Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бюджетен wide angle за Nikon D90?
Автор: mga1981   
Дата:   19-02-09 13:58

Здравейте, питането ми е за що годе сносен, но не много скъп wide angle.Марката е почти без значние.Понеже гледам доста пейзажна фотография и започва доста да ми харесва и искам да я правя с обектив по предназначение.Мерси на всички отзовали се!!!
А тези които само ще си чешат езиците не е това мястото, спестете ми излишните коментари.[beer] [shtrak] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Бюджетен wide angle за Nikon D90?
Автор: rewer   
Дата:   19-02-09 14:01

Сигма 10-20 HSM е идеална ако бюджета ти е 1000 лева .[shtrak]

Автор: autosvet   
Дата:   19-02-09 14:02

Колко бюджетен е бюджета?

Автор: J0R0   
Дата:   19-02-09 14:06

Добра пейзажна фотография можеш да правиш с всякакъв обектив (включително и с китовия), няма нужда да е ултраширок.

Снимал съм доста с тази сигма и само хубави неща мога да кажа да нея, но не е там работата. Ако един пейзаж е станал добър, то е поради правилно подбрания ракурс, добрата светлина, изразителния преден план, добрия заден план, акцентите в кадъра и ей такива неща, а не поради обектива.

Дата:   19-02-09 14:07

Хммм ами 1000 лева са си доста, може и да ги прежаля но ако има и нещо по евтинийка няма да е зле, но се съмнявам във качеството ако сляза много ниско с цената.Аз бях загледал точно тази сигма.

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-02-09 14:07

12-24 :) [smile]

Дата:   19-02-09 14:08

Joro абсолютно съм съгласен с теб, но и обектива не е за подценяване.[beer] [shtrak]

Автор: rewer   
Дата:   19-02-09 14:11

Може и втора ръка да изкочи нещо интересно.И JORO е много прав [smilie24]
Ултраширок за тесни пространства и високи сгради си е гот или снимки от нисък ракурс стават много изкривени и кефят.[shtrak]

Дата:   19-02-09 14:16

Знаеш ли каква е разликата между скъп и евтин обектив?

Отвори примерно тук:
http://www.photozone.de/reviews

и гледай графиките

При бленда 8-11 няма да намериш разлика в рязкостта на скъпите и евтините обективи.
А все пак не вярвам да снимаш пейзажи на 2.8 или да ти трябва супербърз автофокус.

В скъпите обективи плащаеш екстри, които при снимане на пейзажи изобщо не ти трябват - светлосила, бързина, надежден корпус, точност на АФ...

Автор: ilcoin   
Дата:   19-02-09 14:21

Ами, общо взето за кроп или тая сигма, или токина 12-24. По-бюджетно от това няма. Другия вариант е да си намериш подходяща програма за панорами.

Автор: E.staneV   
Дата:   19-02-09 14:31

Tokina 12-24 [smilie5] Ако икаш по широко направо Fish и после дефишфаш в Сопата [smilie5]

Като заговори колегата за широки обективи, за да не пускам нова тема и аз имам следното питане. Имам си токината, ДеСеЛеРе-то и други дигитални никонски глезотийки, но понеже сега снимам само на лента с FG-то а 50мм обектив не е точно това, което разбирам под такъв за всекидневна употреба, хвърлете един съвет за евтин ръчнофокусен обектив на 35мм фокусно.

Гледах има Никонския 35/2, МИР имат същия, стари Вивитари (Cosina) също има предполагам. Идеята е да го ползвам с лентака за улична фотография и когато итивам някъде и не ми се мъкне цялата техника. Никонското тяло е голямо и леко колкото Оли ОМ и е много удачно за целта[smilie24] [beer] [shtrak] [thankyou]

П.П. Пишете и ако знаете как вървят, като цена в момента.

Дата:   19-02-09 14:40

Въпрос на предпочитания е, но с тия 10-12 мм какъв пейзаж ще снимаш?

Ако хоризонта не ти е в средата на кадъра, всичко ще е толко криво, че няма накъде.
От друга страна 20-24 мм в дългия край много често не достигат.

Лично аз бих предпочел нещо от рода на 17-50 или 18-70, особено ако трябва да се огранича с един обектив, а не да мъкна по планините една чанта с обективи.

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-02-09 14:43

в такъв случай 16-85 вр[smilie24]
На 16мм е идеален имам пейзажи с него в профила си :)А имап и префектни 85мм с по затворена блендичка ест :) 1000 кинта е обектива остър е и си има стабилизация..[smilie24]
Изработката му е доста по солидна от китовете (среден клас)
Л.С ако се интересува автора.
Въпреки че 12-24 ми се струва най удачно [smilie24] [beer]

Дата:   19-02-09 14:50

В момента за съжаление разполагам само с китовия 18-105 и 50 на 1.8 и за това исках и нещо друго.Мерси на всички отзовали се и най-вече че не напълнихме темата с излишни коментари.Започвам да мисля пък ще видим, дано се похваля скоро.[beer] [beer]

Автор: dau   
Дата:   19-02-09 14:53

токината 12-24 [smilie24]

Дата:   19-02-09 14:54

Ама ти си имаш широко обективче значи, ахааа [smilie5]

Тогава пиши на snooper за някоя друга препоръка при пейзажните снимки и най-вече задели си парите за Кокин система, градиентен филтър и една 5 дневна ваканция на която ще направиш желаните кадри [smilie5]

Дата:   19-02-09 14:57

Някой може ли да даде препоръка за 35мм обектив за old school никонски лентак [smilie21]

Дата:   19-02-09 16:00

Ще взема да пусна една тема аз, много сте мързеливи днес [smilie5]

Автор: prozium   
Дата:   19-02-09 21:57

Доста компромисен, но пък доста бюджетен вариант е да си вземеш един wide преходник. Остротата по крайщата на кадъра е ужасна и доста аберират, но аберациите горе долу се оправят в кепчър. От широката част на китовия (ако е 18-55) можеш да достигнеш реални 10-11мм (като сме сметнали и това, че снимаш на кропка)

Ето ти наколко примера с такъв :

http://th04.deviantart.com/fs28/300W/f/2008/163/5/c/All_hell_broke_looose_by_mentalprey.jpg

http://fc56.deviantart.com/fs31/i/2008/186/7/d/Walk_on_the_beach_by_mentalprey.jpg

http://fc67.deviantart.com/fs29/i/2008/164/f/4/Row_row__row_your_boat____by_mentalprey.jpg

http://fc93.deviantart.com/fs35/i/2008/306/7/e/Be_Blessed_by_mentalprey.jpg

Автор: astra777   
Дата:   21-02-09 11:03

Чакай новия 35/1.8 DX

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: