Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Забрана
Автор: ирник   
Дата:   16-02-09 23:20

— 16.02.2009 22:47 —

В Британии вступил в силу запрет на фотосъемку полицейских
Закон, запрещающий фотографировать на улицах или в помещениях полицейских, вступил в силу в Великобритании. Он был утвержден парламентом страны в рамках Антитеррористического законодательства от 2000 года.
В случае его нарушения, человеку, снявшему или пытавшемуся заснять на фотоаппарат, видеокамеру или мобильный телефон служителя порядка, грозит арест и последующее тюремное заключение до 10 лет.
В обосновании закона указывается, что данная мера должна защитить полицейских от попыток использовать их фотографии «в целях террористической деятельности или актов терроризма».
Новая норма уже вызвала широкие протесты среди фотожурналистов, которые будут постоянно находится под угрозой ареста во время съемок репортажей и событий, в которых участвуют полицейские. ИТАР-ТАСС

Отговори на това съобщение
 Re: Забрана
Автор: Canon   
Дата:   16-02-09 23:24

Хайдееее, каква станА тя. То е къде е Англия, утре и нашите ще го приемат ....
После Жоро и Бони има да трият кадри от демонстрацията ....

[beer]

Автор: apollo   
Дата:   16-02-09 23:26

Така е! Да бяха снимали повече пейзажи с обективите вместо камара побойници и милиционери [smilie18]

Автор: stormfx   
Дата:   16-02-09 23:35

Само туй да беше...

Автор: Fellow   
Дата:   16-02-09 23:43

Добре, че казахте. Аз съм бил вътре и с двата крака.

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=255148

Автор: Amigo   
Дата:   17-02-09 00:05

аман с тези терористични измишльотини [cool] [smilie23] само се чудят гадовете как да ограничават свободите [smilie23] [smilie23] [smilie23] какво значи това - че ако ущатите арестуват някого или го бият, няма да могат да бъдат заснемани ли?! [cool]

Автор: nikola_bathory   
Дата:   17-02-09 09:19

Айде стига с руския, първо го пусни на български, нали това е езикът на този форум?? Или вече не? [smilie18] [ezik]

Автор: asahi   
Дата:   17-02-09 10:50

nikola_bathory, може би:
- ти е криво нещо днес;
- не ти вървят славянските езици;
- мразиш руснаците, покрай тях и руския език;
- изразяваш патриотизма и родолюбието си чрез отричане на други нации и култури;
- нещо друго?

Re:
Автор: deadscreem   
Дата:   17-02-09 11:02

не знам за nikola_bathory, но напълно го подкрепям и от нещата които казва Асахи, съм съглсен с всичко, без първото и последните две, т.е. само с:
- не ти вървят славянските езици;
- мразиш руснаците, покрай тях и руския език;
[ezik]

Автор: джъмбо   
Дата:   17-02-09 11:15

асахи това че поназнайваш руски и го показваш с това изказване значи ли че утре някой като пусне постинг на албански и няма да мрънкаш че не го разбираш????

всеки от нас знае някакъв език.... но форума е БЪЛГАРСКИ съответно и постингите са на БЪЛГАРСКИ.....

но тук някои ги мързи да преведат и пльосват направо цопипасте хем да покажат че знаят друг език хем тези които не знаят да се нервят....

Автор: asahi   
Дата:   17-02-09 11:19

Ми няма да го чета бе, що ще трябва и да мрънкам?

Автор: galileo   
Дата:   17-02-09 11:40

Автора предполагам говори и български, но може да се притеснява да пише в нашия форум,
та е пуснал информацията на матерния си език.
Най-вероятно и във всички фото-форуми където има регистрация.
Та няма нужда да скачате като ощипани госпожици, а да гледаме да не ни сполети и нас подобна идиотщина...

Автор: miloev   
Дата:   17-02-09 11:42

Хе-хе, ама каква дискусия от една вестникарска патица, ей!
Не че имам проблем с руския, но здравия разум ми казва, че ако се вълнувам от новия британски Counter Terrorist Act (а се вълнувам, снимал съм полицаи от Metro, special branch и даже SAS), може би не е зле да превключа на английски. И се оказва, че ИТАР-ТАСС затвърждава славата си на "жълта" агенция, злоупотребяваща с името на старата ТАСС. "Не били компютри, а компоти, и не ги били купили..."
Справка: British Journal of Photography

Снимка: Британски полицай си бърка в ухото пред Бъкингамския дворец, спокоен че няма да бъде сниман от терористи
[smilie5]

http://s5pajq.bay.livefilestore.com/y1p44tHN05QH7iSrN5ULrtP-X0bz3tGzc8Wd8HHuldqgHaYYfYNkqwDilzu-3b_S

(Не че не съм притеснен от всяко безполезно ограничаване на гражданските права, каквото е всичкото "анти-терористично" законодателство)

Публикацията е редактирана (17-02-09 11:48)

Автор: totosea   
Дата:   17-02-09 14:23

голям праз да живеят папараците

Автор: chertoianov   
Дата:   17-02-09 16:13

Във Франция отдавна е така. Миналата есен с прятел в центъра на Париж бяхме свидетели на това как трима полицаи обискираха няколко младежи с определено неевропейски черти, като ги накараха да си събуят и чорапите и надникнаха под подметките. Момчетата бяха опрени с ръце към стената, а един от полицаите ги привикваше един по един. Стана ясно, че просто младежите са се сторили "съмнителни" на полицаите и те профилактично ги претръскаха. То честно казано и на мен ми бяха съмнителни. Между другото никой не орева махалата, че му накърнявали правата. Чинно си изтърпяха обиска и си тръгнаха по живо и здраво. Ние през това време снимахме на 15 метра от тях парижките забележителности и картинката с обиска не ми беше много интересна. Но после полицаите дойдоха при нас и ни попитаха дали сме ги снимали. На английски, какъвто само от францизин можеш да чуеш ни обясниха, че е забранено да ги снимаме докато провеждат акция и ни помолиха да погледнат последните снимки. Тъй като там очевидно ги нямаше, те останаха доволни се поразговориха с нас за 5-10 минути и ни пожелаха приятна седмица (защото най-вероятно не се сетиха за точната дума за "вечер") и ни педупредиха да си пазим фотоапаратите, защото в Париж имало много "криминални".
Та така е из "белите" страни. Между другото специално в Париж белия цвят беше малцинство. Дори и единия полицай беше по-черен от кореняка французин Дидие Дрогба...
Англичаните не са измислилли топлата вода.

Автор: ibk   
Дата:   17-02-09 17:22

Те протестират вече

малко снимки:
ТУК

Автор: bobihot   
Дата:   17-02-09 22:16

И мне арестовали- вне закона...[smilie2]

Автор: vga   
Дата:   17-02-09 22:38

chertoianov, Дидие Дрогба не е добър пример, макар всички да разбрахме какво искаш да кажеш. той си е Кот Д'Ивоарец, и даже не се мисли за французин, нищо че е колониал... аз лично не виждам какво лошо има и в обиските и в предпазливостта. когато ми е чиста съвестта разбира се. нима е по-добре някой терорист да те взриви? много хора се оплакват от мерките за сигурност по летищата примерно, карали ги обувките да си свалят. аз оък благодаря винаги на влужителите там, защотот така знам че няма някой извратеняк да ме лиши от мечтите ми. онзиден бях във Венеция на карванала и на площада имаше колосално количество хора...в един момент се замислих че трудно може да се избере по-подходящ момент за атентат. и се замислих колко сме безпомощни всъщност... тоя проблем е сериозен и ако си мислите че нас няма да ни сполети щото сме в българия се сетете че хората ходят навсякъе по света и аз приветствам всичко, което спомага безопасността на престоя ми другаде, пък нека ми потъпкват чат пат личната свобода...

Автор: Amigo   
Дата:   17-02-09 22:41

vga написа:

> chertoianov, Дидие Дрогба не е добър пример, макар всички да
> разбрахме какво искаш да кажеш. той си е Кот Д'Ивоарец, и даже
> не се мисли за французин, нищо че е колониал... аз лично не
> виждам какво лошо има и в обиските и в предпазливостта. когато
> ми е чиста съвестта разбира се. нима е по-добре някой терорист
> да те взриви? много хора се оплакват от мерките за сигурност по
> летищата примерно, карали ги обувките да си свалят. аз оък
> благодаря винаги на влужителите там, защотот така знам че няма
> някой извратеняк да ме лиши от мечтите ми. онзиден бях във
> Венеция на карванала и на площада имаше колосално количество
> хора...в един момент се замислих че трудно може да се избере
> по-подходящ момент за атентат. и се замислих колко сме
> безпомощни всъщност... тоя проблем е сериозен и ако си мислите
> че нас няма да ни сполети щото сме в българия се сетете че
> хората ходят навсякъе по света и аз приветствам всичко, което
> спомага безопасността на престоя ми другаде, пък нека ми
> потъпкват чат пат личната свобода...

Точно на такова мислене разчитат. [cool] Стимулиран тероризъм - претекст - ограничени свободи. [cool] [smilie23]

Автор: vga   
Дата:   17-02-09 22:49

ми сигурно Амиго, ама да не ти идва до главата причина за такова мислене. боли ме честно казано че ми ограничават понякога свободата... предпочитам да мисля за пътите където и когато никой нищо не ми ограничава [smilie18]

Автор: ирник   
Дата:   17-02-09 22:55

Извинявам се за чуждия език на съобщението. Направо го прекопирах от руски информационен сайт и го пуснах.
Аз също много се дразня от заглвия на чужди езици и чужда азбука във форума.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »