Автор: borissov
Дата: 08-01-09 18:50
Току-що и аз ъпдейтнах фирмуеъра. Не че съм забелязал да има нужда досега - сигурно щото още не съм снимал с апарата :-) Утре му е бойното кръщене. Автофокусът наистина ми се струва по-бърз и точен от 5Д (но разликата е малка), на 3200 АСА кърти мивки, туй са първите впечетления. И има ебаси телевизора отзад :-) Менюто е в пъти по-удобно от старото.
Шотландецо, то в студиото на силното пилотно осветление трудно ще имаш проблеми с автофокуса :-)
Иначе не разбирам всичкото това мрънкане за автофокусната система на старото 5Д - на мен си ми вършеше идеална работа, във всичките режими. Пък мацките не е като да стоят на едно място, шават си бая (изнервям се като са статични:-)). Освен това има още нещо - откакто отсвирих големите ламби и минах на 580тки (99% от снимките извън студио), установих, че като му шибнеш на 5Д-то една 580 отгоре (с нейния ИЧ помощник (баси колко тъпо звучи на български)), АФ-то наистина кове без лабаво дори и при пълна тъмница (ако обективът е съвместим с ИЧ помощника на светкавицата), буквално не пропуска кадър - снимал съм така в гора нощно време (в града поне има отнейде лабава светлинка за фокуса, в гората е тъмно като в негърски г*з), с малко зор, но си бачка. Предполагам, че същият ефект ще се получи и при използването на ST-E2, или както там беше името на ИЧ командера за блескавиците, който също има фокус асист. Що се отнася до 9-те точки - ми аз така или иначе ползвам точно 3 от тях, повече ми не трябват :-)
|
|