Автор: ittv
Дата: 04-01-09 12:21
Ами според мен бягай надалече от този сайт, имам опит с такива сайтове (работата ми изисква да се занимавам с онлайн измами) ето лекото проучване което ми отне 5 мин да направя а и предполагам малко полезни съвети за всички:
1. На такива сайтове се гледа дали след checkout ви препраща към https:// и ако да, дали сертификата който се ползва е TRUSTED, в случая да, но това не винаги е достатъчно.
2. Какви плащания се приемат - кредитни карти, пейпал и т.н. ако е с кредитна карта направете си една фалшива регистрация преди това и въведете фалшива кредитна карта и се опитайте да направите плащане, ако мине сами може да се сетите, че сайта е направен само за крадене на кредитни карти.
В случая, приемат само банкови преводи, което е много съмнително , от whois инфото за домейна, което също трябва да се гледа се вижда следния адрес :
Administrative Contact:
IGOR, PETCHORINE
GLOBALMEDIAPRO LTD
L20, ASB Tower
135 Albert St
Auckland, Auckland 1010
NZ
Докато като за плащане ви дават някаква си банка в Дания:
Bank name: Nordea Bank
Bank address: Meldahlsgade 1, DK-1613 Copenhagen V, Denmark
IBAN number: DK8820005036259371
SWIFT (BIC): NDEADKKK
Ако приемат плащаниа само през Western Union може да сте сигурни, че става въпрос за измами, най-големите измами в момента се правят чрез Western Union поради простата причина, че са непроследими.
3. Да се върна на whois инфото за домейна :
ICANN Registrar: NETWORK SOLUTIONS, LLC.
Created: 2000-08-03
Expires: 2018-08-03
Updated: 2008-12-28
Вижда се, че е доста стар домейн, което предполага добра репутация, от доста време на пазара и т.н., но тук се вижда едно притеснително Updated: 2008-12-28, което води до мисълта, че нещо се е променило, най-вероятно собственика на домейна.
Домейна е регистриран на името на IGOR, PETCHORINE руснак който не знам какво общо може да има с Нова Зенландия или Дания, и като се пусне едно бързо търсене в Google за това име излиза следния пост :
http://www.resellerratings.com/forum/merchant-discussion-shopping-advice/128467-globalmediapro-very-careful.html
Вие си правете сметка какъв е сайта :)
Надявам се да съм ви бил полезен и Честита Нова Година на всички, живи и здрави!!!
Публикацията е редактирана (04-01-09 12:23)
|
|