Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Синхронизиране на светкавици
Автор: mushmula   
Дата:   02-02-09 15:42

Интересува ме информация за синхронизиране на външни светкавици Speedlight 420 и speedlight 580ІІ, като командващата светкавица да не е на апарата. Това http://dynaphos.com/product.php?c=11&sc=0&id=69 ще ми свърши ли работа, при положение че разполагам с това: http://dynaphos.com/product.php?c=11&sc=31&id=73.

Също така има ли начин сигналът на командващата светкажица да се усили, за да може да синхронизира подчинената без да имат пряка видимост. Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Синхронизиране на светкавици
Автор: borisyankov   
Дата:   02-02-09 15:49

Не, няма да ти свърши. Това са синхронизатори за студийно осветление. Захранва се от мрежата.

Ей това обаче ще ти свърши:
http://dynaphos.com/product.php?c=11&sc=31&id=450

Губиш разбира се ТТЛ. Но не е нужна пряка видимост. Те работят с радио вълни, а не с инфрачервени лъчи, така че няма проблем.

Друг път ако имаш такива питания, направо пиши на Динафос. Отговарят бързо и точно [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: special_k   
Дата:   02-02-09 15:59

това съм го пробвал и работи. можеш да командваш няколко светкавици едновременно и да им правиш различни корекции.

При канон няма друга алтернатива освен канон.......прави са си за което, ама ме дразнят

Автор: GenaDP   
Дата:   02-02-09 16:00

като командващата светкавица да не е на апарата

Командваща може да бъде само 580-ката. И задължително трябва да е вързана към камерата - или поставена отгоре в/у чехълчето, или изведена отстрани със съответния кабел. В противен случай няма командване и автоматика, трябва да регулираш силата им на светене ръчно (а за 420-ката това е невъзможно).

има ли начин сигналът на командващата светкажица да се усили, за да може да синхронизира подчинената без да имат пряка видимост

Връзката е с ИЧ светлина - тъй че както и да усилваш сигнала, полза няма, ако няма пряка видимост м/у светкавиците. За управляване без пряка връзка със запазване на TTL-а трябва да ползваш RadioPopper .

Автор: special_k   
Дата:   02-02-09 16:01

...този трансмитер е много полезен и без светкавици - автофокуса става наистина ултрасоник [smilie5] [smilie21]

Дата:   02-02-09 16:17

Ясно, че само 580 е командваща, но търся вариант, в който всичко да работи, без свекавицата да е на апарата.

special_k
Този вариант ще ми свърши ли работа? Ако да супер, нищо че е на канон ;)

Дата:   02-02-09 16:24

Канонския трансмитер ще върши работа, ОБАЧЕ:

1. Иска пряка видимост до светкавиците
2. Управляващ е той, а не една от светкавиците

Дата:   02-02-09 16:31

Мдаа, намерих информация отнсно този канонски трансмитер. Благодаря.

А въпросът ми относно връзката м/у светквиците е, че ми се иска да могат да се чуват както от апарата, така и помежду си без пряка видимост. Та има ли такъв вариант.

Дата:   02-02-09 16:38

че ми се иска да могат да се чуват както от апарата, така и помежду си без пряка видимост.

Помежду си светкавиците и да се виждат - файда няма. Не вдяна ли, че камерата е управляваща, заедно с това, което е включено към нея. Колкото за другото - дадох ти линк. Трудно ли ти е да го видиш?

Автор: Тед   
Дата:   02-02-09 16:40

Автор: mushmula

Мушмула, ако си вземеш трансмитера и искаш да си купиш батерийка за него - не е много лесно.
Само като инфо ти казвам. И павил. нямат в наличност в момента на 6 волтовата батерия.

А и ако се опитваш да и вземеш за заместител зарядно и зареждаща се - не стават -“ специално за трансмитера говорим.

Т.е. Том твърди, че имала само една - бяла с графики на нея ...но я няма по сайтове.
Другите - зареждащи се батерии - не палят или палят ама 2-3 мин. работа и down.

Дата:   02-02-09 17:44

Благодаря на всички.

GenaDP не бях забелязал линка, извинявай. Ама ти недей да се лютиш толкова [smilie3]. Щом задавам въпрос, значи не разбирам и имам нужда от обяснение.

Все пак благодаря много за помощта [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »