Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За качествения контрол при Никон (и не само)....
Автор: Kanonir   
Дата:   31-01-09 05:35

... или защо Том Хогън пренаписа ревюто за D3x...

.....aми заради неща, дето фанатично-болните фенове на марката в тоя форум (и не само) изтриваха по една клавиатура да доказват, как това (спестяването от качествен контрол, съответно "да уцелиш бройка") се прави от всички други марки но не и от господа техен - Никон!

http://www.bythom.com/nikond3xreview.htm

П.С. дали, като е написано от Том Хогън, най-сетне ще уврът въпросните, че всички - Канон, Никон, и другите - играят едни и същи номера за да си увеличават печалбата.... и че щом си позволяват простотии в най-високия клас при тия цени дето искат, какво остава за другото....

П.П.С. За злорадстващите канон фанатици да припомня че с хардуерни фиксове тръгна и 1ДсМк3 (и там визьора) и 1Дмк3 (фокуса)... и преди да започнат подскоците заради накърнена "религия", още едно пояснение

темата е за качествения контрол по принцип

не е само за Никон - D3x е само повода!

Отговори на това съобщение
 Re: За качествения контрол при Никон (и не само)....
Автор: CanoniO   
Дата:   31-01-09 05:46

Хубав тест.

Най ме кефи накрая:

Surprisingly decent high ISO. Up to ISO 1600 is very usable.

какъв напредък...

Автор: navy   
Дата:   31-01-09 06:58

Нас това ко ни интересува [smilie18]

Автор: hotsnail   
Дата:   31-01-09 09:06

Ми то има две измерения

1. фаза на разработка - за което май говориш - тука явно жертва падат топ моделите(виж списъка модели дето си дал няма Д40, няма 450Д, А200). При профи моделите инженерите са се изхвърлили най-много с най-малък бюджет и от там идват проблемите. Ясно е, че едно Д60 носи стотици пъти повече пари от двете Д3-та заедно, а разработката на Д60 е пъти по-евтина и лесна (сложили малко камбанки на Д40х).

2. производство - и тука се дънят всички знаем за бек фокус проблеми при всички марки и обективи вече. Тука според мен жертва пада ниския клас най-вече - цена под 800 лева тяло в магазина, значи производствената трябва да е макс 100 лева - ами то не стигат за един добър тест и калибровка на фокуса. От тука насетне трябват пари за покриване на разработката, логистика и търговия

Автор: muu   
Дата:   31-01-09 09:31

не съм погледнал ревюто, но в последно време се убеждавам че при гоненето на голямо производство неминуемо и при никон както и при другите фирми ще има проблеми с контрола. другото което мога категорично да кажа е че обективите чийто лещови блокове са в пластмасови тубуси а не в метални няма начин да са еднакви просто поради качествата на матеряла и начина на изработка. тази хрема на производителите развита покрай поевтиняването на продукцията и масовизирането и върви към грипна епидемия... за огромно съжаление и никон вече попадат в тази кочина.е, за сега размаха на проблема не е като при канона, но има всички предпоставки да стане!
не се шегувам, все по често ми се случва да попадам на никон обективи с проблем, все по често като ги отворя попадам на лещи в пластмасова отливка баш като на канонския 50/1.4 еф , дето се саморазпада след определена експлатация... да , никорите не се саморазпадат /за сега/ , но са в невъзможност за прецизна юстировка при подобна изработка.

гнусна работа[smilie8]

Публикацията е редактирана (31-01-09 10:25)

Автор: emo99   
Дата:   31-01-09 10:09

Това за мен е недопустимо.Как може големи фирми да се излагат така ?!И то в тази криза .Да бяха китайски или някакви други,но японски фирми и лошо качество ....На какво разчитат ?На глупоста на клиентите си ?Егати манталитета .

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   31-01-09 10:21

били са японски, вече са китайски, тайвански, индонезийски, някои са турски (не фотографски, други)...

Автор: Chitsujo   
Дата:   31-01-09 10:36

Моето тайландско [smilie5]

Автор: Amigo   
Дата:   31-01-09 11:17

деградация, дааа [smilie2] [smilie8]

Автор: ilcoin   
Дата:   31-01-09 11:24

Фотографията, откак стана "цифровална" стана много по-масова и достъпна. Което пък от своя страна вдигна много търсенето. Което значи, че се вдигна и производството. За да смогнат на това, а и за да намалят цените и допълнително да налеят масло в огъня, производителите опростяват технологиите и разширяват толерансите на качествения контрол.

Особенно осезателен пример за горното е Сони. След като купиха минолта и наляха яко пари в реклама и маркетинг стигнаха до 20% пазарен дял почти. За да смогнат на търсенето, почнаха да бълват яко апарати и последствията са ясни на всички. Съкратените срокове за развойна дейност също предполагат към грешки и скрити проблеми. Тъпото е че всичките тия неща засягат и горния сегент камери. Май само Лайка останаха олд-скуул. Ама там цените са такива, че не ми се мисли просто ...

Дата:   31-01-09 11:30

Абе ако даваш няколко хиляди за даден продукт, мисля, че трябва да има достатъчно добър контрол върху производството му. [cool] Лошото е, че всичко опира най-накрая до желание за все по-големи печалби и качеството отива на кино. [smilie2]

Дата:   31-01-09 11:39

Ми като се счупи - ще си купиш друго [smilie5]

Дата:   31-01-09 11:49

Да, точно това е другата подмолна идея - са се счупи и да си купиш друго. Аз нали ги гледам старите ръчни обективи. Тия железа спокойно могат и да ме надживеят. Ако не го изпуснеш или не го изпасат гъбите, и след още 30 години пак ще се снима с тях. За сегашните пласмаси не съм убеден.

Дата:   31-01-09 12:52

Ем аз предпочитам да имам постоянно нови неща, отколкото много здрави, но стари, демоде, нефункционални и какво ли още не [smilie7]

Автор: Stoychev   
Дата:   31-01-09 12:59

Оффф лигльоооооо [smilie18]

Дата:   31-01-09 13:02

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Ми не стой пред огледалото беееееее

Дата:   31-01-09 13:30

@navy - аз не мисля че ако си купя нова 50-ка ще стана по-добър фотограф. Мисля си колко тъпо ще се почувствам ако след няколко години вярното ми пластмасово обективче изведнъж откаже щото на предавката на автофокуса и се е изронило някое зъбче.

Не, не съм против прогреса ама ми е тъпо като купувам чупливи играчки с етикет "pro" на тях. Не че има избор де, ама това е друга тема. А, между другото, не искам да се заяждам, ама какво значи един обектив да е "демоде" ?

Дата:   31-01-09 14:01

Каквото значи и един часовник да е демоде, една кола да е демоде, един ГСМ да е демоде и т.н.

Дата:   31-01-09 14:03

мдааа, моят часовник, както е демоде така си го нося с кеф вече 25 години [smilie5] [smilie5] [smilie6] пък нека си е демоде, щом ми харесва и ми върши работа [smilie25] [smilie25]

Публикацията е редактирана (31-01-09 14:03)

Автор: Тед   
Дата:   31-01-09 14:03

Те демоде часовниците са по 7 000 $... [smilie8]
За стари лачени коли - да не говорим...

За GSM - той става демоде на следващия месец след покупката [smilie9]

Дата:   31-01-09 14:14

Ей в тва се качих:

http://img90.imageshack.us/img90/3391/k63ap8.jpg

Е...ам ти и КИА и Мерцедеси и Поршета и всичко останало.[smilie23]

Автор: tantris   
Дата:   31-01-09 14:24

Тед , тоз кич е изчанчено копие на Мерцедес 500К от 1936-тя година[smilie7]

http://www.snuffledopple.com/images/36862r.jpg

Публикацията е редактирана (31-01-09 14:26)

Дата:   31-01-09 15:22

Прости му, той Тед тотално се е объркал...

Ама горкия не дава пример със стария и здрав москвич, дето и 50 години ще изкара... ама изважда някакви бутикови и снобарски примери [smilie18]

Ами как да даде пример със старата масовка, след като ще се изложи [smilie18]

Тед, на дядо си изподрания и патинясал часовник носиш ли? А старата жигула караш ли?
Телевизия на добрия стар 'София' гледаш ли? Или ти си с 'Велико Търново'?

Ей ама си ми един елементарен [smilie18]

Автор: Synthy   
Дата:   31-01-09 15:55

navy написа:

> Тед, на дядо си изподрания и патинясал часовник носиш ли? А
> старата жигула караш ли?
> Телевизия на добрия стар 'София' гледаш ли? Или ти си с 'Велико
> Търново'?
>
> Ей ама си ми един елементарен [smilie18]

и ти не си по-сложен от Тед, с тея "сложни" примери дето измъдри...

Дата:   31-01-09 16:00

tantris, откъде измъдри тази глупост?!
Нафчо и той прост ...да повтори като грозд...

Айй на прасетата ще давам инфо...махайте ми се от главата.Кефи се на пластмасовата КИА.
Бати лапнишарана дето се извъди ... [smilie23]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »