Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Полезни коментари?!?
Автор: mujimasa   
Дата:   02-12-08 21:59

Скоро не бях поглеждал в тази секция на сайта и днес реших да видя как е положението.Ами...вижте сами!
Ако някой новодошъл реши да се възползва от тази секция,за да се образова,то резултата не би бил добър.
Да,вярно се намират и полезни,но са пренебрежително малко.Та,каква е ползата на тази секция все пак?

Отговори на това съобщение
 Re: Полезни коментари?!?
Автор: asahi   
Дата:   02-12-08 22:03

6 месеца никой не беше питал за полезните коментари, май.

Ми такива са - безполезни. Ние си ги прави такива.

Дата:   02-12-08 22:06

хм,нали знаеш лафа за баницата.

Автор: vgramatikov   
Дата:   02-12-08 22:26

Като полезен коментар приемам съвет или критика последвано от обоснование :) [beer]

Автор: boni   
Дата:   02-12-08 22:40

Има предупреждение при маркирането, трием ги от време на време, но явно масата е тотално инфантилна... Ще трябва някаква по-груба мярка - примерно някой натиснал всичките ах-ох-!!! като полезни - прас, изтрива му се снимката, за да не се морим да ги трием един по един. Само така ще се научат.

Дата:   02-12-08 22:42

Абсолютно авторите са си виновни ....
Аз полезени коментари съм имал 2-3 .Но не съм ги отразявал.Ще го правя вече.

Дата:   02-12-08 22:44

пд-то това е и идеята на тази секция - "Полезни коментари",а не ++++!!!!!+++++уаубраво66666666

мдам,Бони,трябват си по-радикални мерки.Заложете ги и в правилата и мисля,че след 1-2 седмици ще се види подобрение.

Автор: MarinY   
Дата:   02-12-08 22:49

Ей, благодаря. Не знаех, че аз си определям коментарийте като полезни. Мислех, че админ ги праща там ... и доста съм се чудил на избора. Значи има копче и като го натисна коменентара за мойта снимка отива в онзи раздел. Явно от нас зависи качеството там.

Дата:   02-12-08 22:50

Един дори си натиснал собствените коментари под собствената си снимка...
Има предупреждение при натискане на бутона, но явно е нужно по-твърдо предупреждение + заплаха за изтриване на снимката.

Автор: asahi   
Дата:   02-12-08 22:52

Навярно си мислиш, че някой чете правилата?

Бони, предложение (ако трябва ще ви го пратя на мейла):

1. При регистрация кандидатът чете правилата и после попълва тест с произволно изменящи се въпроси. Ако събере 80% верни отговори - минава.
2. Точки както при шофьорите. При нарушения се отнемат. Възстановяват се след изпит по правилата.
3...

Засега ще се спра.

Дата:   02-12-08 22:54

Тва са глупости :)
Тва е свободна зона не е....
Трябва да се измисли начин....как да се ограничат просто.
Както каза бони :) като някой злупотребява да му се праща л.С или да му се трие снимката

Дата:   02-12-08 22:56

До сега излизаше това "Сигурни ли сте, че желаете да маркирате този коментар като полезен и конструктивен от фотографска гледна точка?" - от ясно по-ясно е за един средно интелигентен третокласник, че в тая група не попадат !!!, ОХ, Класно, Връха, Бре-бре и т.н.

Ето това ще излиза от тук нататък като междинно предупреждение при натискане на бутона :

" Моля маркирайте само конструктивните и полезни от фотографска гледна точка коментари. Коментарът трябва да съдържа обоснован анализ или критика. Не се толерира маркирането на коментари - препинателни знаци, едносрични, хвалебствени и други подобни. При злоупотреба с този бутон, снимката Ви ще бъде изтрита от администратора!"

Ако и от това не разбират, с чиста съвест бих изтрил снимката...

Публикацията е редактирана (02-12-08 23:00)

Автор: ogimag   
Дата:   02-12-08 23:02

То като за дебили :-)

Дата:   02-12-08 23:04

Българина явно трябва да го пернеш през пръстите, за да разбере. Може да пише "не натискай копчето" , но той ще го натисне, щом не е написано, че има наказание...

Публикацията е редактирана (02-12-08 23:04)

Автор: snowdrop   
Дата:   03-12-08 01:24

boni, да маркирам ли всичките коментари с препинателни знаци като полезни?!? Шегувам се.

Админи, вземете се в ръце и пооправете сайта. Толкова писане относно точкуването, гласуването по приятелски, безполезни коментари, и т.н., а вие нищо не правите. Единнствено сменихте правилото за качването на снимки в "Избрано" и недостижимите 25 Б точки. Само се заяждате с нас, редовите форумци, и ни обвинявате че сме "бележкари" ("точкари"), че не му е тука мястото да се учим чрез конструктивна критика от "професионалистите" а да сме четяли книжки и да снимаме повече(това е от темата "Препинателни знаци и коментари"), и да ни триете теми, които не са ви угодни.

Интересно ми е обаче и друго - критериите като цяло за оченяване на снимките в България и в чужвина. Три от снимките ми са били на първо място в конкурси а тук са междъ 0 и 8 Б точки. Казвам това не да се заяждам или изтъквам, а просто за сравнение.

Автор: canonio   
Дата:   03-12-08 01:38

snowdrop,
кои твои снимки са печелили конкурси?

Дата:   03-12-08 02:14

недостижимите 25 Б точки[smilie18] [smilie18] [smilie18] Ти сериозно ли???
Явно критериите в БГ са много завишени[smilie18] Веднага ще се вземем в ръце!

Автор: muha-palamarka   
Дата:   03-12-08 02:22

Само бой и страх ще оправи положението (не само във форума) да живее диктатурата!

Автор: pacomiv   
Дата:   03-12-08 09:04

Здравейте! Аз съм любител, лаик дори - тоест обичам да снимам и се опитвам да се уча в движение - факт е, обаче че коментарите към снимките може да почеткат егото ти, но не са достатъчни за да разбера къде бъркам, защо бъркам и прочее. Във форума съм срещала и полезни съвети и мнения, но не смятам, че са достатъчни. Би било полезно професионалистите, и онези фотографи с повече опит да открехват малко повече завесата. Занаят и умения се " крадат ", но трябва да има откъде. Поздрави и Весели празници на всички!

Дата:   03-12-08 09:55

коментарите към снимките може да почеткат егото ти,но не са достатъчни за да разбера къде бъркам, защо бъркам и прочее....Би било полезно професионалистите, и онези фотографи с повече опит да открехват малко повече завесата. Занаят и умения се " крадат ", но трябва да има откъде.

Те са я открехнали достатъчно, като показват фотографиите си тук. Както и в живота, така и тук - учиш се от това, което показват по-добрите, а не чакаш някой специално да дойде под снимката ти и да открехне завесата.
Тук има хиляди автори които сега се учат. Смятате ли, че по-добрите, които са в пъти по-малко, могат да минат и да обяснят на всеки къде бърка и да му открехнат завесата? Давате ли си сметка колко колосална работа е това и че хората обикновено са ангажирани с десетки други неща в ежедневието? Защо нагласата е да се чака, нчкой да дойде и да ме посъветва?
Това представление се играе не при открехната, а при напълно вдигната завеса - гледайте, анализирайте, пробвайте и се учете.

За напълно начинаещите - има опция "изпрати портфолио" . Така получават поне основни насоки. Имаме идея да направим опцията публична, така че всички да могат да четат, това което се пише като анализ за портфолиата на начинаещите. Твърде много се повтарят основните грешки и често губим време за писане на еднакви или подобни неща. Така би могло да се прочетат предварително.

Автор: gesh75   
Дата:   03-12-08 11:04

сега видях че от 118 до последна страница няма снимки

Автор: pacomiv   
Дата:   03-12-08 11:40

Вероятно не съм се изказала съвсем точно - думата ми беше за това, че трябва да има възможност да се прочетат или видят най- общи съвети за най- често повтаряните грешки. Далеч съм от мисълта, че трябва някой да иказва мнение и да дава съвет под всяка снимка. В крайна сметка всеки търси сам формата, от която да научи нещо ново. Смятам, че обоснована критика, мнение, съвет е по значима, отколко само заявена оценка - и това предложение насочено, към всеки, който решава да напише или даде оценка под някоя снимка. Не виждам причина и полза от язвителни, заядливи, хвалебствени изказвания. Щом някой по една или друга причина реши да сложи коментар под снимка - то нека има някакъв градивен елемент. Предложението ми е насочено към всички.

Автор: snowdrop   
Дата:   03-12-08 17:16

canonio, няма значение кои са снимките.

Членувам във фотоклуб и всеки месец имаме конкурси. Освен оценяване, журито (различни про-фотографи всеки път) ни дава и обши насоки. Споделям някои от тях:

- гледайте да няма обекти "стърчашти" от главите на хората
- не преекспонирайте снимките
- внимавайте като клонирате във Фотошопа
- правете по-детайлно небето (фотошоп)
- избядвайте голям масив от небе или павета които отнемат много пространство но не допринасят нищо за снимката като цяло
- проверете краищата на снимките за "разсейващи", т.е. отнемащи вниманието от основният елемент петна - много по-светли или по-тъмни от общата тоналност на снимката
- затъмнете малко краищата на снимката и сжетли петна из фона за да може окото да се концентрира върху централният обект
- имайте "център" на вниманието във снимката за да мойе окото де се концентрира а не да бяга насам-натам
- доближете се до обектите които снимате или кропвайте по-близо
- питайте се "какво искам да кажа с тази снимка" - красив пейзаж, настроение, момент, симетрия, т.н.
- изрязвайте елементи които не допринасят за по-хубава снимка, та дори и те да е нещо което ви харесва на вас

Е, надявам се това да помогне.

Публикацията е редактирана (03-12-08 17:56)

Автор: vanCo   
Дата:   03-12-08 17:39

Абсолютно гласуване по приятелски... Тва не може да се отрече. Затова и коментарите са от сорта "препинателни знаци" - "ти си знаеш, само да кажа, че съм ти видял снимката"[smilie18] или "Ноо ме кефиш, още като натисна спусъка си знех, че ще е велик тоя кадър..." А, натрупалата за отрицателно време хвалебствия на аверите снимка, действа и на тия, които имат само А гласове и тогава е естествено, за някои 25 Б да са трудно достижими... Както скоро някой писа, "за да гласувам злато, снимката трябва да е ама мнооого добра", аз допълвам, ако пък е на някой, който не познавам ама адски, супер-дупер, много, мега добра...

Автор: vanCo   
Дата:   03-12-08 17:43

А, и любимото ми е: за съвети, "зЕми се запиши на курс. Стига пита тука". В този дух, кви полезни коментари изобщо очаквате????

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »