Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 почистване на сензор
Автор: dimitar_p   
Дата:   19-02-09 10:52

кажете къде мога да си почистя сензора на фотоапарата.Петната по снимките станаха твърде много и това ме дразни.

Отговори на това съобщение
 Re: почистване на сензор
Автор: jokevcv   
Дата:   19-02-09 10:55

Добре е кажеш модела на апарата за да могат по запознатите да ти дадът напътствия. Мисля че има някакви разлики при почистването на различните марки.

Автор: TObject   
Дата:   19-02-09 10:56

Аз наскоро ходих в сервиза Zentex почистването беше за 10 минути и 10лв :).
Почистване с въздух и специални препарати и уреди :).
За повече информация виж тук.
https://photo-forum.net/photographer/ZENTEX

Автор: pacy4   
Дата:   19-02-09 11:01

от менюто на апарата отваряш огледалата да се види сензора. трябва да ти е заредена батерията. навиваш си на пръста един чист памучен парцал и го забъсваш колкото е необходимо. който не може да си го направи да ходи на майстори.

Автор: TObject   
Дата:   19-02-09 11:03

Абре най добре е да се ходи при майстори че може да се получат много неприятни последици от собствено почистване :)

Автор: mihajlov2   
Дата:   19-02-09 11:16

Освен ако не се казваш Zentex[smilie5] , е пълно безумие да бъркаш по матрицата със всякакви парцали и боклуци

Автор: univox   
Дата:   19-02-09 11:17

pacy4, адмирации за уменията, ако твоят начин върши работа, но да не подвеждаме човека, колега е все пак. Почистването просто с парцал може и да върши работа, но ако има попаднали твърди частици по сензора може да го надраскаш, а да не говорим за влакната, които може да останат от парцала. Почистването на сензора не е толкова проста работа, колкото изглежда. Все пак може да се справиш и сам, ако имаш желание. Има доста изписано по темата, просто напиши sensor cleaning в Google и ще излязат много неща. Първо винаги трябва да се пробва с издухване на прашинките с помпа като МНОООГО внимава да не докосваш филтъра на сензора. Щом имаш петна, обаче, вероятно се налага мокро чистене. Аз лично съм ползвал 2 пъти кит за почистване http://www.photopavilion.com/?page=search&search_producer=GC
. На сайта производителя има и видеоуказание за процедурата. Ако обаче наистина почистването при zentex струва 10-15лв по-добре е да ти го пипне майстор.И Cleaning kit струва 15 лв, но отговорността си остава твоя.Успех!

Автор: dimitar_p   
Дата:   19-02-09 14:10

благодаря за отговорите.Колкото до апарата ,той е canon 350d. ПРобвах с издухване, имам една духалка дето я взех точно за това, но нещо не стана.Май ще го отведа на майстор, че не съм от най сръчните и ако взема да го прецакам много ще ме е яд.
а между другото съм от София. Кой друг извършва такива услуги?

Публикацията е редактирана (19-02-09 14:12)

Автор: jokevcv   
Дата:   19-02-09 14:20

[smilie24] Много правилно решение. Едва ли струва кой знае колко да го почистят, а ко му направиш нещо няма да струва малко. Добре е да се ходи на майстор навреме :)

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-02-09 14:46

Аз моята си я почиствам за 30 секунди [smilie18]
Духалка с филтър за прах [smilie24]
При по сериозни самърсявания...за коитп тря си доста голям писюр сервиз :)

Автор: PeterPAN   
Дата:   19-02-09 14:50

Има си комплекти за почистване с мокра и суха шпатула, но са около 15лв. [smilie5]

Ако не броим загубеното време за път при зентекс ще ти е по евтино и по сигурно.

Но това е операция която всеки сам буи трябвало да може да свърши с подходящите аксесоари [smilie5]

Автор: johnny_fx   
Дата:   19-02-09 14:59

Някой знае ли с какво точно е напоена влажната бърсалка от комплекта на green clean?

Автор: GenaDP   
Дата:   19-02-09 15:01

С почистващ препарат. [smilie18]

Автор: emovla   
Дата:   19-02-09 15:05

Преебавката е, че в щатите бърсалките на Green Clean се продават в комплекти по 3, а в бг - по 1 [smilie23]

Дата:   19-02-09 15:11

Ех GenaDP, много ясно че е с почистващ препарат. Питането ми е какво съдържа (като химия), същото ли е като почистващите течности за обективи, с какво може да се замести в домашни условия примерно? [smile]

Дата:   19-02-09 15:15

Автор: emovla

Преебавката е, че в щатите бърсалките на Green Clean се продават в комплекти по 3, а в бг - по 1

Ми купувай си ги от щатите бре. Кой ти пречи? А ако ти трябват три, никой няма да ти откаже да ти продаде 3 броя и в Бг.

Публикацията е редактирана (19-02-09 15:15)

Дата:   19-02-09 15:17

За "в домашни условия" един по-горе вече написа - увиваш парче от стара фанелка на пръста си, плюнчиш, и търкаш.

Автор: ngoht   
Дата:   19-02-09 15:24

Аз си го чистя по този начин

Публикацията е редактирана (19-02-09 15:25)

Дата:   19-02-09 15:35

GenaDP, аз разбирам, че и ти хляб трябва да ядеш, но който не желае да си купи комплект за почистване, пак няма да си купи. Какво пречи да се каже с какво е подходящо да си почисти човек матрицата. Течност за почистване на обективи, спирт или нещо друго.
Пък това за наплюнчената фанела... [smilie18]
А който го е шубе, да ходи при Зентекс. И той душа носи. [smilie24]

Публикацията е редактирана (19-02-09 15:37)

Автор: emovla   
Дата:   19-02-09 15:44

Ми купувай си ги от щатите бре. Кой ти пречи? А ако ти трябват три, никой няма да ти откаже да ти продаде 3 броя и в Бг.

Еми чак от щатите не мисля, ама има доста по-евтини варианти дето не са вакуумирани и не са толкова 'гъзарски' [smilie18]

А иначе се пре*бах да си купя комплект. Поне ша имам да си смуча.

Публикацията е редактирана (19-02-09 15:45)

Дата:   19-02-09 16:27

Автор: johnny_fx
Дата: 19-02-09 15:35

GenaDP, аз разбирам, че и ти хляб трябва да ядеш, но който не желае да си купи комплект за почистване, пак няма да си купи.

Ми да не си купува. Има достатъчно други опции:
- да ходи при Зентекс и му го чистят;
- да си купува по-евтини, "негъзарски" бърсалки;
- да си приготвя бърсалки в домашни условия

Из нета има достатъчно материали по темата.

Аз съм избрал да внасям продуктите на GreenClean като най-читави (според мен) по отношение цена/качество/леснина на употреба. Никого не карам насила да ги ползва.

Публикацията е редактирана (19-02-09 17:45)

Автор: veteran   
Дата:   19-02-09 19:01

течноста е химически чист метилов алкохол кърпи обаче не знам от къде могат да се вземят шпатоли бол .Ако някой знае да каже

Дата:   19-02-09 22:46

От фотопавилиона ще вкарват продуктите на Cleaning Solutions. Ако докарат и Pec*Pad, ще можеш да ги ползваш (макар че производителят препоръчва ползването им единствено за чистене на оптика.

Автор: mihajlov2   
Дата:   20-02-09 00:41

Производителят на камерата ми препоръчва използване единствено на Sensor Swab на фирмата Photographic Solutions, Inc. и на почистваща течност Anhydrous ethanol и на нищо друго! Не че аз ще се хвана да
чистя собственоръчно[smilie7]

Публикацията е редактирана (20-02-09 12:54)

Автор: hoseto   
Дата:   20-02-09 10:56

Имам 1 литър чист метанол които ме е много но когато го купувах не продаваха по-малко от литър . Ако на някои му трябва мога да му дам /безплатно за ПЛОВДИВ/.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »