Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Just for fun
Автор: vagar   
Дата:   26-01-09 13:03

Понеже в ФФ не намирам категория фото-разказ (фото-новела, фото-драма или фото-комедия), а ако има, вероятно нямам достъп, бидейки прохождащ фотолюбител, с молба за мнение:
- относно историята като цяло
- относно фотографското качество

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGES_ALL&ALBUM_ID=17181

Стъклото е Sigma 28-300 mm f3.5-6.3 DL Aspherical IF Hiperzoom (взех го на втора ръка от ИДА, който освен всичко друго, ме въведе и в DSLR-фотографията, за което искрено му благодаря).

Отговори на това съобщение
 Re: Just for fun
Автор: dau   
Дата:   26-01-09 13:08

и какво сега трябва да гледаме мазничка зуум сигма ли?

Дата:   26-01-09 13:11

Съжалявам, това съм имал :(

Re:
Автор: esc   
Дата:   26-01-09 13:13

няма история...няма и качество...[smilie8]

Автор: mixmike   
Дата:   26-01-09 13:32

верно сигмата ли е толкова зле[smilie10] [smilie11]

Автор: charm   
Дата:   26-01-09 13:32

vagar, не съм специалист в фото-разказите, но смятам, че не е достатъчно да снимаш едно птиче, да подредиш текст под него и да наречеш това история. При фото-разказа, кадрите трябва да говорят повече, случващото се от историята да бъде в тях, не в текста. мисля, че за тази категория, можеш да научиш много от един автор тук - muter.

по отношение на качеството... незнам какво да ти кажа. на един от кадрите клюна дори на животинката беше резнат.

с две думи - старай се повече. гледай много, пресявай и се учи. има и доста интересни книжки.

а в тази тема очаквай предимно подигравки - такива сме станали всички, за съжаление [smilie2]

Успех ти желая! [smilie24]

Автор: ejko   
Дата:   26-01-09 13:38

Never more?!?!??!?!?
WTF?!?!?!?

Автор: charm   
Дата:   26-01-09 13:40

о, да... и за това подкрепям ежко [smilie11]

да ти кажа често, в първия момент помислих, че автора е 15 годишно момче.... [smilie11]

Дата:   26-01-09 13:41

Към charm:
Благодаря за препратката към muter; наистина има какво много да се научи от там (снимките сами да говорят :-).

Автор: IDA   
Дата:   26-01-09 14:25

Присъединявам се към Charm. Що се отнася до качеството, в условия на малко светлина е изключително трудно да фиксираш движението на бързо движещи се животни, още повече птици в толкова близък план, независимо с какъв обектив и апарат ги снимаш. Ако беше ползвал вградената светкавица на 1/200 с. скорост на синхронизация и беше снимал по-отдалеч, снимките не само че щяха да са далеч по-резки, но и щеше да се вижда много повече детайл и цветове в тъмните участъци.

Пробвай пак! Още много упражнения са нужни!

Автор: d_ave   
Дата:   26-01-09 14:53

На мен пък ми харесва, няма високите претенции и лигавщини на голяма част от артЪ изцепките, които се намират навсякъде из форума и наистина е точно "Just for fun". в крайна сметка, освен ако не си изкарваш хляба с това, фотографията не е ли предимно забавление? нужно ли е всяка снимка на пиле да е с разцепващо косъма качество? не е ли по-важно като гледаш снимките да усетиш настроението, което ситуацията е донесла на снимащия?
хайде сега чакам да ме нападнете:)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: