Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Панасоник FZ28 или Канон G10 много се колебая
Автор: TK3C-Pyce   
Дата:   11-02-09 06:21

Kolebaia se mejdu dvata

Panasonica FZ28 e okolo $400.00 CAD and Canon G10 e okolo $480.00 CAN

http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?sku_id=0665000FS10112406&catid=11719&logon=&langid=E...

Moje li da se napravi neshto kato sravnenie +/- mejdu dvata aparata

Sega snimam s edin filmov Nikon i s edin mnogo star evtin panasonic ot predi 5 godini,da vi kaja priatno sum vpechatlen ot panasonica,ima snimki v profila mi ot nego

Gledah mnogo po neta,mai Canon pravi po dobri snimki,videoto mu e dobro,a Panasonica ina HD Video i po dalag obektiv

Ste sum mnogo blagodaren niakoi da spodeli mnenie
Blagodaria

Отговори на това съобщение
 Re: Панасоник FZ28 или Канон G10 много се колебая
Автор: mitakabus   
Дата:   11-02-09 06:33

Защо просто за парите на Г10 - около 900лв, не си вземеш ДСЛР тяло с хубав обектив или два и да си предоволен...[smilie7]
..в базара мисля още има оферти за Оли 510 + два обектива - идеално тяло и отнася и двата горепосочени...ако не е толкова важно видеото , взимай си ДСЛР и не се занимавай с глупости. Рано или късно пак ще си вземеш = направи го по-рано за да не губиш излищни средства...[shtrak]

Автор: borizlat   
Дата:   11-02-09 07:27

обикновено сравнението е между G10 и DMC-LX3 .Този FZ28 е доста по-големичък малко към DSLR отива(по-размер).А между горните два е малко лесно да избереш,просто зависи какво ще снимаш.Наи-общо казано:G 10 -минуси слаб при iso над 200 и въобще на слаба светлина.Малко големичък(тежък)за P&S.
LX3:минуси много малък zoom.
Аз лично си купих LX3 след дълги ,близо месец проучвания,четене на мнения и т.н.
Първо бях на косъм да взема Nikon d40 с китов обектив(на същата цена е--нов),но после си дадох сметка че бих изпуснал много ситуации с него просто защото не бих го носил навсякъде.Гледам съседния пост колегата сериозно се е притеснил дали го мислят за идиот с DSLRа.А и все пак аз съм аматьор.Искам да имам "live view" и да мога да записвам видео с камерата(едва последните модели ДСЛР предлагат това ама са бая скъпи),и в краина сметка се спрях на Панасоника и не съжалявам въобще.
А и той има едно предимство пред ДСЛР-те че има flash синхрон 1/2000 сек.[cool] за справка-http://www.flickr.com/groups/843626@N22/discuss/72157607919152178/
Гледай сега как ще ревнат сега всички заради това последното.

Автор: Георги   
Дата:   11-02-09 08:46

ревем на глас чак [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-02-09 09:16

borizlat написа:

> обикновено сравнението е между G10 и DMC-LX3 .Този FZ28 е
> доста по-големичък малко към DSLR отива(по-размер).А между
> горните два е малко лесно да избереш,просто зависи какво ще
> снимаш.Наи-общо казано:G 10 -минуси слаб при iso над 200 и
> въобще на слаба светлина.Малко големичък(тежък)за P&S.
> LX3:минуси много малък zoom.
> Аз лично си купих LX3 след дълги ,близо месец проучвания,четене
> на мнения и т.н.
> Първо бях на косъм да взема Nikon d40 с китов обектив(на същата
> цена е--нов),но после си дадох сметка че бих изпуснал много
> ситуации с него просто защото не бих го носил навсякъде.Гледам
> съседния пост колегата сериозно се е притеснил дали го мислят
> за идиот с DSLRа.А и все пак аз съм аматьор.Искам да имам "live
> view" и да мога да записвам видео с камерата(едва последните
> модели ДСЛР предлагат това ама са бая скъпи),и в краина сметка
> се спрях на Панасоника и не съжалявам въобще.
> А и той има едно предимство пред ДСЛР-те че има flash синхрон
> 1/2000 сек.[cool] за
> справка-http://www.flickr.com/groups/843626@N22/discuss/72157607919152178/
> Гледай сега как ще ревнат сега всички заради това последното.
>

LX3 и аз си взех и сам много доволен оооообаче....когато сложих фирмуер 1.2. Сега AWB е ОК и скоростта като че ли на фокуса се подобри. С оригиналния фирмуер в1.0 беше ужасно. Образа червенееше - то се вижда и по тестовете които са в нета - всички са с в1.0. Та ко не си го сложил още отивай да го теглиш и го сменяй. Апаратчето си го бива!
... и да споделя - ЛХ3 не замества в никакъв случай който и да е ДСЛР! Напротив - допълва го! По този повод сам си заръчал едно калъфче SlipLock™ Pouch 10, та да ми е под ръка на ТопЛоадера отстрани за бързи снимки...[smilie7]

Публикацията е редактирана (11-02-09 09:19)

Автор: next_time   
Дата:   11-02-09 10:43

Г-10 слаб над исо200.[smilie10] [smilie10] [smilie10] То па панасоника като е силен над исо200 [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Не мисля че разликата между ЛХ3 и Г10 е голяма , но във всички случаи канона е по-добрия избор.Единствено големината ... но зависи кой е какъв джоб ще ги слага.

Автор: didesignbg   
Дата:   11-02-09 11:19

Много як ник[smilie24]
ЛХ3 и Г10 си е труден избор.
Г10 е перфектното тяло, обективчето на лх3 е готино. Фуджиииииии къде спите бе да ви ....................

Автор: The_Melon   
Дата:   11-02-09 11:44

Ми да по-добър е панасоника на високо ИСО. Дори Dpreview го признаха, които имат меко казано слабост към Каноните.

Автор: surg   
Дата:   11-02-09 13:08

момчета, човека пита за ФЗ28 не за ЛХ3

ФЗ28 има едно основно преимущество големият зоом с чудесен обектив, и това дава огромни възможности, но е маалко по големичък от Г10

Г10 си е чудесен апарат сам по себе си , както и ЛХ3, разлзиките им са минимални,

имаш труден избор,
ако искаш максимално от апарата си, и искаш да се занимаваш сериозно с фотография то ФЗ28 главно заради зоома

ако искаш чудесен апарат, с чудесена ергономика и сравнителни компактен то Г10...
или ЛХ3
лично аз по принцип смятам, че в класа под ДСЛР, има смисъл да се копува апарат с голям зоом, дава съвършенно други възможности, верваи ми...
успех

Автор: petkob   
Дата:   11-02-09 13:20

При два сапунера еднакъв клас за предпочитане е този с по-големия зум, тъй че Канонът не издържа сравнението. Като му гледам характеристиките, не виждам и burst mode да има.

Ако марката Канон те влече повече, по-добре вземи S5. Неговото предимство пред Панасоника е вадещият се и въртящ се дисплей.

Автор: emilliano   
Дата:   11-02-09 13:41

Изчакай малко за Фуджи Ф200.

Дата:   11-02-09 14:15

Аз пък си мисля , че за парите които ще дава за Г10 си е най-добре да си вземе тяло с хубав обектив ама....негова си работа...[smilie7]

Автор: djfroggy   
Дата:   11-02-09 14:27

Вземи си Олимпус Е510 с двата китови обектива 14-42 и 40-150.Ще останеш мнооооооооооооого по-доволен.

Автор: TK3C-Pyce   
Дата:   12-02-09 16:07

Благодаря за мненията,ама още не мога да си направя избора.За ДСЛР си мислех,ама не ми се купува НИКОН Д60,голям е и няма видео,а Никон Д90 е много по добре,но е скъп и голям,а аз не правя толкова много снимки.
Докато ФЗ28 и Г10 са по компактни и лесни за носене.
От снимките дето съм гледал,май Г10 прави много по добри от ФЗ28.

Мисля си още и за http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0665000FS10112402&catid=
Канон SX10 IS,по някога доста му намалят цената.

Даже се чудия между SX10 IS или Г10 ??

Г10 сега е много намален,почти като SX10 IS е цената
А този SX10 e повече като Панасоника ФЗ28,също на Canon SX10 му харесвам батериите,че са обикновенни зарядни и не са скъпи

Трябва ми нещо дето хем да мога да направя готина снимка когато искам,хем за парти да го ползвам апарата и за домашни снимки,както и за малки домашни клипчета на детето

Re:
Автор: zaiko   
Дата:   12-02-09 17:54

LX3 или FZ28 [smilie24]

Автор: surg   
Дата:   12-02-09 19:10

е, виждам че се проближаваш към Канон кръга

ако цената е лимит голям взимаи С10Х

ако не е, виж за Канон С1х, тои е с ЦМОС сензор, и заради това се очкава много от него, но още е много нов и няма кои знае какви данни и снимки от него, по бърза серия снимки ХД видео

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   12-02-09 19:16

Ако искаш виж в профила ми.. всички снимки са правени с Canon SX10 , точно за нещатата които казваш е перфектен,... снимки на тъмно, и на партита със светкавица прави страхотни,.. Сравнявъл съм такива с Оли Е-5210 с допълнителна светкавица.. и Канона правеше по-добри снимки... още нещо ако може да ти помогне.. - http://www.dpreview.com/reviews/Q109superzoomgroup/page16.asp

като цяло разлика няма много в апаратите осезаема :) ... иди в някой магазин пипни ги и двата и които ти пасне повече.. нека е той :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »