Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Филмово НИКОНСКО тяло
Автор: landstar   
Дата:   15-02-09 14:27

Дали е добра идея да купя едно филмово Никонско тяло - не Ф6, макар че гледам само то е в производство, и какво? Цел - да си ползвам обективите и със филм.

Отговори на това съобщение
 Re: Филмово НИКОНСКО тяло
Автор: didesignbg   
Дата:   15-02-09 15:00

Ако не те бърка теглото ф4 излиза на невероятни цени. ф100/90х, ако те притеснява тегло. А ако искаш истински никон и парите не са проблем фм-серията те чака.

Дата:   15-02-09 15:09

Мерси значи, и двете - ф4 и ф100 са идея. Точно теглото ми пречи. Ще ми се тяло, което да работи с новите обективи, ама да не е тежко. Едно Д300 стига. Да знаеш в БГ някой да продава?

Дата:   15-02-09 15:34

ми щом искаш със г и вр, значи ф100 е твоето тяло, ф80 също, но там няма мерене с обективи без чип. keh.com e сигурен от САЩ, graysofwestminster.co.uk също е безупречен от UK.

Дата:   15-02-09 15:40

интересно как ги продават, като не се произвеждат?

Автор: violator   
Дата:   15-02-09 23:09

Аоко те кефи... ако ти се снима на филм... ако има какви стъкла да завиваш.... защо да не е добра идеята? Добра е. Филмовото ми никонче го купих точно с тази цел. Иначе ползвах ръчно фокусна Практика до преди това.
Въпроса, обаче е до колко снимането на филм ще ти е приоритетно. От това ще зависи каква сума да инвестираш, защото нито F6, нито F5, нито дори F100 са особено евтини към момента. Ако примерно на 1000 кадъра направени от теб 36 са филмови.... [smilie8]
Друг е въпроса, ако просто искаш гъзарско филмово тяло [smilie7]
Както и да е ти ще си прецениш.

Иначе ако ти се чете за характеристики и съвместимост на тела с обективи и аксесоари... ето тук:

http://bg.diplodocs.com/jim/NIKON/F65-_E

Това е оригиналната книжката с упътването за F65 в pdf, но на сайта има почти за цялата F серия и още за куп други серии и вери (Canon... примерно) [smilie5].

Как се търси... Във формата горе пише "Какво искате да бъде направено?" - избираш "Ръководство за употреба". После посочваш марката и модела. Въвеждаш четири цифрен код и ръководството пътува към твоя хард диск. Събираш няколко ръководства, прочиташ ги и ще разбереш какви тела с какви обективи и аксесоари са съвместими.

В заключение ще кажа, че снимам с D80 и F65. Като имам предвид нуждите ми от филмово тяло, а и цената и състоянието, в което го купих на старо съм много доволен от малкото никонче.

Публикацията е редактирана (16-02-09 00:23)

Автор: snooper   
Дата:   15-02-09 23:12

F100 е едно прекрасно тяло, реално това е филмовото Д700 [smilie24] [shtrak] [shtrak]

Дата:   16-02-09 18:35

М-да, гледам 750 долара е Ф100, та се чудя ... Аз я мислех нещо като 150-200 да речем.

Автор: джъмбо   
Дата:   16-02-09 18:58

някой продаваше в базара ф100 за 700 лв .... пазарете се...

за 200$ трябва да е доста изстрадало... все пак е прободи

Автор: kadar   
Дата:   17-02-09 11:23

Ф-4 също е прекрасно тяло :)
Ако ти попадне плащай и бягай [shtrak]

Публикацията е редактирана (17-02-09 11:23)

Автор: asahi   
Дата:   17-02-09 13:31

Ф90х за любителски цели е супер, че и отгоре.

Re:
Автор: fotorafi   
Дата:   18-02-09 11:31

Mного Никони смених, даже и помлях. За лек, функционален,удобен с екстри- F-801 S- просто съм влюбен. А сен намира и не е скъп. Не бих се разделил с него!!![shtrak]

Дата:   18-02-09 16:42

ооо, рафи! надявам се скоро да ми го покажеш на живо! все се стягам напоследък да дойда за един курс, търся малко свободно време.

Автор: джъмбо   
Дата:   18-02-09 16:47

801 си ми е любим никон... но все пак фокуса му не бе най-добрия....

Дата:   18-02-09 17:21

ще взема първо назаем отнякъде - много искам да сравня снимка на хубав филм - някаква велвия да речем - и НЕФ на същото от Д300, да видим има ли смисъл.

Дата:   18-02-09 17:23

Само за протокола, какво ще сравняваш на велвията и нефа?

Автор: muu   
Дата:   18-02-09 17:24

потърси си ф100... апарата е чудесен, ергономията е близка до д300 и ще ти е по комфортен за работа и като функционалност ще е най близко до твоя апарат. [smilie3]

Дата:   18-02-09 17:27

да де, такъв ще търся за проба. иначе джъмбо добре ме насочи към базара - имаше 2-3 на костуема цена. Аз все мислех, че е списък на отпадъци, та не го бях заглеждал.

Автор: tchani   
Дата:   18-02-09 22:39

landstar искам само да те предпазя от горчивата реалност. Аз страдам от същите мераци като теб - даже реализирани до известна степен. Снимам с NIKON FM2n и го нося винаги като второ тяло. Проблема, е че от няколко месеца диапозитиви (Е-6) се проявяват вече само на ръка. Сам можеш да се досетиш какъв е резултата. Ето ти една проста сметка примерно за -
Velvia - около 20 кинта
Проявяване 12.50 наи-тънка лайсна
Резултат - най-малкото непредсказуем +32.50

Иначе с негатив или B/W удоволствието си е пълно.
Ако си в София, имай го предвид.
[shtrak]

Дата:   18-02-09 22:43

Що бе чани, само в софия ли са скъпи диапозитивите? Нейсе, ще търся от някой назаем да пробвам. С диапозитиви едва ли ще се боря - то вече е мазохизъм. Сега гледам да ми остане време по-скоро да му разуча мулти-експоужъра на Д300 и експоужър-бракетинга какви могат да ги снесат.

Автор: E.Stanev   
Дата:   18-02-09 22:52

За кеф сега снимам само с Никон ФГ и една 50-ка. За мен е по-голямо удоволствие да снимам със старо лентово тяло с механични обективи, отколкото с някоя нова автоматика на лента. Друго си е [smilie24] [smilie5]

Дата:   18-02-09 23:13

Не, скъпа е Velvia-та, а тя си е диапозитив.
По-горе казваш, че с нея ще правиш проби.
[beer]

Дата:   18-02-09 23:16

МММ, абе то имам една филмова сапунерка оли, не знам дали с Ф100 и друга оптика е същото. Все пак при филма има по-малко вариации от матриците. Най-вече съм любопитен - дали с еднакви обективи и система филма ще бие матрицата.

Дата:   18-02-09 23:19

Има много писано по този въпрос и тук и в други форуми. Зависи от филма, зависи и от матрицата...

Но какво значение има кой ще бие????

Дата:   18-02-09 23:25

стават и грешки - негативен филм на фуджи имам предвид, супериа май му викаха. Как питате обаче ... На вас не ви ли е чудно, че откакто излезе Д300, рязко спряха да сравняват филмово с матрично качество. Аз пък съм любопитен - имам скромен опит с филм. Сума ти и ленти имам от години, проявени, ама снимките не съм вадил даже. Нито пък съм се замислял за динамика, резолюция и проч. Та с една дума - аматьорско любопитство със задна дата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: