Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли сапунерка с raw
Автор: anaconda73   
Дата:   04-02-09 22:28

Търся сапунерка, която да може да снима в роу. Моля тези, които са запознати, да ми препорачат модел.
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Synthy   
Дата:   04-02-09 22:30

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmclx3/

Re: Има ли сапунерка с raw
Автор: mravunko   
Дата:   04-02-09 22:32

Има, направи рисърч в гугъл.
пробвай да търсиш compact camera with raw format или нещо подобно :)

Автор: pmartinov   
Дата:   04-02-09 22:32

Да,има !

Автор: peopenevsky   
Дата:   05-02-09 00:43

Ами почти всичките Canon Ixus с Дижиг 3 процесор с патч могат. Аз имах иксус 850 ис
и с патча снима в роу без никакви проблеми.

SD30 (IXUS izoom): 1.00g
SD300 (IXUS 40): 1.00j, 1.00k
SD400 (IXUS 50): 1.01a, 1.01b
SD450 (IXUS 55): 1.00b, 1.00c, 1.00d
SD500 (IXUS 700): 1.01a, 1.01b
SD550 (IXUS 750): 1.00f, 1.00g
SD600 (IXUS 60): 1.00a, 1.00d (beta)
SD630 (IXUS 65): 1.00a
SD700 (IXUS 800): 1.00b, 1.01b, 1.01a
SD750 (IXUS 75): 1.00b,1.02a,1.01a, 1.01b
SD800 (IXUS 850): 1.00e, 1.00d
SD850 (IXUS 950): 1.00c
SD870 (IXUS 860): 1.00c
SD950 (IXUS 960): 1.00d
SD1000 (IXUS 70): 1.00c,1.01b,1.02a,1.01a
SD1100 (IXUS 80): 1.00c, 1.01a, 1.01b

Редактирах ти списък за моделите които има
такъв патч

Публикацията е редактирана (05-02-09 00:48)

Автор: deadscreem   
Дата:   05-02-09 00:57

сички olimpus SP 5xx UZ серията имат, Canon G10, Nikon p6000...

Автор: emilliano   
Дата:   05-02-09 01:06

Да добавя към казаното от peopenevsky, че важи и за power shot серията. Аз имах А570ИС, но който бях качил за малко такова нещо. Но го ползвах малко и то основно възможността за лайв хистограма. Предимството е, че може да имаш роу за по-малко пари в сравнение с тези, които си вървят фабрично така (които са и физически доста по-големи), а също и получаваш ръчни настройки на модели, в които не са заложени. Ама малко ме беше страх да не ми изпърже процесорчето. Иначе се сещам за един стар модел на Фуджи - Е900 http://www.dpreview.com/news/0507/05072801fuji_e900.asp
. Видях го скоро за 400лв.

Автор: mayflowerbg   
Дата:   05-02-09 06:44

fz паналайките също снимат RAW

Дата:   05-02-09 08:25

не всички ефзетки

Автор: 12356joro   
Дата:   05-02-09 11:17

Мога веднага да ти предложа Олимпус SP510UZ, снимал съм две години с него.В RAW формат снимката е много добра дори и шумовете едва се забелязват в сравнение с останалите формати.Отговора прати на ЛС

Автор: digitalgab   
Дата:   05-02-09 12:14

Fujifilm E550,E900, S6500fd, 9100/9500/9600.
Избягвай тая дума, сапунерка.

Дата:   05-02-09 12:17

Тези модели на Фуджи, са още по добри

Автор: emilliano   
Дата:   05-02-09 12:43

Аз предполагам, че след като човека пита за сапунерка, означава че му трябва сапунерка, а не турбосапунерка, коята да заема място колкото дслр-а му. Така че единствения шанс според мен е софтуер за иксус/пауършот, фуджи е900 или канон г9/10.

Автор: deadscreem   
Дата:   05-02-09 14:47

или никон р6000... и да верно съпунерка с RAW не съм чувал... виж компактен дигитален фотоапарат с дизайн тип съпунерка съм чувал че имат [smilie18] сега за автора остава да уточни дали търси с дизайн тип обиновенна съпунерка или по скоро "турбо мега съпунерка

Автор: peopenevsky   
Дата:   05-02-09 15:31

Абе хора, има нещо което не ми харесва в езика и искам да го споделя с вас тука и може би да отворя една нова тема за това.
защо даваме такива грозни имена на предметите и придобиват дори дълбока приемственост в езика ни?
Сапунерка!
Турбосапунерка!
Турбо мега съпунерка !
За кола Ритнатия и т. н.
Ами на мен ми е грозно. Може ли да сравниш един елегантен иксус който струва 300 евро с една сапунерка в банята. Аз владея чужд език
говоримо и писмено перфектно (немски), ами няма такива смешни понятия.
Съгласен съм да речем джобен, мини, беби,любителски или нещо друго апарат, ама сапунерка е смешно и малко тъпо дори бих казал.
Това ми е мнението, кажете какво мислите вие по този въпрос

Дата:   05-02-09 15:39

сапунерка е останало от времето на скина. и самата дума 'грозно', звучи грозно. пробвай с неприятно звучене, некрасиво, неправилно.... все позитивни думи и фрази

Автор: IDA   
Дата:   05-02-09 15:53

Peopenevski,

На времето, през 70-те години в бившата ГДР имаше едно много популярно немско апаратче Penti с вътрешно мерене и добро обективче. Немците му викаха "Seifendose" именно защото много приличаше на сапунерка - пластмасово, със заоблени ръбове, тумбесто по средата. Така че, понятието "сапунерка" не е наша измишльотина.

Иначе си напълно прав. Аз пък направо се вбесявам, когато обективи с висококачествена оптика, разработвана дълги години от професионални екипи на водещи фирми в света, биват наричани "пръчки", "тояги", "дървета" и пр. и то от хора, които си нямат и елементарно понятие нито от оптика, нито от фотография. Тъжно, наистина ...

Автор: t.marev   
Дата:   05-02-09 16:10

Грозно е, когато звучи презрително!
Иначе "сапунерка" си е много точна дума, от преди Скина-та и означава малък, апарат, от който нищо не стърчи и може да се носи в джоб. Тогава това беше предимство, заедно с това, че "сама снима" ти нищо не правиш!Приликата с размерите и формата,са поразителни и името си дойде от само себе си. При това, то е толкова сполучливо, че понятието "сапунерка" вече надживя оригинала.
Някой да е виждал скоро сапунерка, ама истинска?
Иначе наистина е тъпо да чуеш, как някой нарича сапунерка всеки фотоапарат, който тежи по-малко от килограм и на който не можеш да му отвинтиш обектива.
За щастие, от това "сапунерките" не стават по-лоши, напротив!
Нито езика става по-беден.
Преди 60-70 години така презрително са се отнасяли и към "лайка" формата....[smile]
Днес, пука ли му на някой от това?

Дата:   05-02-09 16:28

Щом става на въпрос за джобен формат и заоблени ръбове, нека ги наречем табакера. а не сапунерка.Така ония , които пушат ще им е по лесно да свързват апарата с табакерата. Много се радвам, че ИДА спомена за малкото Пенти. То нистина радваше и малки, и големи фото любители. Та, аз мисля, че е най - добре да си казваме нещата такива каквито са. Фото апарат джобен формат или нещо от този род. Това е по реално и конкретно.
[smilie24]

Автор: milchev   
Дата:   05-02-09 17:04

..и на кибрита "драснипаликлечица"

Автор: pasha   
Дата:   05-02-09 17:06

Sony V3

Автор: t.marev   
Дата:   05-02-09 17:48

12356joro написа:

> Щом става на въпрос за джобен формат и заоблени ръбове, нека ги
> наречем табакера. а не сапунерка.

Рано е още![smile] Като станат още малко по-тънки, тогава може да се помисли...
Ама то табакерите още по-отдавна ги няма....пък и тогава пак ще каже някой, че е грозна думата, нездравословна или кой знае какво.Изобщо, щом не е дошла отвънка някоя дума, значи е грозна. Защо не например soapbox!? Звучи почти като DSLR !

Ама това е съвсем отделна тема![smile]

Дата:   05-02-09 17:58

Съгласен съм с теб, но вече има Олимпус и още други мини апартчета с размерите на табакера или ...... .Нека се обърнем и към новите телефони с камери до не знам с колко мега пиксела. Е! Тогава тях как ще ги наричаме по ново български?
[smilie11]

Дата:   05-02-09 18:11

anaconda73 нещата тук просто излязоха от контрол и всеки започна да пише какви ли не глупости.Когато задаваш въпрос за определен фото апарат напиши го с истинското му име и тогава искай отговор. Има толкова много ревюта на апрати , че просто няма да ти стигне времето да ги разглеждаш и четеш. Почти всеки съвременен апарат от среден клас е с РОУ формат.
[smilie24]

Автор: ksietta   
Дата:   05-02-09 18:44

По руски стандарт сапунерка е апарат който има само автоматичен режим на работа - независимо дали е филмов или дигитален. :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »