Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на хибридна видеокамера
Автор: naiden   
Дата:   13-02-09 23:41

Предстои ми закупуване на видеокамера и все още се колебая дали да взема хибридна (HDD/SDHC; DVD/SDHC) или такава, работеща само на flash карта. Нека обаче направя една важна уговорка - става въпрос само за любителска семейна/туристическа камера за запечатване със сравнително добро качество на важните моменти от нашия живот. Нека не говорим за miniDV камери.
В момента съм се спрял на две хибридни видеокамери на добра цена:

Panasonic SDR-H40 на цена 499 лв.

и

SONY DCR-DVD110E на цена 399 лв. (с подарък 4 GB Memory Stick).

При Сонито ме притеснява факта, че матрицата е 1/8.0" CCD, за разлика от Панасоника, където е 1/6.0" CCD. Това по проста логика би довело до по-голям шум в матрицата. Предимство при Панасоника е и вграденото осветление. Всъщност открит остава въпросът дали да не се насоча и директно към камера само на flash карта - те са с по-малък размер, по леки и употребяват по-малко ток. Но нека говориме в момента за упоменатите модели. Какво е вашето мнение и препоръка? Може да предложите и алтернативен модел и марка. Бюджета е около 500, максимум 600 лв.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на хибридна видеокамера
Автор: джъмбо   
Дата:   14-02-09 04:14

ово е камерата [smilie5]

http://cameras.webhostingoverview.com/wp-content/uploads/2008/06/sanyo_xacti_hd1010.JPG

Дата:   14-02-09 08:21

Еее, вярно че това е камерата, ама не е това бюджета, пък и нещо не я намирам по рафтовете на дюкяните в България.[smile]

Автор: tjman   
Дата:   14-02-09 09:48

Джъбмо за 1500 не е ли това камерата:

http://dekom.bg/index.php?page=product_details&instanceID=5955&FCID=FCa38a1250b0effa91e36c9db4ea74ca...

при това е със оптична стабилизация и 12x Цайс.
Иначе и аз съм фен на Sanyo ама тука в БГ много скъпо ги дават ...

Автор: valislav   
Дата:   14-02-09 12:53

http://www.dpreview.com/news/0702/07022203canontx1.asp

Re:
Автор: psychoiho   
Дата:   14-02-09 13:20

в момента всички съвременни модели камери само със мемори карта са добри. Най-важното при тези камери е сензора и кодека който се ползва. Удобството е несравнимо, каквото и да ти говорят.

камера със 1/6 сензор аз лично никога не бих си купил, при ниско осветление най вероятно ще е ужасно мазало.

виж по-назад имаше доста дълга дискусия по темата

Автор: misho   
Дата:   14-02-09 19:44

Да бутна малко темата, ХДД камерите или тези само с мемори карта дават повече предимство при обработка на записа впоследствие? [smilie11]

Автор: bobihot   
Дата:   14-02-09 22:22

с дв

Автор: Han_Solo   
Дата:   15-02-09 09:26

Зависи от кодека - от формата в който са файловете. Ама след като Панасонки изкараха това
[smilie5]

AG-HMC150 Professional 3-CCD Handheld AVCCAM camcorder

http://catalog2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/images/LargerPhoto/AG-HMC150_500.jpg

misho написа:

> Да бутна малко темата, ХДД камерите или тези само с мемори
> карта дават повече предимство при обработка на записа
> впоследствие? [smilie11]

Re:
Дата:   15-02-09 19:07

всяка фирма и всеки модел (едва ли не) са със различен кодек при 'хибридните' камери.

отиваш на http://www.camcorderinfo.com/ и гледаш отзивите, ако камерата която си харесал я няма там, най-вероятно е хубаво да се замислиш дали не ти е малък бюджета за да си купиш нещо свястно.

Соло, какво я буташ тази професионална камера в тема с бюджет 500 лева? просто така, да се покажеш че си про?

Re:
Автор: Han_Solo   
Дата:   15-02-09 23:01

psychoiho написа:

> Соло, какво я буташ тази професионална камера в тема с бюджет
> 500 лева? просто така, да се покажеш че си про?

тази камера не е съвсем про [smilie5] а я набутах за да покажа че има различни камери с различни кодеци и зависи най-вече дали кодека в който пише тая камера се поддържа от монтажната програма с която иска да работи човек... аааа и понеже тая камера пише на SD а не на Р2 или SxS [smilie3]

Re:
Дата:   16-02-09 14:28

Абе то е ясно, че за тези пари няма да взема нещо кой знае какво, но все пак ми се иска да взема камера, която да предава читаво цветовете и да не шуми много.

Re:
Дата:   16-02-09 18:17

за тези пари от тези сензори не очаквай никое от 2те

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »