Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ВЪПРОС за спортна фотография - БАСКЕТБОЛ
Автор: mkaraveloff   
Дата:   03-02-09 20:17

интересува ме, дали някой е попадал на сайт където са показани стативите, които се закрепят зад баскетболното табло и на тях се поставя фотоапарата. ще съм благодарен за всякаква инормация на тази тема [shtrak]

http://scaughtyphoto.files.wordpress.com/2009/01/12-16-08-blog-mens-bball-roeder-10.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: ВЪПРОС за спортна фотография - БАСКЕТБОЛ
Дата:   03-02-09 20:27

[smilie11]

Автор: beat_junkie   
Дата:   03-02-09 20:36

Според мен (поне в НБА) това са по-скоро видеокамери, отколкото фотоапарати. Обикновено са монтирани зад таблото и някои от тях имат дистанционно управление за насочване накъде да снимат.

Не съм попадал на място, където са показани какво представляват, още по-малко на място, на което се продават такива приспособления за закачане на фотоапарати. Аз бих действал на принципа "направи си сам" - с някаква щипка евентуално и някакво рамо, което да държи фотоапарата. Най-безопасно ще бъде да са зад плексигласовото табло, като се съмнявам въобще да е позволено да се монтират разни неща пред него.

Вариант е да се монтира и на брояча за оставащите секунди от атаката, но в някои зали такива броячи има само на стените.

Успех!

Дата:   03-02-09 20:46

beat_junkie ,

благодаря ти

то е ясно, че искам да побългаря нещата и като отида с една рулетка и един железар в залата ще измислим нещо[smilie18] , но исках да видя как са го направили "белите" хора. а като сложа 12-15 mp тяло с хубав широк обектив, мисля че няма да имам нужда от насочване[smilie24]

Автор: foe   
Дата:   03-02-09 20:57

Това не е за баскетбол, но грип-а е същия...
Гледах преди време едно видео точно за баскетбол, ако го изровя ще го постна.

http://blog.chasejarvis.com/blog/2007/08/chase-jarvis-tech-pov-photography.html

Грип:
Bogen 2915 Super Clamp - $25
Bogen 2929 Magic Arm w/ 2933 Camera Platform - $107
Pocket Wizard reciever - $188
Pocket Wizard transmitter - $188
Pocket Wizard PreTrigger N90M3-P for Nikon - $139
Gaffer tape - $12

Дата:   03-02-09 21:05

Насочването се прави предварително, фокуса на менюал, после се лепи с лепенка да не се влияе от вибрациите. Снимаш си с дългофокусен обектив и покет уизард на апарата. към второ-то тяло (което ти е ремоут) пак имаш закачен покет визард и когато решиш че ти трябва да снимаш с него, вкл. покет-а който е на твойто тяло и цъкаш бутона от него (който задейства другото тяло....

Специялно за ремоут камери - покет уизарда е уникален

Дата:   03-02-09 21:06

Я виж след малко ровене в гугъл какво още се изнамери http://www.sportsshooter.com/news/1062

http://www.sportsshooter.com/news_pix/1062_4.jpeg

Това можеш да го постигнеш евентуално с някоя клампа + "магично рамо" от сайта на Динафос примерно.

Дата:   03-02-09 21:07

foe
благодаря ти,
проблема ми е със закрепването, трябва да е много стабилно[shtrak]

Дата:   03-02-09 21:08

Намерих линк-а за ремоут камера.
http://www.pshizzy.com/2008/06/setting-up-a-camera-remote-the-video/

Публикацията е редактирана (03-02-09 21:12)

Дата:   03-02-09 21:11

по-добре боген или нещо по-така, поне лично за мен...

Bogen 2915 Super Clamp - $25
Bogen 2929 Magic Arm w/ 2933 Camera Platform - $107

Дата:   04-02-09 12:46

foe,
малко ми е притеснено с magic arm да го направя, трябва да снимам предимно забивки и около 2-3 часа няма да имам достъп до таблото с апарата... трябва да измисля нещо наистина здраво [smilie8]

Дата:   04-02-09 13:27

Май няма други купешки варианти за целта. Остава ти да действаш на принципа "направи си сам". И все пак иди до някой магазин, виж колко здраво държат тези "magic arms" и тогава можеш да вземеш крайното решение ще купуваш ли или ще си майсториш сам.

Доста е важно каквото и решение да вземеш всичко, което монтираш горе на коша, да бъде стабилно вързано за да не падне долу и да удари някой или да се потроши, в случай че се откачи.

Хрумва ми, че можеш да направиш и някаква система от въжета, която да ти държи фотоапарата, като на люлка, ама трябва да я балансираш хубаво и да си подсигуриш, че винаги ще се връща в началната позиция колкото и да се тресе коша. Така поне ще си сигурен, че като вържеш някое здраво въже с достатъчно възели, техниката ти няма да падне.

Помисли и дали има вариант да си намериш по-лек фотоапрат с по-лек обектив от тези, които имаш? За да дадеш по-голям шанс на магичното рамо да издържи?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »