Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Copyright
Автор: muter   
Дата:   14-11-08 03:10

http://luceoimages.wordpress.com/2008/11/05/copyright-infringement/

Отговори на това съобщение
 Re: Copyright
Автор: BotsRevenge   
Дата:   14-11-08 04:10

Мда, ето за това не се връзвам на мърморене от сорта на "Ъ, гледай го пък този! Дава ни снимките си с e-mail-а си отгоре. Все едно ще му ги откраднем! 3 месеца работим заедно, а не ни дава снимки в пълен размер! ... ..."

Автор: leitz   
Дата:   14-11-08 07:30

То добре, ама защо не ни го преведеш ?
Все още английския не ни е "Мутерен" език.
[smile]

Автор: didesignbg   
Дата:   14-11-08 08:33

Има нещо много извратено в това да си регистрираш снимките срещу такса, за да ти се зачита повече или по-малко авторското право.
Да му мислят американските артистс.

Автор: Kanonir   
Дата:   14-11-08 08:50

didesignbg то (авторското право) винаги ти се зачита, просто като ги регистрираш, при случай като този, след предявяване на иск за нарушени авторски права, съдията преглежда регистрацията и решава делото по бързата процедура.... инак експерти, доказателства и т.н. - пак резултата е същия накрая, но отнема повече време. Това е идеята на тая регистрация!

мутер [smilie24]

Публикацията е редактирана (14-11-08 09:00)

Автор: muter   
Дата:   14-11-08 08:53

leitz:

Нямам време да превеждам. Намери си друг ентусиаст.
Пуснах темата за хора като форум потребителя преди тебе и Кanonir. Това че ти незнаеш английски- не е мой проблем. Просто прескочи темата, вместо да остроумничиш компесаторно.
*Изпозването на "мютер" от теб е тотално неуместно, защотото значението на ник-а ми не кореспондира с предолагаемото от теб значение.

didesignbg:

какви американци, какви българи. фотографите са фотографи по цял свят и снимки се крадат по цял свят. може ли такова ограничено изказване.
извратеното е в това да пищиш, а да незнаеш как да използваш законите или просто да не съществуват в страната ти.
затова човека информира за горчивия си опит и споделя как смята да се предпази в бъдеще и как други фотографи биха могли да се предпазят.

Публикацията е редактирана (14-11-08 08:57)

Автор: didesignbg   
Дата:   14-11-08 09:01

muter, извинете.
Доколкото съм запознат със българското законодателство, ит дас нот гив а шит за това дали снимките ти са регистрирани в U.S. Copyright Office.

Дата:   14-11-08 09:13

didesignbg аз за щатско обЯсних що се прави ве... щото там яко гивват (пииип) на тоя дето ползвал пък не плащал...

Автор: e-mil   
Дата:   14-11-08 09:16

Да де, ама ето че човекът пише: "Имам само една камера - Canon 5D. Всеки път, когато снимам RAW камерата записва серийния си номер в метаданните на файла." Има си и фактура, че апарата е негов и т.н.

Тоест във всеки съд може да докаже, че снимките са правени с неговия фотоапарат, и евентуално да докаже, че не е давал апарата си на Търнър.
Тази регистрация на снимките просто му спестява съдебни главоболия. Не е единствената защита.

Дата:   14-11-08 09:21

анджък!

Автор: mujimasa   
Дата:   14-11-08 10:35

Хм,аз му се чудя на акъла,защо е решил да ползват само един лаптоп,при това не неговия!Аз лично не бих се съгласил на това,да си свалям снимките на чужд лаптоп(с изключение на брат ми!).Хората са казали-На каквото си постелеш,на това ще легнеш.
Чувал съм,че американците са наивни,но не съм си и помислял,че може да са чак толкова.Не знам какви са били условията по заминаването им,но смятам,че има много алтернативи за съхранението на файловете в днешно време.А в случая ми изниква и една друга поговорка - "Господи,пази ме от "добрите" приятели,от враговете и сам мога!"...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »