Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Рим - фото раница - проблеми?
Автор: d_ave   
Дата:   10-02-09 15:07

Някой ходил ли е скоро в Рим? Стреснаха ме, че мъкненето на фотографска раница точно из Рим може да те навлече в бая неприятности - от това да те проследят/оберат, до това да си постоянно тормозен от всичката паплач, решила да тероризира туристите. Има ли някой, който да може да сподели личен опит, добра идея ли е да се разкарваш насам-натам в града с раницата или най-добре апарата на врата, 1-2 обектива в малка чантичка под постоянен надзор и очите на 1000?:)

Отговори на това съобщение
 Re: Рим - фото раница - проблеми?
Автор: asahi   
Дата:   10-02-09 15:08

Това е Европа, човече. Има камери на всеки ъгъл.

Автор: danny_falin   
Дата:   10-02-09 15:11

думата параноя май в подобни случаи се ползва

Дата:   10-02-09 15:13

или по-скоро съм попаднал на човека с най-лош късмет, посещавал рим наскоро, който май сега като се замисля именно параноя искаше да ми насади...

Автор: Myth   
Дата:   10-02-09 15:13

Абе не е точно така, мой познати бяха в Рим, незнам си в кой парк, и казаха, че се краде на поразия, сядат на пейката, чантата им до тях на пейката, както си говорят, обръщат се и гледат, как чантата им търчи на 20м от тях...
Така че, човека пуснал темата има основания за въпроса си.

Автор: ecobo   
Дата:   10-02-09 15:17

В Марсилия не е хубаво да се ходи с раница, за Рим не знам...

Автор: alma   
Дата:   10-02-09 15:31

Ами преди малко повече от година бях в Рим с фотографска чанта през рамо и с обикновенна раница на гърба и не съм имала никакви притеснения за грабеж.

[smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   10-02-09 15:59

абе ако питаш мен, едва ли се краде повече отколкото в София. Естествено не трябва да оставяш раницата без надзор някъде.
Иначе хора които тормозят туристите почти не са ме закачали, за разлика от други места.

Автор: snowdrop   
Дата:   10-02-09 16:13

Нали казват: "Покритото мляко котките не го ядат". Когато пътувам взимам най-обикновена раничка, а картите и резервната батерия са ми в джоба.

Автор: aeobs   
Дата:   10-02-09 16:46

Откачихте пак. [smilie10]
Рим е едно от последните места където можеш да имаш такива проблеми.

Дата:   10-02-09 16:53

aeobs, то че крадат навсякъде, така е, но въпросния човек, който ме стресна, е олекнал с два обектива, свити от раницата без да усети, а я е държал през 99% от времето на гърба си и не е бил сам; постоянно е бил тормозен от всякакви навляци с цветя, амбулантни търговци, джебчии, абе всичката пасмина на куп, а на всичкото отгоре освен обективите са му свили и документите от вътрешен джоб на якето докато е бил в метрото...
не е от най-разсеяните, ама явно просто това пътуване не му е било на късмет.

Автор: teddie007   
Дата:   10-02-09 17:00

[smilie8] Нямахме никакви проблеми в Рим за престоя от една седмица. Навлеците-търговци си ги имаше, но никой не ни е досаждал . Е, фотото си беше на врата ми през цялото време, ама това защото нямам раница [smilie25] Иначе по улиците, в метрото, в автобусите, в хотела ...навсякъде си беше спкойно , а бяхме навръх туристическия сезон-по великден [smile]

Автор: flipbeat   
Дата:   10-02-09 22:06

"или най-добре апарата на врата, 1-2 обектива в малка чантичка под постоянен надзор и очите на 1000?:)"- това ще е ебати екскурзията...и само за сведение на софиянци-има бум на обрани фотографи в района около Халите

Автор: vagar   
Дата:   10-02-09 22:10

Септември 2008, Рим, 3 дни, множество предупреждения за евентуални кражби включително от местни хора (напр. администратора в хотела)- никакъв проблем - нито с фототехниката, нито с колата, нито с чантичките на жените. Може би - просто добър късмет.

Автор: Stoychev   
Дата:   10-02-09 23:39

Плашите ме! [smilie2] В Париж как е положението?

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   10-02-09 23:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Stoychev   
Дата:   10-02-09 23:52

Трудно, трудно... Май наистина ще си оставя брада за екскурзията. [smilie5]
Откъде разбират коя раница е фотографска и коя не? [smilie10] [smilie2]

Автор: snooper   
Дата:   10-02-09 23:57

Фотографските раници и чанти привличат нежелано внимание, рядко ги ползвам. Лесни са за отваряне, въобще... Много рядко ползвам фото-раница, предпочитам алпийските, както и раниците за въже, с адекватни калъфи и прегради.

Успех! [smilie24]

Автор: xsakex   
Дата:   11-02-09 00:59

Ами като бях в Рим, италиянецът при когото бяхме на гости каза, че Рим бил града най-малко убийства, обаче се краде много. А това ме предупреди човек, който живее там.

Автор: mg2   
Дата:   11-02-09 01:35

Живея в Рим... няма такова нещо :) Град като всички си е... крадат си нито малко, нито много :) Раници има много.... никой не стреля по хора с раници :)

Автор: vladi3   
Дата:   11-02-09 06:01

Мда... страшничко си е в Рим. За преборване с проблема предлагам една половин часова разходка по ул. Граф Игнатиев (София) с произволен номер трамвай. След нея гарация, че и в Авганистан ще се оправиш. [shtrak]

Автор: lanselot   
Дата:   11-02-09 10:27

Stoychev в Париж не съм имал никакви проблеми. През цялото време съм бил с раницата на гърба, включително и през нощта се разхождахме и се прибрахме късно с метрото. Нищо не ми е изчезнало.

Автор: r_rusev   
Дата:   11-02-09 11:49

4удесен град.Носи си смело раницата.

Автор: neuromancer   
Дата:   11-02-09 15:26

ма много се плашите бе. Това е Европа все пак. В София били ли сте?
Я идете в Южна Америка да видите какво значи навлеци да тормозят туристите, или всеки с който говориш да те предупреждава че сутрин или вечер е много опасно (защото си много светъл и си личиш отдалеч - брадата няма да помогне) или пък квартала където ти е хостела хич не е сигурен. Ако искаш да минеш напряко и тръгнеш по грешната улица, поне трима ти ръкомахат да се махаш оттам докато си още цял.
Рим и Париж са рай. За тренировка виж по-горе Влади3

Автор: stoyan_5   
Дата:   11-02-09 15:41

Преди 2 години във Венеция ...
Поседнахме групата за почивка на едни пейки преди да се качим на корабче за обиколка по канала.
Един италианец ни догони да върне на еидн от групата сапунерче /не беше нещо особено/...но в чантичка и човек би помислил, че може и пари да има вътре.
Това ме учуди приятно, тай като преди това във Верона изчезна протмоне с малко пари и мемори карти на една девойка ...
Случки и хора разни ...[smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »