Автор: vlex
Дата: 14-11-08 04:23
Ти май изпитваш някакъв извратен кеф от това ние да седим и да ти обясняваме едно и също, а
Не разбираш ли, или просто прескачаш мненията ми? :? Имаш пуснато мерене в центъра - там все улучваш тъмни части (стара дървесина, якето на мацката и т.н.) оттам ти се отваря много блендата, за да ти хване детайла като хората ТАМ КЪДЕТО Е МЕРИЛО, а не в цялата снимка - промени си Metering mode-а на partial, average или spot, стига да не е в центъра тоя спот (ако можеш да го местиш - не ти знам сапунерата). Не проявяваш никакво желание да си научиш нещо повече за апарата...
И голямото М на колелцето с режимите на снимане е Мастър, а не менюъл! Пусни си на менюъл и си нареди настройките както ти се каза - исо 100(по възможност дори 80), времето под 1/50-та дори под една 1/60-та ако снимаш от ръка, блендата въз основа на времето, но и си преценяш какъв доф искаш и си намираш каквото ти трябва...
Ей ти още четиво по темата...
http://en.wikipedia.org/wiki/Metering_mode
Поздрави,
Влад
П.П. И си опознай апарата - няма цял живот във форума да питаш, ама тука ми се размаза снимката какво стана Всъщност ако щеш питай - вероятно все ще има кой да ти отговори, само дето си мисля, че иначе ще си правиш повече кеф...
|
|