Автор: pe666o
Дата: 28-01-09 21:31
Здравейте!
Казвам се Петър Атанасов и съм зам. прецедател на "българското общество" към University of Bath, UK и се обръщам към вас с молбата за съдействие относно реализирането на един наш проект.
Ние сме едно новосформирано "общество", в което членуват 30тина души (най-вече българи). Целта ни е да обединим сънародниците ни, учещи в университета, както и да запознаем другите студенти с българската култура, природа, обичаи и т.н. Тази година, за първи път в Бат се организира културен фестивал, който ни предоставя идеална възможност да се включим с изложба на снимки на природни забележителности (или просто красиви пейзажи), обичаи и традиции характерни за България (кукери, хвърляне на кръста на Йорданов ден, ходене по жарава и други), с благотворителна цел.Средствата събрани ще бъдат дарени на "Българската Коледа". Идеята ми се прие добре от организаторите и ми дадоха срок от две седмици да потвърдя, дали ще мога да я реализирам.
Тук, естествено, идва проблемът с намирането на подходящи снимки за изложбата (затова пускам тази тема). В този форум съм виждал много, уникални снимки, които биха представили България в една чудесна светлина и биха запознали хора от други държави с нашите обичаи и традиции. За това имам молба към всеки , който желае да помогне на нашата кауза (предоставяйки авторските си права над някоя своя снимка), да се свърже с мен или да отговори на тази тема. Идеята ми е, всеки желаещ да вземе участие да ми даде линк/ове със снимките, които ни предлага. Аз и останалите хора, които отговаряме за изложбата ще разгледаме снимките и ще "преценим", кои са най-подходящи (тук искам да подчетая, че никой от нас не е особено голям фотограф, така че нека не се обижда никой, ако снимката му не се приеме :) ). Целта ни е да съберем около 20 снимки (тъй като нямаме пари да принтираме повече). Снимките трябва да са с добро качество, тъй като ще бъдат принтирани във формат А1 (или А2)и ще бъдат окачени в рамки и изложени на площада на университета (ако изложбата бъде успешна, има вариянт да се направи и в центъра на града). На всяка рамка ще присъства името на автора на снимката, както и email за връзка (ако авторът желае). Под всяка снимка ще има кратко обяснение на съдържанието на снимката, а отстрани ще има кутия, в която всеки може да направи дарение. Ако авторът е съгласен снимката му може да бъде продадена, като парите от продажбата ше бъдат прибавени към тези за "Българската Коледа". Подчертавам, че ние няма да имаме никаква парична облага от изложбата и всички средства събрани ще бъдат отчетени пред унивеситета и преведени на "Българската Коледа". Ако има достатъчно желаещи да се включат в нашата инициятива и изложбата се състои, обещавам да ви дам линк със снимков материял от събитието, както и информация за събраните средства.
Уеб страницата ни все още е "under construction", но малко информация за нас може да намерите на: http://www.bathstudent.com/societies/socs/bulgarian/ . Email-ът на, който можете да ме намерите е pa219@bath.ac.uk или pe666o@gmail.com . Може да пишете и на socs-bulgarian@lists.bath.ac.uk (няма голямо значение, тъй като все при мен ще дойде).
Благодаря предварително на всички, които искат да вземат участие в изложбата! Ако имате някакви въпроси, моля питайте!
|
|