Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хартия Hahnemuhle - мнения?
Автор: krist   
Дата:   13-02-09 11:22

Някой печатил ли е на такава хартия и може ли да сподели мнение? Знаете ли някое студио за широкоформатен печат, което работи с такава и печатили ли сте там?

Отговори на това съобщение
 Re: Хартия Hahnemuhle - мнения?
Дата:   13-02-09 12:29

niente di niente?

Автор: nikidi   
Дата:   13-02-09 12:39

аз печатам на такава в домашни условия А4 и А3+ - хубава е хартията

Автор: nomadsl   
Дата:   13-02-09 13:06

Хартията е един от най-добрите възможни избори. Ханемюле са производители и на голяма част от хартиите на Епсон. Отделно принтерите Епсон си имат софтуерни настройки за тези хартии. Има ги в сайтовете на Ханемюле.
В България ги внася една фирма от Асеновград, но сега не съм до визитника. Те внасят и Епсон.

Можеш да постигнеш чудесен резултат с тази хартия при мастилено-струен печат с 8 - 10 цвята.

Препоръчвам я.

Дата:   13-02-09 13:08

nomadsl - я си виж визитника да я видим тази фирма, че аз си я поръчвам от Германия

Re:
Дата:   13-02-09 13:13

Фирмата беше на Експо Foto&Print или както там се казваше през ноември и това, което видях наистина ме впечатли.. На щанда на Атера тогава ми казаха, че в момента експериментирали с такава хартия... Интересно ми е докъде са стигнали и дали на всяка една мастилено-струйна машина би било добре с такава хартия?

Автор: ize   
Дата:   13-02-09 13:37

Фирмата е - http://www.factor.bg/new_hahnemuehle.php

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   13-02-09 16:54

Хартиите на Ханемюле са страхотни. [smilie24]

Автор: dd5   
Дата:   13-02-09 17:04

Страхотни са [smilie24]
Само един кусур-многооо скъпи май [smile]

Дата:   13-02-09 18:52

хубавото и ефтиното не стоят на един рафт в магазина [shtrak]

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   13-02-09 23:39

отлични хартии

не забравяй, че матовите правят страхотен печат в ЧБ, но са с 4-5 бленди макс фотографска широта

като цяло е добре да им имаш подвързаните семпълчета за да се ориентираш на каква хартия искаш да печатиш според фотографията

Автор: Ginka   
Дата:   14-02-09 00:27

Страхотна хартия и задължително Епсон!!! текст [smilie24]

Автор: zaiko   
Дата:   14-02-09 00:30

И HP имат хартия на Ханемюле [cool]

Автор: scuba_d   
Дата:   14-02-09 10:07

Малко странно звучат всички изказвания.[smilie5]
Тая фирма има 100 вида хартия, а никой не казва от коя по-точно им са прекрасните представи. Може би от всичките!?[smilie5]
Аз съм пробвал smooth fine art и не я харесвам. Имам едни арт мазнотии и мислех, че ще стоят добре на Ханемюле Watercolor ама нейсе. Стои цял пакет от 25 листа А3 и няма изгледи да го ползвам.
Мой фаворит е Харман файбър глос(която всъщност е семи глос), а за по-арт ЧБ и ценители много харесвам Моаб Ентрада.
Различните хартии имат свой характер. Трябва да ги пробваш, за да добиеш представа за тях и дали ще ти паснат. Един пример:
Майкъл Райхман казва, че Илфорд голд файбър силк му допада повече от Харман заради по-топлия цветови отенък. Имам ги и двете и не принтирам на Илфорд защото не ми харесва тази по-топла тоналност. За мен е важно цветовете да са чисти, без отенъци.
Принтирам на ХП В9180 и тяхната хартия: Pro satin също е прекрасна.[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (15-02-09 08:31)

Автор: muu   
Дата:   14-02-09 10:30

аз пък принтя на скъп акварелен картон.памучен , безкиселинен. принтера ми е помирисвал "фотохартия" 1-2 пъти само. та ми се струва че предивъпроса дали марката е добра е въпроса какво ще се прави с хартията...[beer]

Дата:   14-02-09 11:16

ами искам да принтна най-добрите си чербо-бели (и някои цветни) снимки и да си ги сложа на стената примерно, като гоня максимално артъ-ефект..[smile] тъй като не ми се занимава обаче с паспартиране, рамкиране и т.н., мислех да опитам варианта, който предлагат примерно в Атера за каширане върху пластмаса и антирефлексно покритие.. Оказа се обаче, че те не ползват Ханемюле, защото не се продава на големи ролки, а и не можела да се кашира.. Та, имайки пред вид, че нямам принтер (за сега), може би ще пробвам при тях на HP хартия, освен ако не кажете за някое място, където имат Ханемюле[smile] ..

Автор: stoyan22   
Дата:   14-02-09 11:28

След като хартията на Ханемюле е подходяща за всички марки принтери HP Canon Epson,
Бихте ли споделили до каква степен марковите хартии, HP Canon Epson са подходящи за печат на принтери различни от марката на хартията. Например хартия Canon на принтер Epson и т.н.

Автор: scuba_d   
Дата:   14-02-09 11:29

Крист,
След като се доверяваш на тези хора от фирмата, питай тях. Те би трябвало да знаят най-добре твоя тип снимка на коя тяхна хартия ще излезе най-добре.
Кел файда, ако ще принтират на Ханемюле и нямат опит или добър цветен профил за нея.
Най-добре принтвай на А4 няколко мостри и на тази която те кефи наи-много принтирай на голямо.
Както Му каза, по-горе за голяма трайност на боите - памук, безкиселинен и без избелващи.
Успех[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (14-02-09 11:31)

Дата:   14-02-09 11:39

Мда, така ще направя.. В същност, имам техни семпли на две различни хартии и една на платно, които си взех от експото.. Искам да постигна максимално количество полутонове, но от друга страна определено не ми харесва гланцовата хартия, която ползват във Фуджи-центровете примерно - твърде лъскава ми стои, а и въобще матовите и релефни хартии ми харесват много повече заради структурата, която придава живо и арт- усещане.. Та, се чудя какъв е разумния компромис.. От тия две HP-хартии, които имам като мостри, определено на гланцовата има повече полутонове и фин детайл, а и не е толкова лъскава като тая на Фуджи, та може би ще избера нея, ако не ми дадете друг акъл..

Автор: ALBIREO   
Дата:   14-02-09 12:04

Фактор БГ продава и ролки. В ценовата им листа го пише. Но съм съгласен с последното мнение на scuba_d.
В случай, че не ти е спешно и скоро би си купил принтер - може би е по-добре да изчакаш. [shtrak]

Автор: lukcheto   
Дата:   14-02-09 22:27

Когато печатам, само на такава...с всичките и разновидности и по-големи грамажи! Сега излезна и една бамбукова Fine Art Paper за черно-бяло е повече от перфектна[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »