Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Можем ли да направим нещо за тях?
Автор: тьма   
Дата:   18-02-09 06:52

http://212.36.3.59/site_pics/169/e_1234801575_DSC_1787-2.jpg

Откакто я видях, не мога да забравя очите им. Знам,че това не са единствените нещастни деца в страната ни, но дали не можем именно на тях да помогнем, при положение, че е невъзможно да направим щастливи всички останали.
Отдавна съм в този форум, превърна се в нещо като втори мой дом - пристрастена съм, както казва съпругът ми, и не само заради чудесните фотографи тук, не заради интересните, понякога фрапиращи теми, а най-вече заради това, че когато сте решили да помогнете на някого, вие го правите, тогава сте Заедно и сте ми адски близки.

Ще им помогнем ли?

Отговори на това съобщение
 Re: Можем ли да направим нещо за тях?
Автор: Пешо   
Дата:   18-02-09 07:04

А кои са те....

Дата:   18-02-09 07:12

авторът знае, дори е разказал историята им под снимката

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   18-02-09 07:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-02-09 07:43

demiman

"Иначе инфото се оказа много дълго за разказване, мисля че снимката го показва изцяло. Децата имат и баща и майка, но нямат ток и вода и никога не са имали! И бащата работи, не чака подаяния .... Тъжно си е, наистина ...."

Автор: demiman   
Дата:   18-02-09 08:04

Ние сме няколко души който снимаме и още като видяхме положението решихме, че ще направим нещо за тях и ще помогнем. По-лошото е, че положението в нашия край /северозападния/ особено по селата е меко казано трагичен. Такава гледка със сигурност има много често и ние ще я показваме но едва ли сме тези които ще разрешат проблемите. За държавата ни просто не ми се отваря дума!!! Просто не знам какво да кажа повече .... Бих се ангажирал с много неща, но не бих ангажирал други покрай себе си!

Автор: charm   
Дата:   18-02-09 11:27

Темата никак не е тъпа. Явно е, че трябва да се спасяваме сами. Явно е, че никой няма да се погрижи за "тях".

demiman, къде точно в северозапада е това? понеже си бил там и си видял нещата от близо, кажи с какво мислиш, че бихме могли да помогнем?

ще следя темата и се надявам да не "умре"[smilie24]

Автор: vgramatikov   
Дата:   18-02-09 11:33

Не виждам защо тря да се грижим за вскички бедни деца в света ? [smilie10]
Още сега мога да изровя 200 такива теми и да ги постна..."може ли ли да помогнем".
Офф..жалко е ,че има такива деца.
Не ме разбирайте погрешно.
[beer]
Добре е да се помага на такива деца но...просто често тези теми са безмислени и са повод за повтарящи се еднозначни постове до безкрай...изтърква се всичко от думи.
Може би като помагаме на себе си и на хората около нас за вбъдеще ще живеем в една по добра държава с по малко такива картинки.
Това е което можем да направим.
[beer]

Дата:   18-02-09 11:39

pd, не разбрах точно какво искаше да каже - ту да не помагаме, ту да помагаме.

да, може и да са се изтъркали думите, но темите не са безмислени, защото един човек да тръгне да направи нещо, това вече е достатъчно.

аз лично, благодаря на тьма за темата и чакам повече подробности от автора на снимката

Автор: vgramatikov   
Дата:   18-02-09 11:46

Имах предвид ,че системата е виновна.
В момента има много такива деца.
България е бедна държава пронизана от хора с достатъчно промит манталитет и морал.
Исках да кажа ,че ако бъдем по добри хора и възпитаваме децата си ,може би за в бъдеще тези картинки ще намаляват.

Цялата дази корупция,селяния и подбиване на всички човешки права...морални и правни води до тези картинки..."ние" сме виновни.
С пари неможе да се помогне..това е бездънна яма.
Като оправим големия проблем ще решим и тези последтсвени проблеми ,като изоставени деца,убийства и какво ли още не.

Всеки взел подкуп или спечелил с измама по един или друг начин помага за увеличаването на съсипаните семейства ,изовставените деца, изперкалите хора и тнт.
[beer]
[beer]

Дата:   18-02-09 11:53

съгласна съм, за безхаберието на държавата и че не можем да помогнем на всички.

да, аз възпитавам децата си в морал, но това не ми пречи, дори заедно с тях /това е част от възпитанието/, междувременно да помагам. джобовете ми не са бездънни, нямам пари, които да раздавам, но мисля, че мога от моето да заделя НЕЩИЧКО за 1, за 2, за 3 деца.... дори да успея едно дете веднъж да нахраня, това няма да оправи положението му, но веднъж ще бъде нахранено.

надявам се да си ме разбрал. не умаловажавайте това, което имате възможност да направите, защото колкото и малко и незначително да ви се струва то, за някого може да е огромно [smilie24]

Автор: Lalinda   
Дата:   18-02-09 13:00

Едното дете е и с кривогледство (вижда се от кадъра на nicos, линкнат в един от коментарите и направен вътре в стаята зад прозорците).

Вероятно вината, че прозорецът е без стъкла, не е само на "държавата", нито "наша", както се подмята по-горе...

Писала бях някъде, че за да осиновиш дете, се искат десетки доказателства, че ще се грижиш за него добре и дори, че си заможен, но не и за да родиш...
[smilie10]

Автор: asahi   
Дата:   18-02-09 13:10

Най-доброто, което можем да направим за тях, е да им дадем достъп до образование.

Дата:   18-02-09 13:18

charm - Написал съм още в заглавието, селото е Сливата на пътя мужду Лом и Видин.Положението, видимо дори само от двете снимки е достатъчно ясно. Още тогава се видяхме и с кмета и там също помагат по малко, но явно не е достатъчно. С моите приятели ще оставим и пари и дрехи и играчки на децата съвсем скоро, но едва ли ще разрешим проблемите. Там със сигурност ще трябват и медицински грижи и т.н. А в този бедни селца има нужда от толкова много помощ, че е немислимо без Държавна намеса! .... и пак стигаме до там където нещата уви не се разрешават ....

Дата:   18-02-09 13:27

Благодаря, имаш лс

Автор: мара   
Дата:   18-02-09 14:02

асахи[smilie24] най-често не е достатъчна помощ да дадеш пари, а да научиш човек как сам да ги изкара. ако има нещо наистина смислено-като осигуряване достъп до образование-има смисъл. инак е приспиване на съвестта.

Дата:   18-02-09 21:54

Пуснах темата заради снимката - защото много охкаха и ахкаха под нея, а сега - потъваа, чарм, за съжаление[smilie2]

Тези хора нямат ток и вода, нямат прозорци, а бащата, както е написал авторът, се труди

Лалинда, колко деца имаш и защо винаги нещата при теб опират до това дали някой има право да ражда деца - ти ли си тази, която ще решава кой става за родител и кой не..

Автор: serjy   
Дата:   18-02-09 22:17

Положението е меко казано трагично. С това семейство трябва да се срещат специалисти, психолози, лекари и педиатри. Това са роми. Жената е родила седем деца. Две вече са починали. Последното откакто е родено е в Монтана в болница. Децата са с вроден сифилис. Сърце не ми даде да щтракам тази трагедия.

Дата:   18-02-09 22:23

[smilie2]

Автор: LubanskyJR   
Дата:   18-02-09 22:31

http://photo-zona.net/images/user61481/album15419/large/1234988413_mjxv5165_i_1234855657_IMGP1561.jp

Ето и снимката от nicos.
"Тъма ето и од другата страна на прозореца
ТУК
А колкото до това дали са тъжни или весели, само те знаят."

demiman, имаш лично.

Публикацията е редактирана (18-02-09 22:33)

Дата:   18-02-09 22:33

от другата страна е още по-страшно

Автор: landstar   
Дата:   18-02-09 22:36

Абе не е лесна на нкого тя, ама на - капитализъм. При бай Тошо тия деца другояче щяха да изглеждат. Навсякъде капитализмът, подплатен с природни ресурси, успява да подхвърли някой кокал и на такива бедни души. Но "народът" така е решил. Ако се сметнат каква пара пъ се троши за чиновници от социални грижи - мани! Сгради, коли, простотии ...

Автор: serjy   
Дата:   18-02-09 22:50

Ако имат желание съфорумците, можем да направим дарения, да съберем пари за ремонт поне.

Автор: davor   
Дата:   18-02-09 22:57

За ремонт на кое?Те са се самонастанили в тази изоставена къща!

Дата:   18-02-09 22:59

Ясно е, че сега в неделя пак ще отидем да разберем повече подробности за това какво може да се направи! Питахме се дали къщата въобще е тяхна. Трябва да се изяснят подробностите за да решаваме всички какво можем и как е правилно да постъпим! Благодаря и на всички който на лични ми предложиха помощта си!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »