Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Zenit ET
Автор: orbitalen   
Дата:   16-02-09 23:10

Тук можете да видите проблема. Това ми се е случвало до сега само на 1 лента (последната, изщракана с апарата) и не смея да сложа следваща, поради причината, че е възможно и тя да се развали. Въпросът ми е: възможно ли е това да се е получило в следствие на некачествена лента (макар и почти невероятно) или причината е пердето на зенита (по-вероятно)? Ако проблемът е пердето, някой има ли информация колко средства биха били необходими за евентуален ремонт?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Zenit ET
Автор: ivan.draganov   
Дата:   16-02-09 23:22

На някоя от скоростите на затвора пердетата не се събират както трябва ,по-вероятно е да го прави на 1/500 . Опитай да си спомниш как е снимано на проблемните кадри ?? Кажи и как е снимано ,по спомен - бленда /скорост ......?

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-02-09 23:47

orbitalen, иди утре при Наско (Дондуков 18)да ти погледне пердето(мисля, че трябва да се почисти ) и калибрира скоростите.

Автор: canon1dplus1v   
Дата:   16-02-09 23:59

Не се разбира как са снимани тези кадри.
Подобен проблем става при снимане със светкавица на скорост различна от 1/30(за синхрон със светкавица), разбирай - 1/60, 1/125, 1/250, 1/500!
Ако си снимал при такива обстоятелства фотоапарата НЕ ти е повреден!!![shtrak]
Има синхрон на скорости по-малки от 1/30

Успех при снимането! [shtrak] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   17-02-09 11:04

Зенитът е един Много Голям Проблем. Без значение кой снима и как се сервизира.

Автор: boni   
Дата:   17-02-09 11:12

Съвет от мен, купи си някакво друго филмово тяло. Ако държиш на М42 може практика или някакъв друг на М42. Намират се за по 40-50лв японски М42 тела за без пари и то с метален затвор.
Да не говорим, че за 100-150лв можеш да вземеш свястно АФ тяло Никон/Канон.

Автор: orbitalen   
Дата:   17-02-09 22:19

Значи, снимките са снимани на бленда 2 и при различни скорости (от 1/30 до 1/500), като не съм усетил да има някаква последователност (примерно да се получава само при 1/500). Не е използвана светкавица. Мислех си за Наско, но реших за всеки случай да попитам тук дали няма някакви други предложения по въпроса. [smile] boni, благодаря за съвета, но за момента зенитът ми вършеше чудесна работа, когато ми се приснимаше на лента. Естествено, че не се очаква да работи во веки, все пак е преминало през баща ми преди това и не е щадено откъм снимане тяло. [smile] Да се надяваме, че Наско няма да поиска някаква умопомрачителна сума за ремонт или профилактика. [smile]

Благодаря на всички!

Публикацията е редактирана (17-02-09 22:24)

Автор: ivansky   
Дата:   17-02-09 22:34

отвори капака, щракай на различни скорости и гледай дали второто перде не застъпва първото в момента на задействане на затвора.

Автор: ivan.draganov   
Дата:   17-02-09 23:11

Хубавото на тези апарати е че лесно се поправят /сервизират ,разбира се не от кой да е ; )) Наско на Дондуков би трябвало да отстрани проблема ....без проблем : ))

Аз наскоро дадох за поправка един "Зенит Б" -в Пловдив . Благодарение на НИКОН_Ф2 апарата беше поправен ,но остана проблемна скорост 1/500 ! Техника ми обясни ,че не може да я настрои и че пердетата не "синхронизират" както и където трябва !

Както и да е ,има и японски апарати на М42 ....И от ГДР също : )) [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »