Автор: HSGeorgiev
Дата: 30-11-08 13:17
tractorista написа:
> да, объркал съм надписа, 40 D имах предвид. Мерси за
> отговорите
>
> Значи разликата е само в кадрите в секунда така ли, щото иначе
> цената също е доста нагоре в полза на 40 D и искам да знам дали
> си струва да се бръкна с 300-400 лв. повече или да се доверя на
> 450 Д ?
> По принцип ергономията много не ме грее,щото така или иначе
> имам хубава раница за 2 пълни комплекта и не ми е проблем
> обема.
>
>
>
> Публикацията е редактирана (30-11-08 11:26)
Е, разликата не е само в скоростта в серия, дале че...
40Д наистина е бърз, изключително много бърз наистина. Също така и в автофокусните точки (при 40Д всички са cross-type и изобщо май цялата автофокусна система - не са еднакви), избираемите степени на ISO, максималната скорост на затвора, визьора (на 40Д е по-голям и с пентапризма срещу пентаогледало при 450Д), възможностите за настройка на белия баланс, ергономията наистина - не като го носиш в раница, а като снимаш, повечето различни customs functions на 40Д - досега все предимства на 40Д.
От друга страна пък 40Д е с по-добра ергономия, но пък 450Д е по-малък, компактен и удобен по различен начин, 450Д (както всички трицифрени) има възможност да използва за дистанционен спусък и инфрачервен, докато 40Д (както всички двуцифрени) - с кабел.450Д е с 12 Мп, докато 40Д е с 10 в края на краищата. От друга страна май 40Д вкарва определено много по-малко шум. Но това се вижда явно при определени случаи...
Защо ти пиша всичко това? Очевидно двете камери са доста различни - не може с чиста съвест да кажеш еди кой си е по-добър. Зависи кое от изброеното (и не само де) ти е важно на теб.
Мисля, че ти сам най-добре можеш да прецениш - виж най-видимите разлики:
ето тук например
и се зачети и в описанията и ревютата и на двата модела. Пък и не само на двата, разбира се. И като знаеш какво точно ти трябва на теб ще можеш да направиш най-правилния избор.
Това за обективите са ти го писали вече доста хора по-горе, но то е едно от нещата, които май колкото и да се повтарят на всеки един от нас, все е малко :) Та в тази връзка и аз да повторя (или подесетя :) ) - направи си анализ какво точно ти трябва, набележи си обективи, разгледай разликите във функционалността на телата и тогава лесно ще направиш (надявам се) окончателния избор.
Публикацията е редактирана (30-11-08 13:19)
|
|