Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Фестивал на маскарадните игри в Перник-комерсиализация или запазване на традиции
Автор: harisma   
Дата:   23-01-09 19:28

Ежегодният фестивал на маскарадните игри в Перник, вече ще се провежда всяка година.От4 години интервалът от времето на провеждане стана 2 години и тази година беше решено да се провежда ежегодно.Дотук добре.Сеир, мирис на скара, наливно вино, и механични пластмасови китайски кученца, лаещи с дрезгав глас от някой кашон.Това ще се предлага за "хората", колкото до нас фотографите, "куверта" за упражняване на любимата професия е доста солиден.Принципно всяка година акредитации се издават напълно безплатно, за разлика от други година тази реших да не чакам последния момент и да си си взема акредитацията преди фестивала.Бях упътван от доста хора, но в крайна сметка намерих щаба по организирането на фестивала.Влизам вътре, питам един учтив човек дали това е мястото, той потвърждава и ми казва, че в дъното на стаята ще си взема.Тръгвайки към края на стаята аз минавам покрай един кашон с току що напечатани акредитации - без име - приличащи на визитни картички.Посрещат ме 5 човека, с думите: "- От къде сте?" и "-Ааа искате да снимате..." - От тази година акредитацията се заплаща... 5 секундна пауза - цената е 100лв... [smilie10]
[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]
През 5 минутната пауза си мислех за цени от 5 до 25 лв, но явно новото градоначалство е решило да изкарва пари и от снимането.Министерството на културата поема всички разходи по организацията, следователно не смятам, че снимането трябва да се обвързва с каквато и да е сума.Дали по усмотрение на "служителката" или по усмотрение на "Община Перник" сумата за щракане е 100 лв.Ако не те устройва, блъскай се в тълпата и си снимай...[smilie19]
Видяха, че интереса към събитието е голям от страна на гражданите, медиите, чуждестранни гости и "ФОТОГРАФИ" и решиха, че фестивала ще бъде всяка година, и че снимането ще струва пари[smilie19] [shtrak]
Можеше да търся правата си (за което често казано ме е яд.Някак си обаче загубих желание за всичко, отчаях се за поред път от политиката водена в страната и си тръгнах.
Реших да споделя "мъката" си с вас.100 лв. е някаква безумна цифра за някакви картончета които бяха пръснати по една маса, и доводите на организаторите се губят, но...
Реших да запозная, обществото от фотографи, за пречките, които стоят пред някои от вас в утрешния ден, ако сте решили да снимате "кукери", и да предотвратя евентуалното Ви разочарование.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Фестивал на маскарадните игри в Перник-комерсиализация или запазване на традиции
Автор: Amigo   
Дата:   23-01-09 19:40

това е положението, аз го разбрах по телефона [smilie6] [smilie6] да не се моткат пред профитата всякакви произволни щракачи, както ми обясниха, а дали това е причината... [smilie6] [smilie6] [smilie5] ама такива пак ще има със сигурност де[smilie5] [smilie5] акредитации за "мой човек" [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Re: Фестивал на маскарадните игри в Перник-комерсиализация или запазване на традиции
Автор: nodoubt   
Дата:   23-01-09 19:42

ясно

ако имаш 100 лева си профи ако нямаш - не си [smilie24]

аз ше си чакам 28ми [smilie25]

Дата:   23-01-09 19:43

а какво има на 28-и? [smilie11] [smilie8]

Дата:   23-01-09 19:54

На 28 нищо, днес е откриването - 23, закриването е на 25.Акредитации имаха всички работници по изграждането на сцената, осветлението, и куп други знайни и незнайни "войни".Както казах, "картончетата" с акредитациите, бяха буклано разхвърляни на една маса, а в един кашон имаше още стотици такива...Можеше да мина и да си открадна, без никакъв проблем...Хвърлени бяха като визитни картички в хотел.Картички за 100лв. - [smilie25] [ezik] [ezik] [ezik] [smilie19]
Въпрек, че имах голямо желание, тази година ще обявя бойкот![smilie22] [shtrak]

Автор: marto   
Дата:   23-01-09 19:59

не е нищо harisma

[smilie3]

Дата:   23-01-09 20:04

ааа, то било на 28 февруари чак в Ямбол [smilie8] [smilie8]

Автор: didesignbg   
Дата:   23-01-09 20:12

Някои от мрънкащите, знае ли какви права и задължения поема с акредитацията?

Министерството на културата поема всички разходи по организацията

Това няма нищо общо с реалноста, не знам кой ти го е казал[smilie18]

следователно не смятам, че снимането трябва да се обвързва с каквато и да е сума

Снимането не се обвързва с каквато и да е сума, фестивала в Перник за разлика от други подобни мероприятия е безплатен за зрителите и за снимащите.

Не са кукери, а сурвакари.

Дата:   23-01-09 20:20

ами кукери няма ли да има бе?! [smilie11] [smilie8] [smilie11]

Дата:   23-01-09 20:28

Ти на 100лв "без пари" ли му викаш?Стрина ми Гюргя ли го организира? - цитат Започна Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва 2009" ... финансовата подкрепа на Министерство на културата...
Има си спосори, но главно се плаща от Вас - от данакоплатците.Ти знаеш ли какив са ти задълженията, след като придобиеш "безплатна" акредитация?

Дата:   23-01-09 20:29

Кукери ще има, но не в Ямбол а в Перник, на 23-24-25 януари.[shtrak]

Дата:   23-01-09 20:37

Аз знам прекрасно. Но ти не си даваш сметка за какво е акредитацията.
Пак повтарям никой няма да те спре да снимаш на фестивала, поне досега не е имало такъв прецедент. С финансовата подкрепа не значи абсолютно нищо. Подкрепа са и 100те лева, който няма да дадеш за акредитация.

Дата:   23-01-09 20:38

напред, към Перник! [smilie5] [smilie5] [smilie25] [smilie25] [beer] [shtrak]

Дата:   23-01-09 21:03

А ти ще дадеш ли?Говоря за снимане, вътре извън огражденията - както добре ме разбираш.
Така първо кажи какви са ми задълженията защото като виж утре съм решил да дам 100лв. и да снимам.На база какво ги давам, каков получавам след като всички ще снимат?Аз по същата логика с малко усилия ще си издействам "акредитация", няма да дам 100лв. и какво губя - нищо!Неможе да ме убедиш, че са в правото си да събират пари за акредитацията, и защо от тази година е жегоден и се плаща за акредитация (не използвам думата "снимане")?
Благодаря

Re: Фестивал на маскарадните игри в Перник-комерсиализация или запазване на трад
Автор: Di_mitar   
Дата:   23-01-09 21:15

Автор: harisma
Дата: 23-01-09 20:29

Кукери ще има, но не в Ямбол а в Перник, на 23-24-25 януари.

Я ни светни в Ямбол на 28.02.2009 кво ще има [smilie11] Щото " Кукерландия 2009 " ми звучи точно като кукери [smilie10]

Дата:   23-01-09 21:26

Лелел много си зле!

Автор: harisma
Дата: 23-01-09 20:29

Кукери ще има, но не в Ямбол а в Перник, на 23-24-25 януари.

Я ни светни в Ямбол на 28.02.2009 кво ще има Щото " Кукерландия 2009 " ми звучи точно като кукери

Ти се противоречиш - аз говоря, че на 28 в Перник няма да има нищо!А на 23-24-25 в Перник а не в Ямбол, мисли преди да пишеш![smilie21]

Дата:   23-01-09 22:28

Говоря за снимане, вътре извън огражденията
Не разбирам какво искаш да кажеш[smilie11]

Акредитация ще ти е нужна за снимане вътре в кошарата пред журито.
Никой няма да те спре да снимаш на друго място. Това че си с апарат не ти дава право да се гъзурчиш пред мен обикновения зрител, просто защото и двамата сме равни. Ако щеш и двамата сме платили данъци от които се издържа фестивала (нали така беше).
Предни издания на фестивала също е имало система с заплащане за заснемане, не е за първи път.

За мое огромно съжаление няма да се събират пари от всички снимащи в кошарата. Ако аз бях организатор така щях да направя нещата.

Дата:   23-01-09 22:31

айде бе, не ги ли избистрихте тия кукерски прояви вече [smilie5] [smilie5] утре с яки лакти и на пръсти [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-01-09 23:05

да не си забравиш монопода[smilie18]

Дата:   23-01-09 23:07

didesignbg написа:

> да не си забравиш монопода[smilie18]

приготвил съм тук некъв хилав монопод, да видим [smilie18] [smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   23-01-09 23:54

didesignbg:
"Това, че си с апарат не ти дава право да се гъзурчиш пред мен, обикновения зрител."

Добре казано.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: lukcheto   
Дата:   24-01-09 00:05

А акредитацията какви права дава точно, освен влизане в загражденията?!
'щото миналата година в загражденията влизаха и якредитирани и неакредитирани...
Срещу задължението да се заплати акредитацията трябва и насрещно задължение или положението е "дай парите 'па ше видиме"!?!? Тъпо!

Re: Фестивал на маскарадните игри в Перник-комерсиализация или запазване на трад
Автор: asahi   
Дата:   24-01-09 00:17

Утре ше разбереш каква е разликата.

Дата:   24-01-09 00:18

[smilie5] [smilie5] обаче дават и некви дъждове по прогнозата за времето [smilie11] [smilie8]

Автор: lukcheto   
Дата:   24-01-09 00:20

Асахи [smilie5] не съм в БГ все още[smilie5], но скоро [smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »