Автор: Avi
Дата: 10-12-08 18:14
deniac написа:
> Попита защо тази снимка е подходяща за експеримент и аз
> отговорих.
опс, да - правилно :) май любимото ми число ми изигра лоша шега с неподходящ пример :))
относно кадъра - ако погледнем на черните облаци като контрапункт на земята и своеобразен винетинг на кадъра, който да поведе окото на зрителя към притегателния център на внимание - самотното дърво. тогава облака става изразно средство, важно за композицията - и неважно за метеоролозите...
между другото само да споделя - никоя от приложените снимки не ми харесва, да ме простят авторите им :)
> Фотографията за всеки е различна вероятно, а въпросът "Какво е
> фотография" е по-добре да е в нова, гранд тема.
Такаа... значи след като отговора на тоя въпрос е различен за всеки, защо е нещо лошо част от хората в тоя сайт да смятат, че пейзажната фотография е хубава със зелени небеса и оранжеви треви? Защо да се правим на ментори и да казваме кое е добро - лошо? Защо не подминаваме "лошата" фотография и да гледаме само "добрата"?
За мене фотографията е израз на авторовото виждане. Хората, които са виждали мои снимки никога не са виждали оранжеви/зелени/черни небеса - но тва не пречи да уважавам желанието на другите хора да се изразяват по начин, какъвто им харесва. Инак би било цензора.
Та - в нета има тонове фотография... ако искате да гледате това, което ви харесва има милион начини.... ако искате да водите войни във фотофорум и за точки - тогава тия "надценени" шедьоври може и да са пречка, ама - не е в това смисъла на фотографията според мен.
|
|