Автор: krist
Дата: 12-11-08 16:33
Миналото лято бях две седмици в Сардиния и най-после доживях да направя слайд със снимките от там...
Първите няколко кадъра са от Capo Coda Cavallo с изглед към островите Tavolara и Molara. Следващите кадри са от разходка с атракционно корабче из националния парк Costa Smeralda & La Maddalena, който се намира в североизточна Сардиния - ще видите кадри от островите Caprera, Budelli, Santa Maria, Razzoli, Spargi. Следват кадри от Porto Rotondo, Porto Istana и Capo Ceraso. На финала има няколко кадъра от пристанището и залива на Olbia и един от Anzio.
Снимките не са върха нито в техническо нито в арт отношение - реално първия си що годе ставащ за нещо апарат (Fuji S6500fd) купих от самата Сардиния и знанията ми за фотографията се свеждаха до онлайн книжката на Жоро, а апарата все още не познавах добре и направих грешката да снимам на jpeg при най-висока компресия. Мисля, обаче, че въпреки описаните обстоятелства, все още има какво да се види..
Няколко думи за музиката: избрах музика на Йенс Гад (Jens Gad), копродуцент на три от албумите на Енигма, със самостоятелни проекти под имената Enigmatic Obsessions и Achillea. Той живее и твори на Ибиза, който както знаете, е не много далече от Сардиния. Мисля, че г-н Гад е успял по изключителен начин да улови и предаде атмосферата на Средиземноморието и за това смятам, че именно тази музика приляга идеално на снимките.
Слайдът е сканиран за вируси със Symantec Antivirus и Kaspersky Onlinе Scanner. Знам, че сега някои ще ревнат за видео-файл, но такъв няма да има по следните съображения: намалява ми резолюцията твърде много (слайдът е на 1280х1024), размерът на файла става твърде голям, тъй като не съм спец по видеокомпресията и не мога да го настроя правилно, разминава ми аудиото и видеото и не на последно място - променя и цветовете..
http://tranz.it/load.php?id=V0lMKpaAVi2BzWoW184839
|
|