Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хайде на безплатните сенници
Автор: dvda   
Дата:   07-12-08 00:59

Смятам да ги пробвам

Отговори на това съобщение
 Re: Хайде на безплатните сенници
Автор: desmes   
Дата:   07-12-08 01:32

Чудесно [smilie24]
Очаквам с нетърпение филтри [smilie7]

Автор: mixmike   
Дата:   07-12-08 01:46

сенниците са си ок, но си е безумна разправия.
Преди години си ги принтих и рязах от картон и дори си играх да ги боядисвам черни, ама не си заслужава

Автор: rlk   
Дата:   07-12-08 07:25

То има и хартиени апарати...онези по 10 кинта...чудесни са.

Автор: джъмбо   
Дата:   07-12-08 09:53

олд

Автор: hash   
Дата:   07-12-08 11:25

някой да знае хартиено 5Д Марк 2 как да си направя [smilie11]

Автор: dvda   
Дата:   07-12-08 13:08

да джъмбо може да е старо, но има хора които може да не са виждали сайта пък да им е интересно

пък за други хартиени екстри може да питате хората от сайта със сенниците [smilie5]

Публикацията е редактирана (07-12-08 13:09)

Автор: sen_shui   
Дата:   07-12-08 13:28

http://www.pic4ever.com/images/meatballs.gif

Автор: sen_shui   
Дата:   07-12-08 13:29

http://www.pic4ever.com/images/meatballs.gif

Автор: chicken   
Дата:   07-12-08 14:17

Странен сърказъм. От преди двайсетина годинки, когато за първи път попрегледах книжки за фотография, ми се е набило в главата не как и кога да си щраквам сенника а как да си пазя сянка с дланта като се наложи и други такива моментни и подръчни. Хората предлагат с малко труд да спестите някакви пари и чакане на доставки и т.н. а отговора е (тук сам ще се цензурирам) А представяте ли си ако някой разбере че сенника ви е от картон. Ужас.
сенниците са си ок, но си е безумна разправия.
Преди години си ги принтих и рязах от картон и дори си играх да
ги боядисвам черни, ама не си заслужава

Кое му е трудното и кое не си заслужава? Както ми е без сенник единия обектив вече ми се въртят десетина идеи за стабилно закрепване към обектива, за материали, как да не се боядисва а съвсем лесно да заприлича на черна пластма (оксидиран алуминий не мога да наподобя за съжаление)....
Който не иска да не си прави, а репликите по-горе ми подсказват за душевното състояние, обхванала народа във форума. Определено този начин на общуване (нетския) причинява не само хемороиди

Автор: asahi   
Дата:   07-12-08 19:53

Картонения сенник служи да удоволетвори временно мерака да имаш сенник. После си купуваш истински.

Автор: nikonnfans   
Дата:   08-12-08 13:32

Интересно... [smilie18]

Автор: mixmike   
Дата:   08-12-08 13:37

Chicken - слушай асахи кво ти казва.
При положение, че в китайските и hongkong-ски магазини има пластмасови сенници, които се различават от оригиналните само по надписа и струват макс 20лв с доставката...съжалявам ама няма дори да се замисля[ezik]

Автор: chicken   
Дата:   08-12-08 18:56

не бе, не е проблема в цената. на мен ми се струва по-ангажиращо да направя нещо за да си го купя отколкото да си го спретна докато съм седнал на едно пиене в къщи. Едното око в телевизора, другото...абе ще му намерим нещо интересно, а сенника си се прави :)
Аз подскочих защото почнаха с някакви реплики за филтри, картонени фотоапарати....
А става дума просто за един сенник. Е поне за мен няма никакво значение к'во ми пази сянка, предполага че и обектива не предиря. Като съм си правил сянка с нотна тетрадка? А нищо не разбирам от ноти ? :):):)

Автор: Prakticar   
Дата:   08-12-08 20:11

За сенник обикновено ползвам шапката си или дланите си. Просто така ми е по-удобно.
Чета книжки - някои хора на които още не съм дорасъл да нося триножника също си ползват шапката. Но не виждам пречка да се ползва и фабричен. Аз, например имам и купешки.

Автор: Orlin   
Дата:   08-12-08 22:39

Ами той сенника не решава винаги проблема.
Примерно обектив 18-85, сложил си сенник и снимаш на 85мм срещу слънцето.
Сенникът е разчетен за 18мм и нищо не върши в случая. Слагаш си ръката/шапката където трябва и внимаваш да не попадне в кадър. Пък ако попадне - по-добре да чистя сянка в небето отколкото флеъри по обекта който снимам.

Re:
Автор: danbi   
Дата:   09-12-08 03:47

че какво против имате картоненото фотоапаратче?

в правилния момент, на правилното място (и в правилните ръце) с него ще стане по-хубава снимка, отколкото с...

кофтито на хартиения сенник е само, че трябва да го пазиш, вместо той да пази теб. инак е върха на технологията. а можеш да го направиш и точно каквато налудничава идея ти дойде!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »