Автор: harisma
Дата: 23-01-09 19:28
Ежегодният фестивал на маскарадните игри в Перник, вече ще се провежда всяка година.От4 години интервалът от времето на провеждане стана 2 години и тази година беше решено да се провежда ежегодно.Дотук добре.Сеир, мирис на скара, наливно вино, и механични пластмасови китайски кученца, лаещи с дрезгав глас от някой кашон.Това ще се предлага за "хората", колкото до нас фотографите, "куверта" за упражняване на любимата професия е доста солиден.Принципно всяка година акредитации се издават напълно безплатно, за разлика от други година тази реших да не чакам последния момент и да си си взема акредитацията преди фестивала.Бях упътван от доста хора, но в крайна сметка намерих щаба по организирането на фестивала.Влизам вътре, питам един учтив човек дали това е мястото, той потвърждава и ми казва, че в дъното на стаята ще си взема.Тръгвайки към края на стаята аз минавам покрай един кашон с току що напечатани акредитации - без име - приличащи на визитни картички.Посрещат ме 5 човека, с думите: "- От къде сте?" и "-Ааа искате да снимате..." - От тази година акредитацията се заплаща... 5 секундна пауза - цената е 100лв...
През 5 минутната пауза си мислех за цени от 5 до 25 лв, но явно новото градоначалство е решило да изкарва пари и от снимането.Министерството на културата поема всички разходи по организацията, следователно не смятам, че снимането трябва да се обвързва с каквато и да е сума.Дали по усмотрение на "служителката" или по усмотрение на "Община Перник" сумата за щракане е 100 лв.Ако не те устройва, блъскай се в тълпата и си снимай...
Видяха, че интереса към събитието е голям от страна на гражданите, медиите, чуждестранни гости и "ФОТОГРАФИ" и решиха, че фестивала ще бъде всяка година, и че снимането ще струва пари
Можеше да търся правата си (за което често казано ме е яд.Някак си обаче загубих желание за всичко, отчаях се за поред път от политиката водена в страната и си тръгнах.
Реших да споделя "мъката" си с вас.100 лв. е някаква безумна цифра за някакви картончета които бяха пръснати по една маса, и доводите на организаторите се губят, но...
Реших да запозная, обществото от фотографи, за пречките, които стоят пред някои от вас в утрешния ден, ако сте решили да снимате "кукери", и да предотвратя евентуалното Ви разочарование.
|
|