., които в България са евтини наистина в сравнение с други места където съм намерил. Обаче, .... цената, която ще платя заедно с доставката до мен е същата както ако си поръчам ОСР в Щатите. В крайна сметка се оформя въпроса кои мастила са по-добри InkTek или ОСР при положение, че ми излизат на една съща цена. Аз и в момента ползвам някакви китайски, които си вземам все още от където си поръчах СНПМ (но ми излизат по-скъпо и което е още по-лошо, немога да си поръчвам отделни цветове, а само комплекти). Между другото от ровене в нета разбрах, че пигментните запушвали по-лесно при продължителен престой и защото имат и свойството да се утаяват. Като работи принтера той разбърква мастилото в касетките, но не и в резервоарите на СНПМ и тоза значи ли, че трябва от време на време да ги .... поразклашам, че да се разбърка добре мастилото в тях?
В крайна сметка... кои са по-добри (InkTec или ОСР) и как се с правяте с някой досадни физически недостатъци на пегментните мастила?
|
|