Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за два никонски обектива
Автор: iva_drag   
Дата:   17-02-09 09:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за два никонски обектива
Автор: J0R0   
Дата:   17-02-09 09:39

Зависи какво ще снимаш, в един случай едното ще ти е по-полезно, в друг - другото.

Автор: boni   
Дата:   17-02-09 09:45

За Д80, по-добрия избор е 16-85VR . По-широкоъгълен е, оптимизиран е за работа с цифрови тела, има стабилизация и за матрицата на Д80 ще осигури много по-висока детайлност.
Така или иначе и двата не са много подходящи за портрети, така че и без друго ще ти трябва минимум един 50/1.8 или 50/1.4 или 85/1.8.

Само не ми е ясно защо ще сменяш 18-135 за някой от тези. Кой знае каква разлика няма да видиш. По-добре не го сменяй, а добави един твърд.

Публикацията е редактирана (17-02-09 09:47)

Дата:   17-02-09 09:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: boni   
Дата:   17-02-09 09:50

Еми 18-135 си става за тая цел, другите два няма да ти дадат чак кой знае колко по-различна картина.

Дата:   17-02-09 09:53

Автор: ilcoin   
Дата:   17-02-09 10:13

Защо тогава ще сменяш с AF 24-85/2.8-4 IF, при условие че е по-къс и без стабилизация?

А замислял ли си се за 18-105 VR. Той е най-близък до последния, като е и стабилизиран. Не е като 16-85, но е някакво компромисно решение на всички проблеми според мен.

Дата:   17-02-09 10:23

Автор: rorus   
Дата:   17-02-09 10:40

Вземи задължително 50/1.8 или 50/1.4 и поснимай с него. 18-135 си го запази - не е лош. Ако тези 2-та не те удовлетворяват - значи си за следващото ниво: там обективите са по-вече на брой и по-скъпи.

Автор: rarum   
Дата:   18-02-09 14:33

Според мен всички колеги до тук са прави. Вземи си само още един 50/1.8 и се забавлявай. Аз снимам с 18-200 VR, но с 18-135 съм снимал също много добре. Стабилизацията е екстра, но в повечето случаи аз я изключвам.УСПЕХ

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »