Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Canon SX10 IS
Автор: peopenevsky   
Дата:   25-12-08 13:06

Здеавейте, имам следния въпрос към притежателите на Canon SX10 IS.
Имам също такъв апарат от 2 месеца. Сега забелязах нещо което ме дразни и искам да питам дали вашите апарати също го правят.
Като завъртя колелото на сцена спорт от апарата се чува един лек шум подеобен на хъркане. Дали това е нормално и здравословно за апарата? Какво ще е ако цял ден снимам на тази опция.
Ше съм ви благодарен ако ми отговорите дали вашите също имат този шум, и какво може да е това.
Мерси

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Canon SX10 IS
Автор: spiritch   
Дата:   25-12-08 19:50

При моя го няма този шум

Автор: ikostov   
Дата:   25-12-08 22:58

При мене го има и като убера бутона за снимане шума спира. Като го пусна пак се появява. Досега не го бях забелязал. Според мене не е дефект.

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   26-12-08 00:07

Интересно.. и аз имам такъв апарат от месец, но не го бях забелязал това.. рядко ползвам сцените, но сега като каза пробвах и при мен се получава нещо такова.. но се чува като пукане.. точно "пук" "пук" "пук", и не е само при Спорт, като натисшен бутона за фокуса спира. Интересно явление е.. дано не е проблем :) ако някой може да го измисли какво е.. ще е интересно. :)

Автор: pepopepo   
Дата:   26-12-08 00:10

При мен няма такъв шум.

Дата:   26-12-08 00:38

Интересно !! При някой го има, при други го няма, а при трети го има дори и при други сцени. При мен го има само при спорт и като обера спусъка изчезва.
Но спусъка се обира когато ще снимаш, ако апарата стои на тази сцена и снимаш на всеки 15 мин как детето ти играе с топка апарата ще си пука вътре цял ден. Дали е добре?? не зная.

Автор: digitalgab   
Дата:   26-12-08 00:57

Пиши им на канонците в хедофиса да обяснят явлението.

Автор: t.marev   
Дата:   26-12-08 14:49

Много е вероятно това да е автофокуса. В режим спорт, да минава в режим следящ автофокус и да си джегърта постоянно, докато не натиснеш мекия спусък, тоест да го заковеш. Загледай се дали мести фокуса, дали следи движещи се обекти и ще разбереш.
Ако е това, тогава снимай детето ти на друг режим, но ще фокусира малко по-бавно.
На някои, така им джегърта блендата примерно....

Дата:   26-12-08 21:15

Не е от аутофокуса. Държа апарата неподвижен
фокусира си един обект и фокуса си остава там. Джагъртането си продължава.

Автор: kaic   
Дата:   27-12-08 09:43

Пейчи, не се притеснявай и в моят се чува. Това го има единственно на режим спорт. Много е вероятно да е така конструктивно направено. Наистина след като се фокусира и спира да ръмжи, така, че аз смятам, щом го има само на един режим, не е дефект а така трябва да бъде. Призапис на виде клип не се чува така, че не пречи. Съгласен съм с t.marev, ч е е възможно да е някакъв следящ фокус или нещо подобно.
Поздрави и се обади на skype довечера.

Автор: t.marev   
Дата:   27-12-08 10:06

peopenevsky написа:

> Не е от аутофокуса. Държа апарата неподвижен
> фокусира си един обект и фокуса си остава там. Джагъртането си
> продължава.

Хм...тогава вероятно блендата...
Виж, ако не е дефект, тогава не те бърка.Другия колега, дето има същия щом казва че и при него го има, значи не е фатално.
Преди да го разнасяш по сервизите, можеш да отидеш в магазина и да искаш да разгледаш този модел, все едно го купуваи. Ако и на него го има, значи инженерите са го предвидили...ката "спортна" атмосфера на режим спорт.[smile]

Автор: cmouko   
Дата:   27-12-08 17:14

Това е автофокуса на всички е така.

Автор: pepopepo   
Дата:   27-12-08 20:54

Възможно е да е от автофокуса.
Усещам,че се мести по леките вибрации но шум не се чува.

Автор: momomo   
Дата:   02-02-09 13:36

Реших да не пускам нова тема и ще си задам въпросът в тази.

Та и аз имам Canon SX10 IS отскоро, но съм много начинаещ и не мога да се справя с ръчните настройки. Чудя се има ли как да се настрои така, че при снимки като тази фокусът да е само върху детето, а обектите отзад да не са на фокус т.е. да се намали f?
http://1.bp.blogspot.com/__6Uehv6R1sQ/SYa47CNomZI/AAAAAAAAFrY/S6V0CV2-DXM/s1600-h/31+january+qna+202...

ps. иначе по темата тих шум има, не съм забелязала при кои сцени.

Ще съм много благодарна някой, който разбира повече да ми обясни. Не знам дали изобщо това, което искам е възможно с този апарат. [smilie11]

Публикацията е редактирана (02-02-09 13:37)

Автор: digitalgab   
Дата:   02-02-09 14:40

Снимай на фокусно 60-80-100 мм, АР или М, задай минималната възможна диафрагма, 2.8-4.

Публикацията е редактирана (02-02-09 22:00)

Автор: surg   
Дата:   02-02-09 19:12

momomo

горещо ти препоръчвам да прочетеш цялата тема за Канони С3/с5, акое дълга вече, всички въпроси които ще ти хрумнат са разгледани там....

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=951824&t=520359&phorum_uriauth=#reply_951824

Фен-клуб на снимащите с Canon S2 / S3 Is и S5 Is\

Публикацията е редактирана (02-02-09 19:13)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »