Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малко помощ
Автор: abrashev1   
Дата:   26-01-09 20:39

Здравеите,от днес съм собственик на Nikon D40 с китовия + един AF-S DX Zoom-Nokkor 55-200mm f/4-5.6G ED обектив :)
Та въпроса ми към многоуважаваните от мен хора,с професия и хоби "ФОТОГРАФ" е в какви ситуации мога да използвам 55-2оо обектива.

Отговори на това съобщение
 Re: Малко помощ
Автор: kote   
Дата:   26-01-09 20:42

????
и не знаеш?за какво????[smilie18] [smilie19]
май няма смисъл[ezik]

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   26-01-09 20:48

ползваш го, когато натискаш спусъка на апарата

Автор: darksorrow   
Дата:   26-01-09 20:48

в общия случай - за да снимаш с него.

поради пластмасовата природа на байонета (ако греша - поправи ме!) - чупенето на орехи би било сравнително трудна задача, за която бих ти препоръчал да огледаш високия клас на никон.

Автор: labrax   
Дата:   26-01-09 20:50

Купил си си два обектива - китов - за почти всичко наоколо. Когато нещо ти изглежда малко, а искаш да напълниш с него кадъра, слагаш другия.
Например:
В отсрещния апартамент живее страаашна мацка. Всяка сутрин се къпе и след това гола се реше пред огледалото 30 минути. Пердетата, разбира се, не са дръпнати.

http://www.maoxian.com/images/200704/jmmirror.jpg

Е, точно тук слагаш големия обектив. И снимаш, снимаш, снимаш. (Така звучат фантазмите на начинаещите фотографи.)
Друг пример:
Виждаш някаква странна птица на дървото срещу вас. Гледаш и, Ама това било

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Pelican.great.white.arp.750pix.jpg

Бързо слагаш големия обектив. И снимаш, снимаш, снимаш.

Публикацията е редактирана (26-01-09 20:55)

Автор: boink   
Дата:   26-01-09 20:51

можеш да го ползваш за много неща, но най вече за учебна дейност (ако досега не си имал друг такъв апарат). да се ориентираш по милиметрите, да се научиш да си пазиш зумовете от прах, да смяташ математика ако ти трябва, ще ти е много полезен и ще ти изостри адски много апетита за стъклария.

Автор: baddimo   
Дата:   26-01-09 20:52

..Питай дядото на Бони...Д???
...Майтапа си е майтап...
...Мерака остава...

Автор: kote   
Дата:   26-01-09 20:56

"многоуважаваните от мен хора,с професия и хоби "ФОТОГРАФ"" се учат да го ползват и да четат книжки да се образоват а ти с кофата и фунията...[ezik] [smilie23]

Автор: красис   
Дата:   26-01-09 21:04

нещо не схващам и за кво ти е като не знаеш кое как и кога се исползва.не се заяждам ама.....[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: abrashev1   
Дата:   26-01-09 21:44

След като съм писал какъв апарат съм си купил с китовите обективи , мисля,че е достатъчно ясно какъв фотолюбиел съм.[smile]
Просто досега съм снимал само с Canon A510.
Много ясно,че са за снимане обективите,въпроса е при каква ситуация кой да сложа.
Все пак това е форум,не е срамно да питаш.
Благодаря на labrax и boink за отговорите [smile]
А между другото kote,представи си ,че си собственик на завод и искаш съвет за отопление от специалисти и те ти кажат:"Да беше учил 4-5 години та да разбереш" - мисля , че няма да ти е приятн,нали [smile]
Успех на всички,просто исках съвет[beer]

Автор: krokodil1   
Дата:   26-01-09 22:18

abrashev1 не се сърди ,разни хора разни подходи,а на скъпите присмехулници бих искал само да ги попитам ,те да не би да са се родили всезнаещи? Така,че питай ..и не се притеснявай

Автор: CanoniO   
Дата:   26-01-09 22:22

Абрашев, отговорът на такъв въпрос е само един:

55-200 се ползва във случаите, когато имаме нужда от 55мм до 200мм. Тези случаи не включват снимане на слаба светлина, защото обектива не струва.

Автор: pmartinov   
Дата:   26-01-09 22:30

Любителски снимки с Nikkor 55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX

http://www.pbase.com/cameras/nikon/55-200_4-56g_ed_afs_dx

Публикацията е редактирана (26-01-09 22:35)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »