Автор: LubanskyJR
Дата: 07-11-08 22:43
Ето каква е далаверата. Снимам с д300 а един приятел си взе 5д Марк2. Проблема е, че той не му е мислил много много... Снима спорт (soccer):), а пък 4 к/сек. не са достатъчни за там...
Давал съм му да снима с никона често (имам си и грип, та стават 8к/сек). Кефи го скоростта. АФ-то си е супер с 51-та точки. Здрав, нов, малко използван...
Та идва при мен и вика, давам ти канона за постоянно ползване, ти ми даваш никона, става ли?
Аз му казах "ще видим"... Tа исках да питам първо...
знам че е фул фрейм, повече пиксели(което не ме блазни чак толкова), снима видео ... Ама опасенията са ми следните:
1: Аз му давам никона със 70-200 ф/2.8 (което се е доста сносен обектив, въпреки че може би е малко къс за спорт) и грип. Канона го взимам само със 17-40 ф/4 Л
2: Много добре ми идват 51 АФ точки. Снимал съм малко с 40Д и първото нещо което ме издразни леко така, бяха малкото точки. Та... тези 9+6 не знам дали ми стигат
3: снимал съм почти само с никон и ми е супер удобно, та не знам как и дали ще свикна с различните копчелъци и менюта.
Както и да е... просто исках да разбера вие какво мислите и дали си струва да сменям системата (най-вероятно ако го взема ще е запостоянно).
Мерси :)
ааа, 5д-то има ли flash commander, такъв wireless? Че със сб800 и вградената светкавичка си е супер удобно...
|
|