Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Just Posted: Pentax K2000 / K-m review
Автор: apollo   
Дата:   30-01-09 18:54

http://a.img-dpreview.com/reviews/PentaxK2000/images/frontpage.jpg

... цък за ревюто...

При тази минимална разлика в цената с К200Д то мисля, че дори само прахо-влагозащитата на по-големия брат накланя силно везните в негова полза... а не е само това [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Just Posted: Pentax K2000 / K-m review
Автор: exile   
Дата:   30-01-09 18:59

само дето го спряха от производство.

Автор: doca   
Дата:   30-01-09 19:02

Хубаво, ама що винаги крият Exif-a при Examples-------- ами щото е пипано с Photoshop, и то ЯКО[smilie23]
За сведение на пътниците, съм с Пентакс K200D.

Публикацията е редактирана (30-01-09 19:03)

Автор: apollo   
Дата:   30-01-09 19:08

Ами за комплектите, които продават примерно в павилиона то ако се махнат стойностите на една СД карта 2гб и един статив то май май К200Д и К-м идват на една цена...

А К200Д определено има много предимства! Единствено атрактивна цена ще държи К2000/К-м/ на повърхността, щото дори и пишман-любителите ще си направят сметката [smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   30-01-09 23:37

Леллеле много жестока (в смисъл гадна) оценка - recommended (just)

Дори Алфата А350 дето си е яко изхвърляне е с по-добра оценка.

честно казано не ми се вярва тоя пентакс да толкова далеч от канончето 1000Д, никоните 40,60 и сонито А200 (верно, че сонито има перфектен Аф (бърз, точен и чувствителен с 9 точки) и няма резнати опции за настройка - бял баланс например)

Автор: mbs   
Дата:   31-01-09 11:47

В това ревю май е надделяло неудовлетворението, че КМ не е надскочил к200д, затова и оценката му отнася толкова критики във форума. Аз едно не разбирам. След като при сравнение с к200д в JPEG и RAW стигат до извода, че резултатите от двата апарата са: "identical JPEG output" и "both Pentaxes produce pretty much the same RAW output", как в заключението нито една от оценките им за качество на изображението на КМ - в JPEG (6), и RAW(8,5) - не съвпадат с оценката на к200д (8)?

Колкото за к200д - наистина имаше съобщение, че го спират от производство, но в края на годината явно са го преосмислили. Към днешна очевидно е изваден от списъка със спрените модели на японския пазар. Очевидно е и че пазарните му позиции се покачват в последно време.

Автор: prism   
Дата:   31-01-09 12:09

Доста са се престарали в търсенето на недостатъци, според мен. Липсата на избираеми АФ точки си е страхотно малоумие от страна на Пентакс, но това с jpeg енджина е смешно. Ясно е, че на Bright джейпезите ще са яко сатурирани и изострени, точно като за гледане на хартия. На Neutral се получава точно каквото им трябва на интернет фотограферите - материал за дзверене на 200%. Далеч съм от мисълта, че пентаксовият джейпег е прекрасен, но най-малкото Nikon D60 е значително по-зле, а в DPR има по-добра оценка.

Публикацията е редактирана (31-01-09 12:10)

Автор: zaiko   
Дата:   31-01-09 12:35

Като картинка особено на високо исо разцепва всичките, дори в jpeg - те сами си го казват. Много по-фина структура на шума и приятна зърненост. И в raw дава същите резултати. Абе... нагласена работа, апаратчето си е перфектно за класа в който е!

Автор: hotsnail   
Дата:   31-01-09 15:45

Явно че в ревютата на ДПР има рекламен елемент. Апарата си е идентичен с другите - по-малък. Гадно са орязани бая функции ама Д60 е не по-малко оклъцкан - автофокуса, баланс на бялото.

Автор: aeobs   
Дата:   31-01-09 15:59

От много повтаряне няма да стане истина. [smilie18]

Автор: krist   
Дата:   31-01-09 16:48

Един приятел си го купи наскоро, въпреки че му препоръчвах к200, но той държеше да е по-малък като размер.. Та, снимките, които направихме у дома ми харесаха доста.. Мисля, че наистина са се изхвърлили с това ревю...

Автор: atin   
Дата:   31-01-09 23:57

Разликата в цената е пренебрежима, а за сравнение и дума не може да става. 200 е един клас отгоре във всичко, което може да се сравнява. Малкия си е просто жертва на ценовата война между брандовете.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »