Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 --КУКЕРЛАНДИЯ 2009--
Автор: admin   
Дата:   19-01-09 10:05

Регламент
на Фото изложба-конкурс
“Кукерландия 2009”

До участие се допускат произведения на български и чужди автори, черно-бели и цветни снимки, без ограничение на използваните технологии. Фотографиите илюстрират традиционните маскарадни игри в България. Един автор може да участва с максимум 5 творби.
Участниците изпращат своите произведения като електронни писма на e-mail: kukerlandia@gmail.com във вид на JPEG файлове с висока резолюция за качествен печат, размер от 20 х 30 см до 30 х 40 см, при 300 dpi или като копирани на хартия фотоси с размер от 20 х 30 см до 30 х 40 см на адрес:
гр. Ямбол 8600
ул.”Стефан Караджа” №49
Студио “3+”
За “Кукерландия”

Изпратените хартиени копия трябва да бъдат придружени с попълнена и подписана декларация.
Изпратените на e-mail: kukerlandia@gmail.com снимки могат да бъдат придружени с попълнено и сканирано копие на декларацията.
След селектиране на фотосите от авторитетно жури, в салона на изложбата-конкурс ще бъдат допуснати до 50 снимки. Авторите, чийто творби са номинирани, ще бъдат информирани на посочения от тях e-mail за контакт.
Окончателното журиране за наградите ще се извърши сред всички отпечатани или получени по пощата фотографии, които ще участвуват в изложбата в галерия “Жорж Папазов” в гр. Ямбол.
Откриването на Фото изложба-конкурс “Кукерландия 2009” и връчването на наградите ще се състои на 28.02.2009 г. от 18 часа в галерия “Жорж Папазов” - гр. Ямбол.

Няма да бъдат допускани до конкурса
Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в изложбата снимки, които не притежават нужните технически качества.
Липсата на собственоръчно подписана Декларация, ще възпрепятствува участието в “КУКЕРЛАНДИЯ”.
Няма да бъдат оценявани снимки, които не отговарят на регламента на конкурса и са измачкани или повредени.
Няма да бъдат допуснати до конкурса и снимки участвували в предишни издания на “Кукерландия”.
Не се допускат до участие в конкурса фотографии на участници в журито и свързани с тях лица.

Жури
Снимките ще бъдат оценени от авторитетно жури в 5 членен състав.
Оценяването ще се извърши чрез точкова система от 1 до 10 за всяка творба, независимо от всеки член на журито.
Резултатите се сумират и тези с най-висок аритметичен сбор в съответните категории печелят съответния приз.
При равен брой точки, оценката на Председателят на журито има приоритет.

Награден фонд:
- Първа награда: 500 лв.
- Втора награда: 300 лв.
- Трета награда: 200 лв.
- Специална награда, за снимка от “Маскараден фестивал Ямбол”: 200 лв.
- Специална награда на „АВ Мебели” - за най-млад, допуснат до участие в изложбата автор -100 лв.
- Специални награди на списание “VAGABOND”: предметни награди и цялостно представяне на автора в списанието.
- Дипломи за участие и призови места.

Забележка: Организаторите си запазват правото да учредят и други награди в зависимост от обстоятелствата и отправят покана към организации и фирми, както за спонсорство, така и за увеличаване на наградния фонд чрез предметни и парични награди.

Откупки
По време на изложбата всички снимки ще бъдат достъпни за покупка, както в галерията така и чрез http://www.auction.bg/, на цени определени от авторите.
При евентуална продажба авторите получават 100% от продажната цена, при което се задължават да предоставят ново копие на организаторите.

Допълнителни условия:
След закриване на изложбата всички участвали в нея фото снимки, (копия направени от организаторите или изпратени от авторите) стават собственост на специален фонд, съхраняващ се в галерия “Жорж Папазов” – Ямбол.
Авторите на творбите, участвали в изложбата, дават съгласието си и приемат да отстъпят права на произведенията си за:
- Организиране и медийно отразяване на фотоизложба-конкурс “Кукерландия”.
- Участие в ретроспективни изложби и публикации;
- Реклама на туризма в региона, местните обичаи и етнос в региона;
- Архивирането им във фонда на конкурса, както и за публикуване на каталог на изложбата-конкурс;
- Получените, но не одобрени за участие в изложбата копия, се връщат на авторите при изрично заявено желание чрез куриер за тяхна сметка.
- Организаторите не носят отговорност за не потърсени в срок от 6 месеца снимки.
Организаторите си запазват правото на допълнителни промени, наложени от обстоятелствата.

Получаване на наградите
Парични и предметни награди се получават в момента на откриване на изложбата.
Неполучени парични награди в момента на откриването могат да се получат по банков път по посочена банкова сметка от автора в декларацията или чрез пощенски запис за сметка на получателя.
Неполучени предметни награди и Дипломи за участие ще бъдат изпращани чрез куриер за сметка на получателя.

Календар
До 13.02.2009 г. – Получаване на снимки и декларации за “Кукерландия 2009”.
До 20.02.2009 г. – Приключване със селекцията и информиране на одобрените автори.
28.02.2009 г. – Журиране, определяне на наградените творби, откриване на изложбата, връчване на наградите.

Контакти
Константин Зайков - 0897 919333
Стоян Стоянов - 0888 264785
kukerlandia@gmail.com

Д Е К Л А Р А Ц И Я
от

………………………………………………………………………………………………………
(трите имена)

ЕГН …………………………..,

(постоянен адрес)

(адрес за кореспонденция)

(телефон, e-mail)

в качеството на участник в Националната фотоизложба – конкурс “Кукерландия 2009” и номиниран за наградите на конкурса и експозицията декларирам следното:
1. Всички предоставени снимки са мои авторски и притежавам всички авторски права върху тях.
Запознат съм със статута на НФК “Кукерландия 2009” и приемам условията за участие, а именно:
1. След закриване на изложбата всички участвували в нея фото снимки, копия направени от организаторите или изпратени от авторите, остават в специален фонд, съхраняващ се в галерия “Жорж Папазов” – Ямбол.
2. Приемам, произведенията ми да бъдат ползвани за реклама на туризма, кукерските празници, изложбата “Кукерландия” и маскарадния фестивал в Ямбол, включително и за публикации в медии, отразяващи гореспоменатите възможности.
3. Давам съгласието си творбите ми да участвуват и в други ретроспективни изложби на конкурса, включително и за публикации в медиите, отразяващи изложбите.
4. Приемат снимките ми да бъдат архивирани във фонда на конкурса, както и да бъдат публикувани на каталог на изложбата-конкурс;
5. Съгласен съм/ Не съм съгласен / с точка шеста от настоящата декларация.
(Ненужното се зачертава)
6. По време на изложбата всички снимки ще бъдат достъпни за покупка, както в галерията така и чрез http://www.auction.bg/, на цени определени от авторите.
При евентуална продажба авторите получават 100% от продажната цена, при което се задължават да предоставят ново копие на организаторите.
7. Определям цена на снимка, както следва:

 ................................................... ..........................
(име на снимката) (цена в лева)
 ................................................... ..........................

8. Парични и предметни награди, неполучени по време на откриване на изложбата (28.02.2007г. 18,00 часа) се изпращат чрез пощенски запис, по банков път или чрез куриер за сметка на автора.

............................... Декларатор: ..................................
(дата) (собственоръчен подпис)

............................... .........................................................
(населено място) (собственоръчно изписване на името)

-------------------------------------

ФОТО ФОРУМ НЕ Е ОРГАНИЗАТОР НА КОНКУРСА. ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ ОТПРАВЯЙТЕ НА ПОСОЧЕНИТЕ ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ МЕЙЛ И ТЕЛЕФОНИ.

Отговори на това съобщение
 Re: --КУКЕРЛАНДИЯ 2009--
Автор: джъмбо   
Дата:   19-01-09 11:35

още ли удържат данък от наградата [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] направо изумях като ми го казаха [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ecobo   
Дата:   19-01-09 11:37

Миналата година удържаха [smilie18]

И аз за пръв път чувам и виждам подобна дивотия [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: glorious   
Дата:   19-01-09 12:31

айде да върви по вода [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   19-01-09 13:25

2. Приемам, произведенията ми да бъдат ползвани за реклама на туризма...

Това означава ли, че снимките ще цъфнат в рекламните брошурки на местната турагенция, щото са им били дадени от общината?

Автор: джъмбо   
Дата:   19-01-09 13:37

и то безплатно асахи [smilie7]

Автор: vaskoni   
Дата:   19-01-09 20:29

Който не е съгласен с правилата, не участва. Просто е![smile]

Дата:   19-01-09 20:31

То пък един наплив за участие... Погледни снимките, дето са участвали, и ще се увериш за какъв връх на фотогарфията става дума.

Автор: nodoubt   
Дата:   19-01-09 20:32

а господин асахи можеби е присъствал на последните 3 изложби в Ямбол https://photo-forum.net/joro/emoticons/simp0082.gif

Дата:   19-01-09 20:35

Наградените творби не бяха тайна.

Дата:   19-01-09 20:37

и какво им беше на наградените? Не ти ли харесаха? [smilie18]

Автор: stoyan22   
Дата:   19-01-09 21:22

За данъците: Тъй като наградите са от общинския бюджет, то изразходването на тези средства е подчинено на куп правила и условности. Та с една дума държавата си е променила правилата и тази година НЯМА ДА ИМА УДРЪЖКИ.
За точка 2:
2. Приемам, произведенията ми да бъдат ползвани за реклама на туризма, кукерските празници, изложбата “Кукерландия” и маскарадния фестивал в Ямбол, включително и за публикации в медии, отразяващи гореспоменатите възможности.

Тези ограничени права за ползване се предоставят на организаторите: галерия “Жорж Папазов” – Ямбол, Община Ямбол, Община Тунджа, Ямболска регионална туристическа асоциация. Те им дават правото да ползват но не и да дават или продават снимките на други организации или фирми за ползване.

Публикацията е редактирана (19-01-09 22:03)

Дата:   19-01-09 21:42

Удръжки. И не държавата си е променила правилата, а организаторите са се светнали как да ги позаобиколят. Щото получаването на пари или е доход, или е сделка. Поне според НАП.

Втора точка би могла да бъде:
2. Приемам, произведенията ми да бъдат ползвани от организаторите за реклама на туризма, кукерските празници, изложбата “Кукерландия” и маскарадния фестивал в Ямбол, включително и за публикации в медии, отразяващи гореспоменатите възможности.

Дата:   19-01-09 21:57

Стояне, ще има ли фестивал тази година или да? [smilie3]

Автор: marto   
Дата:   19-01-09 22:00

Да, на 28.02.2009 [smilie24]

Дата:   19-01-09 22:02

Дано да е топло, че последните две години все съм болен след фестивала [smilie2]

Дата:   19-01-09 22:03

Ще се сгряваме пак... няма начин [smilie3]

Дата:   19-01-09 22:04

Ще си взема едно 200-грамово "Black&White" във вътрешния джоб и съм ОК

Дата:   19-01-09 22:06

"Black&White" - колко фотографско звучи...

Автор: stoyan22   
Дата:   19-01-09 22:23

Не ми е работа да разбирам от счетоводство, така че не мога да го коментирам.

За следващата година ще имам в предвид забележката. Организираме конкурса за четвърти път и досега не е имало случай на някой фотограф да са му биле нарушени правата.

Ако има такъв случай поемам отговорността, лично да му платя дължимия хонорар.
[beer] И на 28 02 чакаме всички [shtrak]

Автор: nodoubt   
Дата:   19-01-09 22:24

[shtrak]

Дата:   23-01-09 21:30

marto написа:

> "Black&White" - колко фотографско звучи...
>

Хахаха, верно! Не се бях усетил. Просто ми харесва тази американска ракия [smilie3]

Автор: j_mironski   
Дата:   24-01-09 01:38

Аз мога ли да попитам, тъй нареченото жури к'во разбира от фотография, и има ли някой корифей на това изкуство там дето да преценява обективно. И друго да питам как става там това отсяване на 50те най добри
какъв е критерия.Питам щото много мътна ми се вижда работата.
А и още нещо да питам - пак ли толкова вял и недодялан ще е фестивала. Я идете и вижте в Перник какво се прави. Жалко - само името кукерландия е останало от тоя празник

Автор: zlak   
Дата:   24-01-09 07:22

j_mironski - Фотографията , като изкуство е субективна и всяка класация в изкуството сама по себе си е субективна.. Няма как да се нарече един фотограф обективен , щом други 10 колеги ще имат различни мнения от него. Петдесет фотографии не са петдесет тикви че да ги претеглиш и да кажеш коя е най-голямата.
Добрите снимки могат лесно да се селектират , защото качествената снимка си личи отдалеч. Субективния момент би бил при определянето на трите най-добри , но от него няма как да се избяга.
Да си чувал някой изкуствовед да е определил коя картина в Лувъра е най-красивата?
С най-добри чувства - да не се засегнеш нещо [smile] [beer]
Поздрави!

Публикацията е редактирана (24-01-09 09:37)

Дата:   24-01-09 12:40

"А и още нещо да питам - пак ли толкова вял и недодялан ще е фестивала. Я идете и вижте в Перник какво се прави. Жалко - само името кукерландия е останало от тоя празник" - j_mironski
Аз донякъде съм съгласен с колегата Миронски. Но затова си има причини, които всички знаем. Най важната според мен е че града просто запада финансово, хора се местят да живеят в по големи градове, където има работа и т.н. Жалко е че този красив едно време град постепенно се превръща в село от градски тип...с некадърно управление и със слаб управленски ресурс. Кукерландия отдавна не е това което беше преди!
Само изказвам собственото си мнение, не искам никой да се засяга!

Публикацията е редактирана (25-01-09 23:28)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »