Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв апарат да си избера, FZ50 или някой по-добър, но до 1000лв???
Автор: sonyer69   
Дата:   10-02-09 22:44

Здравейте! Аз съм съвсем нов във фотографията. Търся си подходяща, добра машинка. Обаче, много ми е трудно при избора и... Бихте ли ми предложили фотоапара, но да струва до 1000лв чисто нов??? Благодарим!
Моля, изкажете мнение за панасониците FZ50, FZ30 и FZ28. Заслужава ли си FZ50?

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв апарат да си избера, FZ50 или някой по-добър, но до 1000лв???
Автор: emilliano   
Дата:   10-02-09 22:52

Сега всички ще те посъветват за огледално-рефлексен апарат вместо тези, които си изброил. И ще са прави.

Публикацията е редактирана (10-02-09 22:55)

Автор: chitaf   
Дата:   10-02-09 22:53

купи си никон д40 и няма да имас грижа за нисто

Автор: emiltasti   
Дата:   10-02-09 23:00

canon sx 10 [shtrak]

Автор: orlinst   
Дата:   10-02-09 23:06

Аз преди време реших да си взема ФЗ 50 и отидох да си го купя... но след малко размисъл минах на д40 и въобще не съжалявам, дори напротив...
Така че Д40 е перфектен избор.. В момента ако не се лъжа за 850 лв. може да си го вземеш с два обектива: 18-55 и стабилизиран 55-200. С останалите ти пари от бюджета можеш да си вземеш карта и прилична чанта и проблемът ти е решен :)

Публикацията е редактирана (10-02-09 23:07)

Автор: anete   
Дата:   10-02-09 23:15

За ползата и вредата от четенето !

Виж, приятелю, преди няколко месеца сериозно реших да си купя фотоапарат и половинката приготви 500 лева. Рових в нета, четох, попаднах на Фотофорум, пак четох. В резултат на това мъжът олекна с почти 2000 лева / тяло, 2 обектива, памет, чанта.../ Изводът - колкото повече четеш и чакаш - портфейлът олеква.
Шегата настрана, ако наистина фотографията много ти е легнала на сърцето, изброените от тебе модели ще ти "отеснеят" като ланшна дрешка. Все пак всеки решава сам за себе си. Никой не може да ти даде готов отговор. Прецени какво ще ти донесе удовлетворение и следвай решението си. Все пак Д40 не е лош избор.

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   10-02-09 23:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   10-02-09 23:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: t.marev   
Дата:   10-02-09 23:55

Сега...съвети ще чуеш всякакви!
Казваш че си съвсем нов във фотографията...колко нов? Имал ли си фотоапарат досега? Какъв?

Магазините пълни с техника...всички имат апарати, снимат...даже децата!

Трябва да е нещо по-така! Дааа...тия Никони, Канони, са страшни...ама много скъпи бе! Сонито и то едно голямо такова...А, Панасоника май става - хем не е толкова скъп, хваща окото... и с голям обектив! Няма начин да не прави хубави снимки!

Всичко това е вярно, няма лоши апарати!

Представяш ли си какво ще стане, ако купиш голям апарат, два-три обектива, цяла чанта, но понеже е голяма, все не я взимаш с тебе....Отиваш някъде,на екскурзия, на разходка, на гости, на празник в някой ресторант....всички снимат, кой с каквото има, само ти разказваш какъв страшен апарат имаш - професионален и какви снимки прави, ама на - не си го взел, щото къде да го мъкнеш, иначе щеше да направиш едни снимки....и т.н.т.

Затова купи си някой от тези които си избрал, даже нещо по-малко и по-евтино, от типа сапунерка. Ако толкова се запалиш по фотографията, тогава купувай "тежка артилерия" ! Ако не, няма да си се набутал с излишни пари и непотребни железа, които жена ти ще ти чука в главата и ще трябва да и купуваш дрехи за още толкова пари. А ако един ден си купиш, голям "професионален" апарат, сапунерката няма да ти е излишна, нали ще ходиш по кръчми и на почивка, снимки за спомен, винаги ще ти трябват.

Автор: kss   
Дата:   11-02-09 00:23

Здравей, аз снимам с FZ50 от около 10 месеца. Апаратчето е добро, но много бързо ми отесня. Започнах да виждам недостатъците му, като бавен фокус /сравнен с DSLR/ и доста шум над 400ISO след като получих служебен CANON 30D с обективи 70-200/2.8 и 17-40/4. Ако сега трябваше избирам апарат бих си взел DSLR и по - конкретно OLYMPUS, заради по - малките размери на тялото и обективите. В момента Панасоника го ползвам само когато снимам на улицата. Успех в избора!

Автор: surg   
Дата:   11-02-09 13:17

фз50 бе събитие преди години, когато излезе, днес е демоде технологично...
избора от това което си посочил е фз28, наи малък номер е, но е наи нов и добър, както и технологично...

ако искаш да си вадиш хляба с фото, минаваи на дслр, д4о е добър избор за начало

но, прецени колко и какво ти се мъкне, и реално защо искаш апарат....
ако е за семеини снимки, избери на див, и ше имаш такива, днес всикчи снимат такива,

ако искаш нещо повече но няма да ставаш професионалист, си избери зоом апарат като панасоник фз 28, или канон С10 или с1х, и се научи да го ползваш добре

ако маш пари за харчене, мини към дслр...
това е

Автор: Fellow   
Дата:   11-02-09 13:46

Това което казва t.marev е съвсем вярно. Преди време аз почти си бях купил Панасоник ФЗ50 на старо, но реших, че не си заслужава. Това вече е доста стар модел (2006). Обектива му си е все така перфектен, но процесора, матрицата и дисплея вече не са актуални.
Ако ще купуваш нов фотоапарат, вземи си последния модел, който е на пазара в момента за да можеш след време да го продадеш в случай, че не те кефи повече. Освен Панасоник ФЗ28 бих ти предложил:
Canon PowerShot SX10 IS или
Canon PowerShot SX1 IS
Двата са почти еднакви като оптика и матрица, но вторият има HDMI изход и снима HD видеоклипове.

Чудесен избор би бил и:
Fujifilm FinePix S100FS
Той е с най-голямата матрица в този клас.

Не е лошо и това SONY DSC-H50B. То е точно като ФЗ28. Един приятел си го купи наскоро и е много доволен при положение, че преди това беше снимал с Панасоник ФЗ18.

Най-важното е на теб да ти хареса. Отиди в някой от магазините на ФП и поискай да ти покажат избрания модел. Хората са много любезни, разрешават да се пробва дори извън магазина. Тях за съвет при избора не ги питай, защото все пак са търговци и трябва да си продават стоката. Носи си твоя карта с памет, ако искаш преди окончателния избор да разгледаш снимките на компютър в пълен размер.
Успех с избора.

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   11-02-09 13:49

от изброените - най-евтиния.

Автор: simbon4o   
Дата:   11-02-09 18:46

FZ50 има оптика която няма да стане демоде в близките години. Нов в момента е 700лв и ако матрицата му ти стига... няма какво да му мислиш, втора ръка пак е оферта щото няма нещо което да му се развали от самосебе си а ако е удрян ще личи.[smilie5]

Автор: surg   
Дата:   11-02-09 19:22

simbon4o

мара бре, нямаше те бая време, [beer]

а неща като скорост общо на реагиране наи общо, скорост на фокуса, фокус на тъмно, ИЗО над 400 изобщо, шум при ИЗО над 200, а над 800, а при 1600?
динамика на образа, цветен баланс, динамика на сенките, качество на мерене,
качество и размер на дисплея, а на визиора

е тези неша при ФЗ50 са изостанали за жалост, от съвременните апарати, това имам предвид

Автор: nikton1954   
Дата:   11-02-09 20:22

FZ 50 e в пъти по-добър от FZ 28.

[smilie21]

Автор: milchev   
Дата:   12-02-09 10:51

FZ 50 е много добър апарат. Универсалноста, която притежава, много често е незаменима. По горе са изброени недостатъците му (които могат да се пренебрегнат в зависимост от критериите на ЗАУ-то). Ако можеш да живееш с тях, купувай и няма да сгрешиш. Снимах с такъв апарат година и половина, и бях абсолютно доволен от него през това време. [smilie24]

Автор: 12356joro   
Дата:   12-02-09 12:17

Моят съвет приятелю е следният. Купи си ФЗ 50, защото ако си купиш Никон , Канон или бог знае какъв друг ще предпочитеш, веднага след това ще ревнеш и какви обективи ще трябва да си купуваш. Купиш ли си огледален апарат ,мъките ти едва тогава ще започнат.Обективи, филтри и тн. Панасоника си е универсален апарат, а и обектива ще покрие всичките ти прищевки.
[smilie24]

Автор: tonyboy79   
Дата:   12-02-09 15:05

Още един глас за ФЗ 50. Имам такъв. Много съм доволен. Като за начало си е много добре апаратчето.
Както всички тука знаят, че хубавата оптика си е хубава оптика. Един обектив за ДСЛР със същите свойства струва 1000++ лева.

В крайна сметка каквото и да избереш важното е да ти носи удоволствие. [beer]

Дата:   12-02-09 16:07

Аз снимах с така да се каже,с един от модерните за времето Олимпуси.Съшият имаше една от най - високата скорост 1/ 10 000 част от секундата и правеше 15 кадъра в секундата. Захвърлих го защато предпочетох Канон.Да сега съм много по доволен, но за същата вестникарска снимка Канона ми излезе през носа. Тяло скъпо, обективи също и ред други неща. За това най - добре помисли какво искаш да снимаш за да си получиш сам отговора. Ние можем само да те объркаме.Всеки е работил с техниката от която е доволен и ще си я похвали, но от от това няма да ти олекне. Обектива на Панасоника е с 2.8 във всички дължини иширини.Това е много голямо предимство за един любител. Потърси си филтри и снимай смело.
[smilie24] [shtrak] [beer]

Автор: mihajlov2   
Дата:   12-02-09 16:52

Обективът на FZ-50 е на диафрагма 2.8 само при фокусно разстояние 36 мм (ефективно. След това при зумиране до 420 мм фокусно разстояние диафрагмата се затваря постепенно до 3.7. С твърда диафрагма 2.8 за всички фокусни разстояния беше само Панасоник FZ-20. Не лъжете хората[beer]

Публикацията е редактирана (12-02-09 16:53)

Автор: kudra   
Дата:   12-02-09 17:02

Снимам с FZ-30 и определено го харесвам.За любител като мен е просто чудесен.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   12-02-09 17:17

tonyboy79 написа:

> Един обектив за ДСЛР със същите свойства струва 1000++ лева.

Я пак ...
Това че един обектив върху своя си носител (в случая тази матричка) е с приравнено фокусно разстояние 35-420 (или колкото е там) мм не означава, че има същите оптични свойства като всеки друг обектив 35 мм или 400 мм. Има неща, които са оптични свойства на обектива, не зависят от проекцията и затова не трябва да се подлъгваш от приравненото фокусно разстояние, а да отчиташ реалното - 7,4 - 88,8 в случая.

Малък пример - 50 мм обектив на фулфрейм при равни други условия (бленда, разстояние до обекта, разстояние между обекта и фона) предполага дефокусиране в същата степен, както обектива на FZ50 на 50 мм реални (а не приравнени). С други думи евтин обектив с по-лошо качество може и да ти даде резултати, които не можеш да постигнеш с този 7,4 - 88,8, пък било то и на 1/1.8" матрица (е, не че в случая тези 88 мм няма да са подходящи да снимаш портретно, де [smilie24] ).
Нито пък с 35 мм обектив, закачен на DSLR (фулфрейм или кропка - но и между тях има разлика) ще получиш същия резултат както с 7,4 мм върху 1/1.8" матрица.
Иначе - FZ50 е много хубава камера smilie24]
само да нямаш неоправдани очаквания от него - в този последния случай ще останеш излъган.

Дата:   12-02-09 20:58

Има още един не по лош вариант.Щом толкова си навит на добра техника. В базара, Васкони продава Канон 10Д за 400 лева. Обективи също се намират на достъпни цени. Апаратът на Васкони е много добре пазен и на малко кадри.Познавам човека и съм купувал доста неща, всичко беше перфектно.За тези 1000 лева можеш спокойно да си направиш един прекрасен комплект и по на татък да го до оборудваш с други необходими обективи.
[shtrak]

Автор: apollo   
Дата:   12-02-09 21:05

На малка матрица язък за хубава оптика.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »