Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на първи DSLR
Автор: vladimir_novkov   
Дата:   20-02-09 22:52

Здравейте на всички,

бих искал да помоля за съвети относно покупката на първи DSLR и система от обективи с него. Досега съм снимал с Panasonic FZ28, но вече определено се нуждая от по-голяма гъвкавост.
Бих искал да огранича системата до 1500 лв. начална инвестиция.
Снимам основно пейзажи, архитектура. Правя и потрети, а искам и някакъв светлосилен обектив, за да не ми се налага да използвам твърде много светкавица в лоши светлинни условя.
Затова ще ми бъде много полезно да чуя някакви мнения по въпроса от хора, които имат доста по-голям опит от мен.
Благодаря предварително на всички, които ще ми дадат съвет.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на първи DSLR
Автор: vgramatikov   
Дата:   20-02-09 22:57

Никон д80 + никкор16-85 вр + никкор 50 1.8д
Д80-то втора рака нещо запазено :)
общо ще ти излезе всичко около 1700лв.

Автор: tycoon   
Дата:   20-02-09 23:13

Nikon D50 + Tokina 12-24
5/600 lv + 6/700 lv. na staro + novia deto go chakame Nikkor 35/1.8 za 200$

Дата:   20-02-09 23:20

Благодаря за съветите,

по принцип не съм фен на купуването на старо, но същевременно ми е леко притеснено дали няма да се затрудня с липсата на автофоукс за Никкор 50 1.8 Д, ако си купя тяло D60 примерно (заради неговия Electronic rangefinder). Може ли някой, който е имал досег с това тяло и този обектив да даде мнение дали е трудно и бавно да се хване фокус (ясно ми е, че си зависи от опита, но относително...).

Дата:   20-02-09 23:31

Радвам се ,че си наясно с тези неща :)
[smilie24]
Разгледай и каноните 450д кит + Канонския 50 1.8

Канонския кит сцепва имам адин приятел със стабилизирания кит...добри пеизажи има ;)
www.photo-cult.con/prozac1

Автор: ka7   
Дата:   21-02-09 00:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-02-09 01:17

Благодаря на всички за помощта!
От всички изчетено през последните седмици се насочих към следната система:
Никон Д40 (офертата с два обектива; 18-55 и 55-200) + Никкор 50 1.8 Д, за да се уча на ръчен фокус [smile] Излиза около 1100 лева.
Как ви се струва?

Автор: graphix   
Дата:   21-02-09 01:19

перфе:) а ръчния фокус ще ти е голям гъдел :)

снимал съм със същата комбинация [shtrak]

Публикацията е редактирана (21-02-09 01:20)

Дата:   21-02-09 01:23

екстра [smilie24]

Автор: petbull   
Дата:   21-02-09 01:25

Остави парите. Имам приятели, които си купиха D40 и не изкараха и няколко месеца. Имам впредвид, че не им стига. Много скоро започнаха да им търсят пазар и да гледат D60,D80 и т.н. D40 e малък, бих го купил на жена ми.

Автор: graphix   
Дата:   21-02-09 01:30

е то не е казано, че ще си с него вовеки, но е доста добър вариант като за след панасоник-а ти.
другото което, телата са преходни, а обективи от сорта на 55-200 VR ще ги използваш дълго време[smilie24]

Дата:   21-02-09 01:38

Именно затова мисля да поинвестирам повече в оптика, отколкото в тяло. А и панасоника ми отесня на "оптика", не на "тяло", ако можем така да се изразим за сапунерка [smile]. Възможности много, благинки - също, но... на всички ни е ясно, че си е друго с DSLR и възможностите, които предлага сменяемата оптика [smile]

Дата:   21-02-09 01:41

Остави тоя панасоник. 2001г. си купих лентов Olympus ID300 за 1000лв+ 200лв за конвентор. 2005 си взех цифров Olympus Е300 с два обектива за 2300лв. 2008 - Nikon D300,17-55/2.8 за 5400. Както е тръгнало още малко ще дам пари за един D3X. Порочно е. Купи си апарат, който да изкараш повече време, за да е рентабилен(пак си се учи на него).Приятелски съвет.

Автор: miloev   
Дата:   21-02-09 01:44

Не съм съгласен с petbull:
Имах D40 (първи SLR след Зенит през 80те), от месец снимам с D80 и още не мога да му свикна. Аз съм дребен (170, къси пръсти) и доста от функциите, които са изнесени на бутони, искат да си сменя хвата или да работя с две ръце. В 40ката бяха в менюта, ама ставаше с палец без промяна на хвата.

Автор: marto1912   
Дата:   21-02-09 01:52

Какво искаш да снимаш с него, или още не си се ориентирал?

Дата:   21-02-09 01:59

Не искам да обидя никой, но тук не говорим само за габарити. Снимах доста време с олимпус, но имах неблагоразумието да вляза в един фотосинтезис (Варна) и да се вторача в никоните. Един пич ми показа снимки с DX17-55/2.8 и ми взе акъла. То беше рязкост, то беше цвят и си викам: "То тялото не е важно, трябва ми стъкло!". Добре, че "сглупих" та взех D300. Снимах едни танци - я, той снимал много в секунда, имам SB-900 - я той я командвал безжично и т.н. и т.н. "дребни благини". Мога да хваля D300 много, но не това е въпроса. Винаги има съотношение цена/качество - D60 e по скъп с 200лв. от D40. Мисля, че е по-добрият вариант.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »