Автор: Rosencho
Дата: 17-01-09 13:52
Нещата според мен отново отидоха в грешната посока. Темата беше за тези, които се интересуват от новото тяло на Никон (аз не съм сред тях). Най-яростните нападки дойдоха точно от хора, които не ги интересува ни най-малко това тяло или фирмата Никон като цяло. А това, че в класацията едно тяло било пред друго с 2-3 десети разлика, и някой се засяга от това, е направо смешно. Ами тялото, което е по назад с 2-3 десети например, е по-напред в някой от от делните параметри. Който знае какво търси и се е запознал подробно с методиката на измерванията може да интерпретира резултатите достатъчно добре и да оцени кои разлики са незначителни и на кои си заслужава да се обърне внимание (има предостатъчно данни за това в сайта).
Най-ценното е, че хората са си дали труда да тестват камерите така, че да се елинминират личните впечатления и да се съпоставят резултатите при еднакви условия. Не разбирам, защо някой се дразни, че има тела от по-нисък клас с по-добра оценка, според тези тестове, от други по-скъпи и по-горен клас. Едно тяло само сензор ли е? Или има и други неща като ергономия, функционалност, надеждност и софтуеър, който да даде максимума от възможностите на сензора.
Като чета някои постове оставам с впечатление, че DXO са дилетанти, а не утвърдена лаборатория. Те не разбират от тези измервания и си позволяват да пуснат в интернет сайт с неверни данни точно когато светът е в икономическа криза. Явно играят на всичко или нищо.
Колко от вас си направиха труда да изчетат методиката, формулите, цитираните стандарти и да се опитат да ги разберат?
За мен сайта дава ценна информация, която няма как да се получи в домашни условия или от хора неспециалисти и неразполагащи с нужната за това техника. А всеки, който знае какво иска от едно тяло, може да го вземе в ръце, да поснима и да си направи изводи за нещата, които не са дадени на сайта.
А иначе ние българите разбираме от всичко (по дифолт), от това, което имаме по-добро няма, всички други (включително и другите българи) не разбират и са глупаци и манипулатори, нищо не може да ни накара да променим мнението си и да признаем грешките си, да оценим постиженията на другите и да бъдем обективни и безпристрастни. Ние можем да водим спор и да дискутираме сами, защото мнението на другите е без значение. Ето това се казва патриотизъм и чувство за принадлежност, които ще ни изведат до нечувани икономически и културни висини.
|
|