Автор: dimi2007
Дата: 06-02-09 13:27
Филмът е с по-високо качество, пресен е - и проявителя е пресен.
Сканирано е на по-бавна скорост, не експресна.
Дадох му възможност да загрее достатъчно предварително,като преди това поизчистих филма от засъхналите капки вода.
И тук, неочаквано възникна въпросът от един поомърлушен собственик на новото 5Д ІІ, който очакваше, че ще отнесе лентата като еди-кво си - еди кво-си :
Мен, що не пусна лентата на големия дарак - 5000 дпи оптични, не Епсонско жонглиране - да се стигне до КРАЕН ПРЕДЕЛ и да се сложи край на този вечен спор.....!?!?!?!
Да, ама не......тук въпроса не опира до абсолютни величини, хи-енд про ниво и прочие.....говорим за едно масово ниво,
аматьороско и по-напреднало такова.
Все пак, това си е кръжочно-вестникарски формат.
Обикновена камера, средно-статистически ленс и скенер, каквито всеки последовател на девиза: АЗ ШУТАМ ФИЛМ в тази епоха на
цифровално, чалга /източна и западна/, алкохол със съмнително качество, ПРО пластмасови обективи с метални байонети и др. подобни, са на масова почит под предлога: "Аз съм фен на НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
от 21 век....".
Да се обърне внимание и на една друга особеност, че моделката в по-близък план е двуцветна и ОТДЕЛНИТЕ КОСМИ не се отличават така добре както при "уличната подобрена+ например, която често се ползва при мерене на резолюция.
Също така, е снимано при директно слънце и силния контраст подтиска обрисуването на отделните влакна.
Ползван е стандартния софт от скенера - няма Вюскан, няма Силверфаст.
ДАЖЕ И ФИЛМА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ИЗПРАВЕН В НОСАЧА, ЩОТ НЯМА КОЙ ДА ГО ЧАКА
ДА СЕ ИЗПЪНЕ КАКТО СИ МУ Е РЕДА !!!!
Но общо взето, картината е ясна:
"СЪВРЕМЕННИТЕ" 20+ меги силиконови деселери са ПОЧТИ на кантар с
35мм филм.
Защо ПОЧТИ - защото, ако се ползва филм с по-дребно зърно /Ектар, Реала, някои диапозитиви/ и ТОП скенер, явно резултата ще е МНОГО ПО-РАЗЛИЧЕН, колкото и да не им се вярва на някои.... :)
Нарекох темата 1ва част, че ако ми изпадне по-подходящ кадър, ще има
ВТОРА ЧАСТ !!!
Тези, които ще правят деселерни напъни в батала, моля, не ПО-МАЛКО от 4000-5000 меги - ако не могат, да интерполират, и без това цифровалното е едно голямо интерполиране !!!!
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!
|
|