Автор: natassja
Дата: 16-11-08 21:35
здравейте!
знам, че направх голяма простотия, но сега се надявам на съвет как да я поправя.
такааам, имаше някаква власинка на стъклото пред призмата (това с точките за фокусиране, което е над огледалото). реших да го почистя с кърпичка за очила и, и аз не знам как стана така, че се надраска, та сега има няколко напречни драскотини, които не се виждат по никаккъв начин, когато се сложи обектив, нито, естествено, се появяват на снимките...Но аз не спрях дотук. Днес реших, че може пак да пробвам да ги почистя с микрофибърна кърпа...при което стана голямата беля - явно съм притиснала дунапренчето на входа км това стъкълце (на призмата) с пръст и то се проби от пластинката, която е зад него. Предполагам и че нещо съм разместила тази пластинка, защото най-долната точка в средата започна да сввети посилно при потвърждаване на фокуса, даже светлината е бая извън точката, а пък най-централната точка, започна да свети по-слабо.
Въпросът ми е дали могат да се оправят въпросните неща - стъклото на призмата и дунапренчето да се сменят с нови и да се регулират светлинките на точките за автофокус. Няма да е зле и ако някой може да предположи колко ще ме изръсят за това удоволствие ...
Мерси предварително за отговорите
|
|