Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Пол Фуско и Завещанието на Чернобил
Автор: Lalinda   
Дата:   06-02-09 00:14

Попаднах случайно на този линк, разглеждайки темата "Photography and Loss" на Photo.net...

http://www.paulfuscophoto.com/

Погледнете.

Отговори на това съобщение
 Re: Пол Фуско и Завещанието на Чернобил
Автор: Lalinda   
Дата:   06-02-09 00:15

Click върху кадъра вляво за разглеждане на поредицата.

Автор: xborox   
Дата:   06-02-09 00:31

Потресаващо...

Автор: rorus   
Дата:   06-02-09 00:32

Това се гледа много, много трудно, а как ли се снима, не знам???

Самото гледане е терапия за човечност и ме хвърли към размисъл за нашият "тежък" живот в "окаяната" България!

Хайде 1 седмица да не хленчим за нищо, а?

Автор: algaivel   
Дата:   06-02-09 00:39

Непрекъснато мисля защо Господ позволява да се случват такива неща, защо винаги го отнасят най невинните... Дали Майката Природа иска да ни покаже, че не вървим по правилния път ... Не знам, но не е честно[smilie2]

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   06-02-09 00:40

Това спокойно може да се снима и в България.. и то къде къде по потресаващи кадри....
нем лично не ми харесва идеята за снимане на страдащи хора.. плачещи майки.. човек да си докарва девиденти от болката на хората...

Автор: MarinY   
Дата:   06-02-09 00:46

Lalinda, страхотно е, ужасно е, гадно е и не е за фото сайт.

В Политика, публицистика, медицина - ДА.

По мое мнение, този сайт е място за оценка, за обмяна на информация, на знания, за съпричастие в удоволствието да снимаш.

В твоя линк има наистина МНОГО... но не фотография.

Дата:   06-02-09 00:48

MarinY, колко удобно

Автор: Paqk   
Дата:   06-02-09 00:53

насълзих се...нека не забравяме ...
всеки човек тази тази земя трябва да може... да мечтае...

Дата:   06-02-09 01:01

Най-големия проблем тук е,че всеки тълкува ... и прави генерални изводи.
Algaivel, кое е удобно. Познаваш ли ме или си пишеш домашното по литература за анализ на нещо си?
Всяко нещо си има място и време. Тези снимки не са ме оставили безчуствен и затова смятам, че не им е мястото тук.
Форумът е за ФОТОГРАФИЯ,а не за съчувствие. Когато искам да го изразя, ходя на други места.

Публикацията е редактирана (06-02-09 01:02)

Автор: tantris   
Дата:   06-02-09 01:09

Какво е фотография ако това не е?

Автор: loki_in_disguise   
Дата:   06-02-09 01:14

"Тези снимки не са ме оставили безчуствен и затова смятам, че не им е мястото тук.".....

MarinY , ти би бил абсолютно прав, че ако са те оставили безчувствен не са за тук....стига да бяхме в твоя личен форум. :)))
За другите, Снимки, които са ги разчувствали са част от фото форум и са за тук. Значи, когато Лалинда реши да публикува този сайт в Твоя форум, тя задължително ще трябва да се спре и да не го прави:) До тогава.....аз съм и благодарен за този сайт[smilie24]

Автор: loki_in_disguise   
Дата:   06-02-09 01:19

"Самото гледане е терапия за човечност и ме хвърли към размисъл за нашият "тежък" живот в "окаяната" България!

Хайде 1 седмица да не хленчим за нищо, а?"

rorus, звучи страхотно, но това би означавало всеки да си носи отговорността за собствения си живот и грешки и да се старае да поправя нещата...което пък, би довело до твърде главоломния растеж на България във всяко отношение...и културно и икономическо...а, това надали ще се хареса на всички[smilie5]
Но, би било прекрасно! Ще значи, че сме пораснали....

Автор: exo99   
Дата:   06-02-09 02:19

Точно това е фотография, а не разни мацаници, правени с Фотошоп, минаващи за АРТ.

Автор: paparazzo   
Дата:   06-02-09 02:20

не знам какво да кажа... на 12-тата снимка не издържах

Дата:   06-02-09 02:20

Loki, Май уцели формулата.
Ако бяха в "клуб", ще си поговорим за безчувствието, за безотговорността и страданието. Но те са във "форум". Защо не обсъждате кадъра, подсветката, уловената емоция или замразения жест?
А за гледането и размисълът, те са чудесно средство за собствено израстване, всичкото останало иска действие.

Автор: vladovg   
Дата:   06-02-09 04:38

Както преди много време бях писал под една моя снимка "Господа и госпожи драги ми люде на тая държава -това е част от реалността с която се срещаме и подминаваме всеки ден" и винаги ще бъде просто така е устроен света.

Автор: Rebellious   
Дата:   06-02-09 06:42

Да, настръхнах целия! Просто няма как да не те потресе и да не те накара да замълчиш показаното от Пол Фуско! А това, поне за мен говори повече от достатъчно за силата във въпросната поредица от кадри...

MarinY, не си подбрал подходящата тема за да философстваш по този начин. Завиждам на самочувствието ти, да определяш кое е фотография и кое не е... На теб не ти харесва, ок. Дано като премислиш малко още, да осъзнаеш, че кое е фогография и кое не е - това нека всеки си го определя сам за себе си. Или вече имаш самочувствието, че можеш да учиш и другите на тема естетика? Оставайки на тази си позиция, просто се превръщаш в апологет на личното си мнение!

Дата:   06-02-09 08:17

MarinY, домашното по литература съм си писала преди тридесет и пет години и сятам, че съм го правила добре. Смятам също, че през целия си житейски път съм живяла така, че да запазя Човешкия си облик. Трагедията на нашето време е, че ставаме все повече консуматори и все по-малко Човеци.
Това е което имам да кажа и спирам до тук, не смятам, че след като съм видяла това си струва да споря с теб за каквото и да било.

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   06-02-09 08:32

сега трябва някой да покаже такава серия за някой от африканските народи. След това за Хирошима (примерно). Някой по-горе се изказа, че точно това е фотография, а не разните 'мацаници'. Защо всичко зловещо и тъжно трябва да е фотография и изкуство?

Автор: J0R0   
Дата:   06-02-09 08:45

[smilie24]

(тия дето казват, че това не е фотография да погледнат Worldpressphoto - най-престижния в целия свят фотографски конкурс, и да си сверят часовниците)

Автор: danny_falin   
Дата:   06-02-09 09:22

леле ужас [smilie10]

Автор: martinrousev   
Дата:   06-02-09 09:42

Доста разтърсващо

Автор: 2nYo   
Дата:   06-02-09 09:46

Нека се помни! Нека не позволяваме да се случи отново !
Да искаме сметка и отчет на тези които ни СЛУЖАТ !
За ВСИЧКО !!!

Автор: nomadsl   
Дата:   06-02-09 09:48

Кадрите са потресаващи и след тях е много трудно да кажеш нещо. Въпросът за СМИСЪЛА на нещата притиска с цялата си тежест.

Лалинда[smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »