Автор: xph
Дата: 12-01-09 12:59
Ще пиша програма за дипломна работа и си мислех да е нещо свързано с фотографията. Като съдя по себе си, мисля да е нещо свързано със съхраняването и категоризацията. Нещо подобно на Адоуб Бридж, но не толкова като браузър. Идеята е следната: снимаш, после отваряш картата, селектираш снимки и за тях започваш да си избираш - в каква категория са (например "портрет"), как да се казва името на сесията (например "съседката пред блока") и програмата си прави съответните папки в избран уъркспейс и копира снимките там. После като отвориш програмата да можеш да търсиш по категории, име на сесията, от екзифа могат да се вземат датите на снимане, техническа информация. Мисля също да има рейтинг на снимките, да се чертаят хистограми, да има 2-3 размера на привю, към един оригинал да могат да се асоциират няколко различни обработени вариянта на снимката, изобщо всевъзможни екстри, улесняващи търсенето, съхранението и работата с големи количества снимков материал.
Все още ми е доста мътно какво да включа и как да го организирам, затова разчитам на вас. Споделете ползвате ли подобни програми, какво би ви харесало, как съхранявате снимките си... пък ако излезе нещо прилично, може на всички ни да е от полза
|
|