Автор: tonevjr
Дата: 02-12-08 17:47
Голям мерак ми беше да видя марк 2 от доста време,та днес най-накрая си поиграх половин час и да споделя малко впечатления!
Първо,аз лично не намирам смисъл да се минава от 5д към 5д2 и не смятам да го правя.
Та така...апарата е доста лек и определено по-удобен в ръката от старото 5д,има нещо по-агресивно,не знам...като малък 1д е.
Дисплеят е върха просто,наистина е много добър!Там никакви забележки!
Видеото ми е много ново за мен и фокусирането ми беше мъка,за оправни хора е,не за мен Но изглеждаше приятно на дисплея,не съм компетентен там изобщо...
Нещото което много ми допадна и изненада е визъорът!Много светъл и приятен за работа...голямо подобрение спрямо старото 5д!
Плъока и по-приятно,звукът е готин!
Кадрите за секунда...не открих никаква разлика със старият.
Та да дойдем на фокусирането.5д-то ми беше до мен и си направих тестче....няколко различни обекта(на близко,далече,в сянка,на светло...абе няколко такива точки из магазина около 10 общо) и пробвах и двата.
Усещането на новият апарат е малко по-различно(предполагам и заради визъора) , НО РАЗЛИКА НЕ ОТКРИХ. Първо пробвах старото...не се затрудни никъде в общи линии...после дойде ред и на новото...разлика нулева...все едно снимам с 2 еднакви апарата! За сравнение.... 50Д и д300/д700 определено са по-добри и се усеща разликата на момента.
Това проваля иначе наистина добрата камера за мен лично....за 3 години чаках повече....
Картинката всички мисля я знаете и сте гледали достатачно....до ИСО 6400 безупречна и използваема в доста ситуации.
Снимах еднакви кадри и с двата (напълно автоматично) за да видя каква е разликата наистина и определено имаше разлика в полза на Марк 2.
И пак казвам,от 5д към 5д2 специално няма много смисъл,въпреки много плюсове и факта,че почти всичко в парата ми харесва! Тунинговано 5д просто,аз лично чакам по-друг тип апарат
Успех на всичко,които смятат да си го купят,определено ще ги радва!
|
|